TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

TSF Cigars / Puro Merakl覺lar覺

Puro zerine Payla覺mlar Bulabileceiniz B繹l羹m

Re: TSF Cigars / Puro Merakl覺lar覺

Mesaj afl » 09 Tem 2015, 14:23

Bg17 ve Whiskey detaya girer ama ben k覺saca ve son derece amat繹rce diyebilirim ki;
Dalmore 12, Glenlivet 12 ve Ardberg g羹zel se癟imler olur. zellikle Dalmore 12 benim favorimdir.
Talisker pop羹ler olmas覺na ramen benim gibi hi癟 sevmeyip aksine ila癟 kokusu gibi koku alanlar da 癟覺kabilir. Keza Glenfiddich'in aromas覺 da bana pek uymuyor. Bawmore, Highland Park ve Lagavulin' i bana habersiz tatt覺rsan覺z farklar覺n覺 癟ok da anlayamam.
Single maltlar覺n kalitesi tart覺覺lmaz ama her birinin farkl覺 aromas覺 olduu i癟in, ayn覺 saatler gibi denemeden almamakta fayda var.
Ama kafadan giriyorum derseniz, yazd覺覺m 羹癟l羹ye 繹ncelik verirdim. M羹mk羹nse de Japon ilave yapard覺m.
Kullan覺c覺 avatar覺
afl

Ya: 58
Kay覺t: 27 May 2014, 15:18

Mesaj DenizKSK » 09 Tem 2015, 14:38

Say覺n Afl, teekk羹rler. Peki Japon i癟in bir 繹neriniz varm覺? Benim g繹rd羹羹m kadar覺yla ula覺labilirlik bak覺m覺ndan Nikka'n覺n 羹rettikleri var, haricinde baka marka, model varm覺?
Japon viskileri konusunda bilgim s覺f覺ra yak覺n.. :oops:
"A Samurai always wears two swords."
Kullan覺c覺 avatar覺
DenizKSK

Ya: 38
Kay覺t: 24 Au 2010, 17:20

Mesaj afl » 09 Tem 2015, 15:41

DenizKSK, Japon viskilerini ben de tavsiye 羹zerine denemitim. Zaten topu topu iki tane denedim ama viski severler aras覺nda pek sayg覺nd覺r Japonlar. Benim denediim de Nikka'yd覺 ama pek detay hat覺rlam覺yorum. Daha 癟ok beendiim ise Yamazaki'ydi. :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
afl

Ya: 58
Kay覺t: 27 May 2014, 15:18

Mesaj Bg17 » 09 Tem 2015, 18:38

DenizKSK yazd覺:Bu bal覺覺n paralel konusu olan viski meselesinde acil bir yard覺m ihtiyac覺 has覺l oldu.
Single Malt olay覺na kafadan bodoslama dalmak niyetindeyim. Bir seyahat program覺m var ve doal olarak bo d繹nmek istemiyorum.
Art覺k JW, JD, JB veya Ballentines eiini amak isterim. Konu hakk覺nda her yorum kabul羹md羹r. Onu alma bunu al yada 繹tekini bover beridekini dene dediiniz her t羹r fikre a癟覺覺m.
Haz覺rlad覺覺m liste u ekilde:
1) Glenlivet 12YO, 15YO
2) Dalmore 12YO, 15YO
3) Lagavulin 16YO
4) Talisker 10YO, Dark Storm
5) Caol ILA 12YO
6) Ardbeg 10YO
7) Jura Divrach's Own 16yo
8) Bowmore Gold Reef
9) Highland Park Svein
10) Glenfiddich Reserve Cask

Tabiki max. ie say覺s覺 4 bilemediniz 5 olacak. Yani hepsini edinmem m羹mk羹n deil. :roll:
Ama kafamdaki liste Caol, Talisker, Dalmore, Glenlivet eklinde???? :geek:
Ustalar ne der buna?
@Bg17, @Whiskey

Oncelikle single malt dunyasina hosgeldin diyim. Ben usenip de bi turlu bir baslik acamadigim icin, Puro konusunu istila ediyoruz.

Yaptigin liste ortaya karisik gibi olmus. Bence her konuda oldugu gibi bodoslama atlama yavas yavas icine gir. Yani kisaca ayni anda 4 yada 5 sise birden sakin alma...

SImdi cok ozet gecersek, single maltlarin belli tipleri var, bu da Iskocyanin neresinde uretildigi ve bekletildigi ile alakali. Viskiye tadini veren, uretildigi/ bekledigi yer oldugu icin onemli. Genel anlamda tadlarini da bu ayrim belirliyor. Highland (Island da dahil), Speyside, Islay, Lowland ve Campbeltown olarak siniflandiriliyor. Hepsinin tadi birbirinden inanilmaz farkli. Gerci kendi gruplarinda bile farkliliklar olabiliyor, Talisker ile Jura nin ayni ailede olduguna inanmak hakkaten zor.

Baslangic icin, cok agirina kacmadan zevkini bulmak icin iki farkli tip onerecegim, genelde hata yapilmaz bunlarda.
Glenlivet 12 ve Bowmore 12

Glenlivet Speyside ve Bowmore Islay tipi. Genelde baslangic single maltlari olarak gecer.

Talisker in seveni coktur, ben bi turlu isinamadim. Ben Glenmorangie ve Jura cok severim, ama cok cok populer degildir bunlar.

Lagavulin icin begenmeyeni gormedim ama 16 yasindaki guzel, 12 yasindaki maalesef cok kotu.

Japon viskilerinin uzun zaman pesinde kostum, kesinlikle cok guzel viski yapiyorlar ama isin ruhu iskoc. Once iskoc konusunda biraz tecrubelendikten sorna denemek lazim bence. Yamazaki iyidir.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17

Kay覺t: 27 Oca 2012, 07:42

Re: Ynt: TSF Cigars / Puro Merakl覺lar覺

Mesaj mcd » 09 Tem 2015, 19:19

Baar'覺n tavsiyesine ek olarak unu s繹yleyebilirim. Glenlivet 12 y覺ll覺k T羹rkiyede fiyat olarak makul olduu i癟in yurtd覺覺 ans覺n覺 baka bir markadan yana kullanman覺z覺 繹neririm. Mesela macallan olabilir. ;)
Cihan
Kullan覺c覺 avatar覺
mcd

Ya: 43
Kay覺t: 21 Au 2012, 02:01

Mesaj Clk » 09 Tem 2015, 19:34

Basar hali hazirda cevap verdigi icin yaziyorum. Viski aldim oldu tarzi bir hobi degil. Test edeceksin, bu benim tadim diyeceksin.

Misal birisi tavsiye etti diye kalkip Laphroaig alirsan tavsiye eden adami ya d繹versin ya da alnindan 繹persin. Bu isin ortasi JB, Johnny Walker ve Chivas hadi Dimple'i da ekleyelim.

Single Malt cok farkli bir kavram o kadar parayi vitrinde dursun diye vermek istemiyorsan 繹nce ciddi bir tasting tavsiye ederim. Yurtdisinda nereye gidecegini belirtmemissin ama neredeyse her sehirde viski tasting yapabilecegin bir bar bulabilirsin.

Benim favori viskim Macallan'dan 繹rnek verelim. Yakin arkadaslarimdan bir tanesi viski ve grappa fanatigi ama Macallan icemiyor. Nedenini daha kendisi de bulamadi ama ver four roses (bourbon) 1 saatte siseyi bitirir.

Acele etmenin bir anlami yok. Bg17'nin belirttigi gibi Glenvilet ile baslayip digerlerini test etmen en dogrusu.
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj DenizKSK » 09 Tem 2015, 21:20

T羹m cevaplar i癟in teekk羹rler Bg17, mcd ve Clk adminim. :super:
O halde ilk olarak Glenlivet ve Bowmore 12 ile bal覺yoruz. Belki yan覺na Lagavulin'de eklerim.
Bu arada 2008-2012 aras覺nda d羹zenli olarak Black Label, double black, gold label ve Jack 1981 Gold medal (2 ie) t羹kettim. Genel tat 癟izgim bu y繹nde. Single maltta tek tecr羹bem Glenfiddich 12 y覺ll覺k olan覺yd覺, o kadar. :roll:
Bakal覺m bundan sonra single maltta ilerleyeceiz.
Tekrar teekk羹rler.
"A Samurai always wears two swords."
Kullan覺c覺 avatar覺
DenizKSK

Ya: 38
Kay覺t: 24 Au 2010, 17:20

TSF Cigars / Puro Merakl覺lar覺

Mesaj aladagli » 09 Tem 2015, 22:02

Tum golfculere selam olsun. Kismetse beraber oynama firsati buluruz. Tatil vesilesi ile yollugumuzu hazirladik. Yarisi kendimize, yarisi da yakin silah arkadaslarimiza..

Viski konusunda da bir kac kelam edeyim nacizane. Cinliler bu ise merak saldigjndan bu yana yillanmis stoklar bitmek uzere. O yuzden yeni surumlerin cogu NAS - no age statement, yani yas ibaresi olmadan pazarlaniyor. Cunku dunyada mevcut 12 yas uzeri stok, talebin cok azini karsilayabiliyor. Taze ficilar karistiliyor mecburen.

Dolayisi ile fiyatlar daha da artmadan 12 yil ve uzeri viskileri alip bir kenara atmakta fayda var.

Resim
En son aladagli taraf覺ndan 10 Tem 2015, 02:30 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 1 kere d羹zenlendi.
Asmanda b羹rk羹t, jerde k繹kb繹r羹 bol
Kullan覺c覺 avatar覺
aladagli

Kay覺t: 07 Nis 2011, 12:40

ncekiSonraki

D繹n TSF Puro - Cigars

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 21 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners