TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Cigars / Puro Meraklıları

Puro Üzerine Paylaşımlar Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Cigars / Puro Meraklıları

Mesaj afl » 09 Tem 2015, 14:23

Bg17 ve Whiskey detaya girer ama ben kısaca ve son derece amatörce diyebilirim ki;
Dalmore 12, Glenlivet 12 ve Ardberg güzel seçimler olur. Özellikle Dalmore 12 benim favorimdir.
Talisker popüler olmasına rağmen benim gibi hiç sevmeyip aksine ilaç kokusu gibi koku alanlar da çıkabilir. Keza Glenfiddich'in aroması da bana pek uymuyor. Bawmore, Highland Park ve Lagavulin' i bana habersiz tattırsanız farklarını çok da anlayamam.
Single maltların kalitesi tartışılmaz ama her birinin farklı aroması olduğu için, aynı saatler gibi denemeden almamakta fayda var.
Ama kafadan giriyorum derseniz, yazdığım üçlüye öncelik verirdim. Mümkünse de Japon ilave yapardım.
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj DenizKSK » 09 Tem 2015, 14:38

Sayın Afl, teşekkürler. Peki Japon için bir öneriniz varmı? Benim gördüğüm kadarıyla ulaşılabilirlik bakımından Nikka'nın ürettikleri var, haricinde başka marka, model varmı?
Japon viskileri konusunda bilgim sıfıra yakın.. :oops:
"A Samurai always wears two swords."
Kullanıcı avatarı
DenizKSK

Mesaj afl » 09 Tem 2015, 15:41

DenizKSK, Japon viskilerini ben de tavsiye üzerine denemiştim. Zaten topu topu iki tane denedim ama viski severler arasında pek saygındır Japonlar. Benim denediğim de Nikka'ydı ama pek detay hatırlamıyorum. Daha çok beğendiğim ise Yamazaki'ydi. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj Bg17 » 09 Tem 2015, 18:38

DenizKSK yazdı:Bu başlığın paralel konusu olan viski meselesinde acil bir yardım ihtiyacı hasıl oldu.
Single Malt olayına kafadan bodoslama dalmak niyetindeyim. Bir seyahat programım var ve doğal olarak boş dönmek istemiyorum.
Artık JW, JD, JB veya Ballentines eşiğini aşmak isterim. Konu hakkında her yorum kabulümdür. Onu alma bunu al yada ötekini boşver beridekini dene dediğiniz her tür fikre açığım.
Hazırladığım liste şu şekilde:
1) Glenlivet 12YO, 15YO
2) Dalmore 12YO, 15YO
3) Lagavulin 16YO
4) Talisker 10YO, Dark Storm
5) Caol ILA 12YO
6) Ardbeg 10YO
7) Jura Divrach's Own 16yo
8) Bowmore Gold Reef
9) Highland Park Svein
10) Glenfiddich Reserve Cask

Tabiki max. şişe sayısı 4 bilemediniz 5 olacak. Yani hepsini edinmem mümkün değil. :roll:
Ama kafamdaki liste Caol, Talisker, Dalmore, Glenlivet şeklinde???? :geek:
Ustalar ne der buna?
@Bg17, @Whiskey

Oncelikle single malt dunyasina hosgeldin diyim. Ben usenip de bi turlu bir baslik acamadigim icin, Puro konusunu istila ediyoruz.

Yaptigin liste ortaya karisik gibi olmus. Bence her konuda oldugu gibi bodoslama atlama yavas yavas icine gir. Yani kisaca ayni anda 4 yada 5 sise birden sakin alma...

SImdi cok ozet gecersek, single maltlarin belli tipleri var, bu da Iskocyanin neresinde uretildigi ve bekletildigi ile alakali. Viskiye tadini veren, uretildigi/ bekledigi yer oldugu icin onemli. Genel anlamda tadlarini da bu ayrim belirliyor. Highland (Island da dahil), Speyside, Islay, Lowland ve Campbeltown olarak siniflandiriliyor. Hepsinin tadi birbirinden inanilmaz farkli. Gerci kendi gruplarinda bile farkliliklar olabiliyor, Talisker ile Jura nin ayni ailede olduguna inanmak hakkaten zor.

Baslangic icin, cok agirina kacmadan zevkini bulmak icin iki farkli tip onerecegim, genelde hata yapilmaz bunlarda.
Glenlivet 12 ve Bowmore 12

Glenlivet Speyside ve Bowmore Islay tipi. Genelde baslangic single maltlari olarak gecer.

Talisker in seveni coktur, ben bi turlu isinamadim. Ben Glenmorangie ve Jura cok severim, ama cok cok populer degildir bunlar.

Lagavulin icin begenmeyeni gormedim ama 16 yasindaki guzel, 12 yasindaki maalesef cok kotu.

Japon viskilerinin uzun zaman pesinde kostum, kesinlikle cok guzel viski yapiyorlar ama isin ruhu iskoc. Once iskoc konusunda biraz tecrubelendikten sorna denemek lazim bence. Yamazaki iyidir.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Re: Ynt: TSF Cigars / Puro Meraklıları

Mesaj mcd » 09 Tem 2015, 19:19

Başar'ın tavsiyesine ek olarak şunu söyleyebilirim. Glenlivet 12 yıllık Türkiyede fiyat olarak makul olduğu için yurtdışı şansını başka bir markadan yana kullanmanızı öneririm. Mesela macallan olabilir. ;)
Cihan
Kullanıcı avatarı
mcd

Mesaj Clk » 09 Tem 2015, 19:34

Basar hali hazirda cevap verdigi icin yaziyorum. Viski aldim oldu tarzi bir hobi degil. Test edeceksin, bu benim tadim diyeceksin.

Misal birisi tavsiye etti diye kalkip Laphroaig alirsan tavsiye eden adami ya döversin ya da alnindan öpersin. Bu isin ortasi JB, Johnny Walker ve Chivas hadi Dimple'i da ekleyelim.

Single Malt cok farkli bir kavram o kadar parayi vitrinde dursun diye vermek istemiyorsan önce ciddi bir tasting tavsiye ederim. Yurtdisinda nereye gidecegini belirtmemissin ama neredeyse her sehirde viski tasting yapabilecegin bir bar bulabilirsin.

Benim favori viskim Macallan'dan örnek verelim. Yakin arkadaslarimdan bir tanesi viski ve grappa fanatigi ama Macallan icemiyor. Nedenini daha kendisi de bulamadi ama ver four roses (bourbon) 1 saatte siseyi bitirir.

Acele etmenin bir anlami yok. Bg17'nin belirttigi gibi Glenvilet ile baslayip digerlerini test etmen en dogrusu.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj DenizKSK » 09 Tem 2015, 21:20

Tüm cevaplar için teşekkürler Bg17, mcd ve Clk adminim. :super:
O halde ilk olarak Glenlivet ve Bowmore 12 ile başlıyoruz. Belki yanına Lagavulin'de eklerim.
Bu arada 2008-2012 arasında düzenli olarak Black Label, double black, gold label ve Jack 1981 Gold medal (2 şişe) tükettim. Genel tat çizgim bu yönde. Single maltta tek tecrübem Glenfiddich 12 yıllık olanıydı, o kadar. :roll:
Bakalım bundan sonra single maltta ilerleyeceğiz.
Tekrar teşekkürler.
"A Samurai always wears two swords."
Kullanıcı avatarı
DenizKSK

TSF Cigars / Puro Meraklıları

Mesaj aladagli » 09 Tem 2015, 22:02

Tum golfculere selam olsun. Kismetse beraber oynama firsati buluruz. Tatil vesilesi ile yollugumuzu hazirladik. Yarisi kendimize, yarisi da yakin silah arkadaslarimiza..

Viski konusunda da bir kac kelam edeyim nacizane. Cinliler bu ise merak saldigjndan bu yana yillanmis stoklar bitmek uzere. O yuzden yeni surumlerin cogu NAS - no age statement, yani yas ibaresi olmadan pazarlaniyor. Cunku dunyada mevcut 12 yas uzeri stok, talebin cok azini karsilayabiliyor. Taze ficilar karistiliyor mecburen.

Dolayisi ile fiyatlar daha da artmadan 12 yil ve uzeri viskileri alip bir kenara atmakta fayda var.

Resim
En son aladagli tarafından 10 Tem 2015, 02:30 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Asmanda bürküt, jerde kökbörü bol
Kullanıcı avatarı
aladagli

ÖncekiSonraki

Dön TSF Puro - Cigars

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 15 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners