TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel Tıraş

Geleneksel Tıraş ve Ekipmanları Üzerine Bölüm

Re: Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz

Mesaj aokyy » 16 Mar 2013, 13:14

dets dı futbol. :D
Kullanıcı avatarı
aokyy

Mesaj mlm » 16 Mar 2013, 13:15

Yinov :D
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj apesen » 16 Mar 2013, 13:31

Resim

Resim
Do more of what makes you happy, so buy another new watch ;o)
Kullanıcı avatarı
apesen

Mesaj safir » 17 Mar 2013, 21:43

Resim
bana en pürüssüz tıraşı veren aletim diyebilirim. geçen sayfalarda arkadaşlar en iyi aletin fatboy olduğunu söylemişler fakat tıraşın yakınlığı ve pürüssüzlük kalitesi olarak merkur futur gillette fayboy ve slimi solluyor. hernekadar en düşük ayarında çok kolay ve kesmeden kullanılabilsede aletin fazla ağır oluşu,ıslak tıraşa yeni başlayanların zorlanmasına ve aleti verimli kullanamayıp tahriş vb sorunlar yaşatıp kendiden soğutabiliyor futur. ama eliniz bir alıştımı... ondan iyisi yok. gillettenin ve birkaç markanın daha açık taraklı ve siperli yumuşak ve agresif ve ayarlı aletlerini kullandım ancak futur çok başka geliyor,geleneksel aletlerin genişliği ve bıçak açısı birbiri arasında çok fark göstermezken futurun genişliği ve buna bağlı bıçak boşluğu diğerlerinden farklı ayarlandığı için tıraş verimi çok yüksek
ağırlığına manevra zorluğuna tahammül edilirse ziyadesiyle ödüllendiriyor insanı. tabi eliniz ne kadar alışsada hergün futur kullanmak bazen zor gelebilir

Resim

yeni başlayanların rahatlıkla kullanabileceği ve ömür boyu başka alet almayı gerek bıraktırmayacak bir alet ise merkur progress. futurun dedesi olan bu alet fatboydan önce 1950 başlarından beri üretiliyor ve ayarlama imkanı en yumuşak ve en agresif makineyi aynı alette barındırıyor. kimsenin yüzünü görmediğimiz ve el melekesini bilmediğimiz için ayarsız aletlerden sen şu aleti al demek bana göre doğru değildir fakat progress ayarlama imkanıyla mild/agresif olabilmesi ve kolay kullanım imkanıyla geleneksel tıraşa başlayan veya uzun yıllardır devam eden herkese gönül rahatlağıyla önerilebilecek aletlerin başında geliyor desek yanlış olmaz.
henüz progresi kullanmak nasip olmadı fakat tıraş konusunda çok güvendiğim arkadaşlarım en beğenilen modeller olan fatboy/slimden daha iyi verimli ve pürüssüz tıraş verdiğini,tıraş kalitesi olarak progresin futurdan farksız olduğunu söyledikleri için gönül rahatlağıyla tavsiye edebilirim, şimdi keşke slim alacağıma progress almaymışım diyorum

fırça konusunda ;domuz kılına hassasiyetiniz yoksa ülkemizde domuz kılı omega fırçanın kaliteli versiyonları bulunabiliyor,belki porsuğun lüks hissiyatını tam yansıtamaz ama ölçüleri dengeli ve yoğun kıllı olduğu için iyi bir tıraş için kaliteli köpük ve yüze masaj yapar(ülkemizden alacağınız ve hemen her fırça domuz kılıdır!).omega fırçalarla aynı yüksek verimliliği porsuk fırçalardan alabilmek için gayet kaliteli porsuk almanız lazım ki fiyat olarak omeganın 5 katına yakın fiyatlardan başlar,kıl sınıfına göre 700 dolarlara kadar uçar gider. porsuk fırça alınacaksa kıl sınıfı çok önemli. simpson ve rooney vb gibi zirve markalar haricinde pure ve best sınıfı fırçalar pek zevk veremez. domuz kılı fırçalara bile yetişemeyebilir. ya bilinen iyi markalara yönelmek yada hazır fırça düğümü satan birkaç kalburüstü üreticiden finest ,süper ve silvertip fırçalar alınabilir. hem verimlilik hemde lüks hissiyat bakımından en dengeli olan sınıf finest porsuk sınıfıdır. süper ve silvertip kullanmadan önce finest porsuk almanızı tavsiye ederim

sabun ve krem konusuda çok önemli, çok geniş bir derya

honemeister iyiki burayada katılmış. tüm dünyadaki saat forumlarından top 10 otorite yazar seçin,tüm forumlarda görüşleri dikkate alınan, hemen her mekanizmayı ve ince detaylarını bilen fakat alım konusuna gelince fiyata bakmadan " şu saat daha iyi ,diğeri prestijden başka şey sunmuyor,şişirilmiş balon" diye çok açık ve dürüst konuşabilsin,kral çıplak diyebilsin ve bu otoritelerden biri Türk olsun, zirvede olmasına rağmen mütevaziliktede zirvede olsun ve saatler hakkında sıfırdan bilgi almak isteyen herkese usanmadan detaylı bilgiler versin... ne iyi olurdu değil mi, belki saatler konusunda böyle biri yok (belkide varsa tanımıyorsam özür dilerim) fakat ıslak tıraş konusunda böyle biri var: Honemeister. çok şanslıyız çok...mutlaka onun blogunu ziyaret etmenizi tavsiye ederim. çok bıçaklılarla bile tıraş olsanız en azından iyi fırça ve sabun seçimi konusunda blogundan çok faydalanırsınız
Kullanıcı avatarı
safir

Mesaj asymptote » 17 Mar 2013, 22:23

@safir, bıyık bölgesinde sorun yaşamayacağımı bilsem şu dakika alırım futuru, futur futur olurum traşımı.. Bana uyacak ayarlılar maalesef artık üretilmeyenler.. Progress'e de ucu plastik olan sapından ötürü ısınamıyorum bir türlü..

Porsuk kılı fırçalar çok kaliteli olmasa da domuz kılından çok daha keyifli traş imkanı sunuyor bu arada. Benim kullandığım best badger fırça öyle en azından..

Forumda geleneksel ıslak traş ile ilgilenenlerin olduğunu bilmek güzel. Honemeister'ın foruma üye olmasına da gerçekten çok sevindim..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj fbolukbas » 17 Mar 2013, 22:32

Islak tıraşta Jilet işini kullan at tipi bıçaklarla hallediyorum, gilette'in yeni modelleri de fena değil.
Traş kremini (sabun değil) de bir şekilde hallediyorum market ürünleriyle ondan da şikayetim yok.
Ama fırça konusunda yardım isterim. Kullandığım pek iyi bişey değil, marketten falan alınma bişey. Bir traş seti hediye edilmişti. fırçası, sıcak su kabı, gilette uyumlu makinesi falan. Çok havalı görünen ama özellikle fırçası iyi olmayan bir setti.
Eski fırçama geri döndüm ama o da hem eskidi hem de pek memnun değilim. Tüyleri de kısa. Uzun tüylü, dolgun yapılı uçuk fiyatlı olmayan ve bulabileceğim bir fırça önerirmisiniz?
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj asymptote » 17 Mar 2013, 23:20

Daha önce domuz kılı fırça kullanan birisi olarak porsuk kılı fırçaya geçince traş konforumun ve keyfimin arttıığını söyleyebilirim. Tabi kullandığım domuz kılı fırça safir'in söylediği omega marka mıydı onu bilemiyorum. Ben Edwin Jagger best badger medium fırça kullanıyorum ve gayet memnunum fbolukbas. Sana da madem yüzünde yayılsın istiyorsun, large olanını alabiliriz. Kargo dahil 40 pounda mal olur sana.
Resim
Şu adreste farklı çeşitler de var:
http://www.traditionalshaving.co.uk/268153-Badger-Shaving-Brushes#/badger_hair-best_badger
Almaya karar verirsen haberim olsun yalnız, sana kargoyu bedavaya getirtebilirim.. ;)
Ben fırçamı ilk kullandığım bir iki hafta yüzüme hafif batar gibi oluyordu ancak sonradan alıştım. Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar da öneride bulunurlar. Sen honemeister'ın bloğunu da karıştır, kendin fikir sahibi olursun. Orada bütün foruma yetecek kadar fırça var (şaka yapmıyorum..)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj 2fast4u » 17 Mar 2013, 23:43

Su fircalari gorunce kopurtup kopurtup fircalayasim geldi :)yaw ne ehli keyif adamlarsiniz kardesim:)
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

ÖncekiSonraki

Dön TSF Tıraş - Shaving

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners