bana en pürüssüz tıraşı veren aletim diyebilirim. geçen sayfalarda arkadaşlar en iyi aletin fatboy olduğunu söylemişler fakat tıraşın yakınlığı ve pürüssüzlük kalitesi olarak merkur futur gillette fayboy ve slimi solluyor. hernekadar en düşük ayarında çok kolay ve kesmeden kullanılabilsede aletin fazla ağır oluşu,ıslak tıraşa yeni başlayanların zorlanmasına ve aleti verimli kullanamayıp tahriş vb sorunlar yaşatıp kendiden soğutabiliyor futur. ama eliniz bir alıştımı... ondan iyisi yok. gillettenin ve birkaç markanın daha açık taraklı ve siperli yumuşak ve agresif ve ayarlı aletlerini kullandım ancak futur çok başka geliyor,geleneksel aletlerin genişliği ve bıçak açısı birbiri arasında çok fark göstermezken futurun genişliği ve buna bağlı bıçak boşluğu diğerlerinden farklı ayarlandığı için tıraş verimi çok yüksek
ağırlığına manevra zorluğuna tahammül edilirse ziyadesiyle ödüllendiriyor insanı. tabi eliniz ne kadar alışsada hergün futur kullanmak bazen zor gelebilir

yeni başlayanların rahatlıkla kullanabileceği ve ömür boyu başka alet almayı gerek bıraktırmayacak bir alet ise merkur progress. futurun dedesi olan bu alet fatboydan önce 1950 başlarından beri üretiliyor ve ayarlama imkanı en yumuşak ve en agresif makineyi aynı alette barındırıyor. kimsenin yüzünü görmediğimiz ve el melekesini bilmediğimiz için ayarsız aletlerden sen şu aleti al demek bana göre doğru değildir fakat progress ayarlama imkanıyla mild/agresif olabilmesi ve kolay kullanım imkanıyla geleneksel tıraşa başlayan veya uzun yıllardır devam eden herkese gönül rahatlağıyla önerilebilecek aletlerin başında geliyor desek yanlış olmaz.
henüz progresi kullanmak nasip olmadı fakat tıraş konusunda çok güvendiğim arkadaşlarım en beğenilen modeller olan fatboy/slimden daha iyi verimli ve pürüssüz tıraş verdiğini,tıraş kalitesi olarak progresin futurdan farksız olduğunu söyledikleri için gönül rahatlağıyla tavsiye edebilirim, şimdi keşke slim alacağıma progress almaymışım diyorum
fırça konusunda ;domuz kılına hassasiyetiniz yoksa ülkemizde domuz kılı omega fırçanın kaliteli versiyonları bulunabiliyor,belki porsuğun lüks hissiyatını tam yansıtamaz ama ölçüleri dengeli ve yoğun kıllı olduğu için iyi bir tıraş için kaliteli köpük ve yüze masaj yapar(ülkemizden alacağınız ve hemen her fırça domuz kılıdır!).omega fırçalarla aynı yüksek verimliliği porsuk fırçalardan alabilmek için gayet kaliteli porsuk almanız lazım ki fiyat olarak omeganın 5 katına yakın fiyatlardan başlar,kıl sınıfına göre 700 dolarlara kadar uçar gider. porsuk fırça alınacaksa kıl sınıfı çok önemli. simpson ve rooney vb gibi zirve markalar haricinde pure ve best sınıfı fırçalar pek zevk veremez. domuz kılı fırçalara bile yetişemeyebilir. ya bilinen iyi markalara yönelmek yada hazır fırça düğümü satan birkaç kalburüstü üreticiden finest ,süper ve silvertip fırçalar alınabilir. hem verimlilik hemde lüks hissiyat bakımından en dengeli olan sınıf finest porsuk sınıfıdır. süper ve silvertip kullanmadan önce finest porsuk almanızı tavsiye ederim
sabun ve krem konusuda çok önemli, çok geniş bir derya
honemeister iyiki burayada katılmış. tüm dünyadaki saat forumlarından top 10 otorite yazar seçin,tüm forumlarda görüşleri dikkate alınan, hemen her mekanizmayı ve ince detaylarını bilen fakat alım konusuna gelince fiyata bakmadan " şu saat daha iyi ,diğeri prestijden başka şey sunmuyor,şişirilmiş balon" diye çok açık ve dürüst konuşabilsin,kral çıplak diyebilsin ve bu otoritelerden biri Türk olsun, zirvede olmasına rağmen mütevaziliktede zirvede olsun ve saatler hakkında sıfırdan bilgi almak isteyen herkese usanmadan detaylı bilgiler versin... ne iyi olurdu değil mi, belki saatler konusunda böyle biri yok (belkide varsa tanımıyorsam özür dilerim) fakat ıslak tıraş konusunda böyle biri var: Honemeister. çok şanslıyız çok...mutlaka onun blogunu ziyaret etmenizi tavsiye ederim. çok bıçaklılarla bile tıraş olsanız en azından iyi fırça ve sabun seçimi konusunda blogundan çok faydalanırsınız