TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kendi Saatini Bana Satar Mısın?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Kendi Saatini Bana Satar Mısın?

Mesaj bicana » 02 Oca 2012, 01:18

bengisaat yazdı:Öncelikle hoşgeldiniz,
Ben bir usta ve saatlerle 50 yılını geçirmiş biri olarak size forumdan alacağınız bilgiler satışınızı olumsuz etkileyecektir diyeceğim.

Bir saat kullanıcısının ne düşündüğünü anlamak ilk öğrenmeniz gerekendir ancak bu sayede kendinizi geliştirdiğinizde bir ikileme düşeceksiniz , şöyleki ; mağaza size şu saatleri satın öncelik verin diyecek ancak bu saatlerin aslında kaliteli olan değil daha çok kar bırakan marka/modeller olduğunu farkedip bunu müşteriye satarken vicdanınız sizi rahatsız edecek çünki günümüzde mağazalarda hatta saatçilerin çoğunda saatlerden hiç anlamayan kimseler satış yapıyor oysa o çalışanı yukarıda dostlarımın da belirttikleri gibi ilgili seminerlere kurslara gönderseler buradan bu satırları yazmamız gerekmeyecek ve her gün binlerce saat kullanıcısı kaliteli sanıp piyasa mallarına tonlarca para akıtmıyor olacaktı.

Burada sizin 2 seçeneğiniz var, ya standart bir satış danışmanı olup müşteriye patronunuzun istediği malı satacaksınız bu sayede maaş + primle kazancınız iyi olacak ayrıca patronun gözüne gireceksiniz ancak vicdanınız sizi içten kemirecek.

Yada müşteriye kaliteli ve uygun fiyatlı malları önererek vicdanınızı rahatlatırken ekonomiyede kendi gücünüzce katkıda bulunacaksınız ve klasik tezgahtar değil özgür bir birey olarak kendinize saygı duyacak ancak bu şekilde belkide işinizden olacaksınız...

Benim önerim bunun elinizden geldiğince bir orta yolunu bulmanızdır,yapamam derseniz bu forumdan bir şey öğrenmeye çalışmayın derim yoksa işinizden soğuyabilirsiniz :)

Biraz duygusal yazdım ancak gözlemlerimle ve tecrübelerimle sabittir.
Kesinlikle üstünüze alınmayın bu bir genellemedir .

öncelikle sizin gibi bir ustanın tavsiyelerine saygı duyuyorum...
şunu belirtmek isterimki..
mağazamda bulunan bir saat markasını sadece saat üreten bir markayı moda markasıyla aynı tutmuyorum..
moda markasıyla arasındakı farkları anlatıyorum..
dediğiniz çok doğru ilk defa saat almaya gelen müşteri herzaman bilindik kilişe marka isimleriyle geliyor ama nasıl bir saat istediğinde ben aradığı tarzda diğer marka modellerden de cıkarıyorum. ve atıyorum bir adidas yada bir armaniyi citizen veya gc ile aynı kefeye koyup satmıyorum...
dürüstlük herzaman bir insan kazandırır..
bende daha cok bunun pesındeyım bunu kazandığım zaman paranında beni takipo edeceğine inanıyorum...
üsdadım irtibatı kesmeyelim...
::)
Kullanıcı avatarı
bicana

Mesaj bicana » 02 Oca 2012, 01:20

fsinan yazdı:%95 kullanıcı için saat kültürü önem taşımadığından, satıcıların profesyonel davranmaları çok da ters gelmiyor bana. Herkes işinin gerektiğini yapmak zorunda, sonuçta sahtekarlık değil. Ama, mağazaya giren, bilgili ve nispeten kültürlü bir adamla karşılaştığında, kesinlikle saat kültürüne aykırı bir davranış içine girmemek lazım.

Özellikle vitrindeki malı satmak derdindeki cahil satıcı modeli sinirlerimi zıplatır, kime nasıl davranacaklarını bilmeliler.

çok doğru değerli arkasım.
zaten bilinçli tüketici yada kullanıcı neyi nerden nasıl alacağını biliyor...
dediğiniz gibi saat kültürü ülkemizde pek yaygın olmadığı için zamanla bunu insanlara aşılayacağız..
Kullanıcı avatarı
bicana

Mesaj bicana » 02 Oca 2012, 01:25

modern60 yazdı:Bilgili bir müşterinin karşısında gerekmedikçe öne çıkmamak kesinlikle doğru. Ama gerektiğinde de arkada kalmadan ama müşteriyi de rahatsız etmeden kibar ve kesin müdaheleler olmalı. Zaten marketing eğitimlerinde daima verilen dersleden birisi budur. Sayın bengisaat bir çok konuda haklıdır. Kendi disiplininizi geliştirerek müşteriyle en makul şartlarda iletişime geçebilmeniz gerekir. Hatta, müşterinize empoze ettiğinizi hissetirmeden bir ürünü satabilmelisiniz ki müşteriniz kendi seçimini yaptığına inanmalı. Forumdaki bütün arkadaşlar haliyle(çok azı satış temsilcisi)alıcı durumundalar ve bu psikoloji gereği size bir alıcının gözünden saati ve alışverişleri hakkında çok ciddi bir kaynak durumundalar. Ama bizim pazarımız bengisaat in de öne sürdüğü gibi saat ticaretinden anlamadan sadece getiri düşünülerek ticaret yapan tüccarlarla dolu. Kolay değil ama bicana yapılamayacak bir şey de değil. Zaten yakın bir gelecekte bizim pazarımızdaki zihniyetlerle ticaret yapanların barınması zor olacak bir dönem geliyor. O dönemde emin olun eğitimli ve ciddi saat ve mücevher satıcıları çok kıymetlenecekler. Gerek marka yönetimlerinde gerekse pazara uygulanması ve portföy oluşturmak ve yönetmekte özellikle. Bu yüzden kendinizi yetiştirmeniz gerekli.

burda bir saat satısını tiyatro ya dökmek istiyorum yardımcı olurmusunuz.. isteklere karsılığı ne zaman ve nasıl verilmeli..gibi..
öğrneğin bir saati bana anlatın yada ben size eksiklerimi gidermem acısından
saat satış teknikleri.. müşterinin kararsızlık anında sölenecek bir cümle ile kafasındakı soru işaretini yok etmek v.s
Kullanıcı avatarı
bicana

Mesaj herofb » 02 Oca 2012, 11:49

sanırım Bursa'da olduğunu söylemiştin , geleyim direkt karşılıklı yapalım sende bana %60 indirim ver olsun bitsin :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Modern60 » 03 Oca 2012, 00:47

Bicana en başta türkçe kullanımını düzeltmen gerekebilir. Bir müşteri karşısında olmadan bir benzeri sahne yaratmak mümkün mü? Evet ! Ben size bir soru sorayım? Hangi fiyat kategorisinde oyun oynamak isterdin?
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj alltomatic » 07 Oca 2012, 04:24

iyi saat kendini satar digerlerini sen satarsın.
Kullanıcı avatarı
alltomatic

Mesaj bicana » 10 Oca 2012, 23:32

herojd11 yazdı:sanırım Bursa'da olduğunu söylemiştin , geleyim direkt karşılıklı yapalım sende bana %60 indirim ver olsun bitsin :)

:))
o kadar indirim söz konusu değil ama bir kahvenin kırkyıl hatırı vardır diyerekten mağazama beklerım.. ayrıca indirimli gruplar varr hatta sitemizden de beğendığınız modelı sizin için isterim.
Kullanıcı avatarı
bicana

Mesaj bicana » 10 Oca 2012, 23:33

alltomatic yazdı:iyi saat kendini satar digerlerini sen satarsın.

aynenn katılıyorum ...
Kullanıcı avatarı
bicana

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 51 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners