bengisaat yazdı:Öncelikle hoşgeldiniz,
Ben bir usta ve saatlerle 50 yılını geçirmiş biri olarak size forumdan alacağınız bilgiler satışınızı olumsuz etkileyecektir diyeceğim.
Bir saat kullanıcısının ne düşündüğünü anlamak ilk öğrenmeniz gerekendir ancak bu sayede kendinizi geliştirdiğinizde bir ikileme düşeceksiniz , şöyleki ; mağaza size şu saatleri satın öncelik verin diyecek ancak bu saatlerin aslında kaliteli olan değil daha çok kar bırakan marka/modeller olduğunu farkedip bunu müşteriye satarken vicdanınız sizi rahatsız edecek çünki günümüzde mağazalarda hatta saatçilerin çoğunda saatlerden hiç anlamayan kimseler satış yapıyor oysa o çalışanı yukarıda dostlarımın da belirttikleri gibi ilgili seminerlere kurslara gönderseler buradan bu satırları yazmamız gerekmeyecek ve her gün binlerce saat kullanıcısı kaliteli sanıp piyasa mallarına tonlarca para akıtmıyor olacaktı.
Burada sizin 2 seçeneğiniz var, ya standart bir satış danışmanı olup müşteriye patronunuzun istediği malı satacaksınız bu sayede maaş + primle kazancınız iyi olacak ayrıca patronun gözüne gireceksiniz ancak vicdanınız sizi içten kemirecek.
Yada müşteriye kaliteli ve uygun fiyatlı malları önererek vicdanınızı rahatlatırken ekonomiyede kendi gücünüzce katkıda bulunacaksınız ve klasik tezgahtar değil özgür bir birey olarak kendinize saygı duyacak ancak bu şekilde belkide işinizden olacaksınız...
Benim önerim bunun elinizden geldiğince bir orta yolunu bulmanızdır,yapamam derseniz bu forumdan bir şey öğrenmeye çalışmayın derim yoksa işinizden soğuyabilirsiniz
Biraz duygusal yazdım ancak gözlemlerimle ve tecrübelerimle sabittir.
Kesinlikle üstünüze alınmayın bu bir genellemedir .
öncelikle sizin gibi bir ustanın tavsiyelerine saygı duyuyorum...
şunu belirtmek isterimki..
mağazamda bulunan bir saat markasını sadece saat üreten bir markayı moda markasıyla aynı tutmuyorum..
moda markasıyla arasındakı farkları anlatıyorum..
dediğiniz çok doğru ilk defa saat almaya gelen müşteri herzaman bilindik kilişe marka isimleriyle geliyor ama nasıl bir saat istediğinde ben aradığı tarzda diğer marka modellerden de cıkarıyorum. ve atıyorum bir adidas yada bir armaniyi citizen veya gc ile aynı kefeye koyup satmıyorum...
dürüstlük herzaman bir insan kazandırır..
bende daha cok bunun pesındeyım bunu kazandığım zaman paranında beni takipo edeceğine inanıyorum...
üsdadım irtibatı kesmeyelim...
::)