TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

VW Golf Seat Leon Audi A3 Tercih ve Danışma

Genel Otomotiv Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Otomobil Danışma Konusu

Mesaj drk » 23 Eki 2011, 01:33

Bu 3ü arasından tercihim kesinlikle golf olurdu ancak otomatiklerdeki kronik şanzıman sorununa dikkat etmek gerek. Gerçi 3 araçtada aynı ünite var. A3 artık çok eskidi, yeni kasanın kamuflajlı fotoğrafları çıkmaya başladı. Üstelik 1.2 motor ve benzinli, bence gereksiz bir kombinasyon. 1.6 dizel torkuyla beygir eksiğini bir nebze olsun kapatacaktır. Yol tutuş, güvenlik ve kalite hissi olarak yine golf diyorum. Yakıt tüketimini belirleyen en önemli faktörlerden birisi sürücünün tarzı ve aracından performans beklentisi. Eğer trafikte yapı olarak sakin biriysen bu araçlarla süper ekonomik gidebilirsin ;) Gönül isterdiki 170'lik bir scirocco olsun :)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj bozok » 23 Eki 2011, 02:18

dizel değil ama tercih hakkı benim olsa direk polo gtı 0-100 6.9 sn ;) vede liste fiyatı 47.500 diye hatırlıyorum 1.4 olduğu içinde çok yakmaz heralde :)
Kullanıcı avatarı
bozok

Mesaj drk » 23 Eki 2011, 02:27

bozok yazdı:dizel değil ama tercih hakkı benim olsa direk polo gtı 0-100 6.9 sn ;) vede liste fiyatı 47.500 diye hatırlıyorum 1.4 olduğu içinde çok yakmaz heralde :)

Bencede bunu da düşünmek lazım. Aradaki fiyat farkıyla yakıta ödenecek fark hesaplanıp GTI incelenmeli :)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj bozok » 23 Eki 2011, 02:36

bi dergide modellerin dizel ve benzinli modellerini karşılaştırıp aradaki fiyat farkını çıkarmak için yapılması gereken km miktarı yazıyodu geneli 100.000-200.000 km arasındaydı bi öğrencide heralde okulu bitirene kadar bukadar km yapamaz :)
Kullanıcı avatarı
bozok

Mesaj herofb » 23 Eki 2011, 10:03

Frax'cim biz artık aile babası olduk ve mecburen sedanlara geçtik , ekonomik düşünmeye başladık ama senin gibi genclerden turbolar , have filtreleri bekliyoruz :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Frax » 23 Eki 2011, 10:11

drk;
açıklayıcı cevabın için teşekkürler, motor konusunda bilgisiz biri olduğum için bu şekilde anlatman oldukça faydalı oldu diyebilirim. 1.2 TFSI motorun artısı eksisi nedir hiç bilmiyordum sadece 1.2 gözüme fazla küçük geldi :)

bozok;
Polo GTI geçenlerde gördüğüm bir araç, genel itibariyle Polo bende kadın arabası izlenimi oluşturuyor, annemde var olması da bir etken. GTI farklı bir olay tabi ancak buna babam kesin karşı çıkacaktır, 97 de kendisinin Golf GTI modeli vardı ve çok fazla
kazaya sebep oldu araç. Bir danışacağım bunu da ama cevabı şimdiden biliyor gibiyim :)

herojd;
Güçlü araba olsun, hız yapayım uçayım kaçayım hevesim öyle pek fazla yok, neticede ben ehliyeti aldığımdan bu yana ailemin arabalarını kullandım ve şu aşamada beni yazın 3 ay gayet tatmin ediyorlar, elbette benim de istediğim araçlar her gencin isteyeceği araçlar ancak sonuçta 80K ya VW Scirocco aldırıp üstüne her ay benzin, benzin diye yalvarmak cazip gelmiyor. Önceliğim bu açıdan her zaman ekonomik modeller ama önüme başka fırsat çıkarsa neden olmasın, neden gidip Megane alayım değil mi :)

Not: Gönül elbette Scirocco ister, hatta 3 coupe/cabrio ve E coupe/cabrio'lara da hayır demem, A5 coupe ve cabrio da olabilir tabi ama daha zamanı var :)

Cevaplar için teşekkürler herkese :champ:
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj revenant » 23 Eki 2011, 11:04

Bu dönemde en beğendiğim arabaların başında Yeni astra geliyor, 60000 liraya full paketini alırsın sanırım, ama sana nacizane önerim şu olur : Astra Classic 3. Ağustos ayında 38.000 lira idi fiyatı şu an bilemiyorum ama bence çok tatlı bir araç, fiyatı da kalitesine oranla oldukça iyi bence.
Kullanıcı avatarı
revenant

Mesaj zfr » 23 Eki 2011, 14:33

Daha düşük model bir golf kullanıcısı olarak söylüyorum; güvenlik, konfor, yakıt tüketimi, malzeme kalitesi, 2. el değeri olarak en makul olanı Golf olur bence... :thumbup: Otomatik vites çok fazla tercihim değildir ama dizel bir golf o fiyat için iyi bir seçim diye düşünüyorum...
"Saatin kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır... Bu da gösterir ki zaman ve mekan, insanla mevcuttur!"
Kullanıcı avatarı
zfr

ÖncekiSonraki

Dön TSF Otomotiv & Motorsporları - Automotive & Motorsports

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners