TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

seiko srpe63k Saat aşırı ileri gidiyor

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat aşırı ileri gidiyor

Mesaj Mehmet7Akif » 03 Eyl 2022, 12:40

Teşekkürler bendeki seiko 5 ama seninki presage ye göre biraz kötüymüş sanki İzmir'e yaşıyorum ve burada seiko servisi yok başka biyerde de kurcalatmak istemiyorum bir süre bakicam çok zorlarsa saat&saat e yada saatçi bir tanıdığımıza götürucem .
Kullanıcı avatarı
Mehmet7Akif

Re: seiko srpe63k Saat aşırı ileri gidiyor

Mesaj prx » 03 Eyl 2022, 14:58

24 saatte nekadar sapıyor?en az 10 saat kolunda dursun ondan sonra 24 saatte ne kadar saptigina bak öyle 45 falansa 20 gün iade varsa iade et citizen safir camlı promaster öneririm makineleri gayet iyi hem fiyat olarak ta seikodan düşük.bende temel modeli var citizen nh 8380 8200 makine aldığımdan beri günlük 10 saniye ileri gidiyo istediğim gibi fiyatı 4000tl civari.bendeki seiko 4r35 ti seninkinden düşük sanirsam
Prx; Battı balık yan going.
Kullanıcı avatarı
prx

Mesaj Mehmet7Akif » 03 Eyl 2022, 15:33

45 civarı 4000 e aldım o fiyata citizen bulabilecegimi sanmıyorum
Hemde balans ayarını deneyeceğim şu an + ve - nin tam ortasında.
Kullanıcı avatarı
Mehmet7Akif

Mesaj copycat » 03 Eyl 2022, 17:34

Mehmet7Akif yazdı:45 civarı 4000 e aldım o fiyata citizen bulabilecegimi sanmıyorum
4r mekanizmalı Seiko5, 45 saniye sapma için iade edilmez. Saatin regülasyonu 5 dakikalık iş.

Ayrıca 8 serisi miyota mekanizma 4r35'ten daha basit ve ucuz bir mekanizma. Mekanizma yüzünden bu saatten 8215 mekanizmaya geçmek mantıklı değil.

CPH2113 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
copycat

Mesaj Mehmet7Akif » 03 Eyl 2022, 17:58

Sağolasın içime su serptin İzmir de yaşıyorum seiko servisi yok ama seiko satan bildiğim güvenilir bir yer var oraya götüreceğim pazartesi prx reis sanada ayrıca teşekkürler bu işlerde yeniyim mekanizmaları çok hakim değilim ama 141 yıllık seiko bana kalırsada en iyi tercihlerdendir amcamda da citizen var 40 yıldır tıkır tıkır işliyor hepinize teşekkür ederim de bu saatin kurma kolundan tam kurulduğunu nasil anlarım neredeyse hiç dönmeyecek kadar zorlaması mi gerek acaba ?
Kullanıcı avatarı
Mehmet7Akif

Mesaj prx » 03 Eyl 2022, 18:59

copycat yazdı:
Mehmet7Akif yazdı:45 civarı 4000 e aldım o fiyata citizen bulabilecegimi sanmıyorum
4r mekanizmalı Seiko5, 45 saniye sapma için iade edilmez. Saatin regülasyonu 5 dakikalık iş.

Ayrıca 8 serisi miyota mekanizma 4r35'ten daha basit ve ucuz bir mekanizma. Mekanizma yüzünden bu saatten 8215 mekanizmaya geçmek mantıklı değil.

Evet biliyorum sayın copycat ama kasa kristal camı mekanizma 8215 bile değil :D 8200 ama performansı çok iyi ingilizce ve almanca tarihli kolay tarih atlatiliyo ben daha memnun kaldım.temel bi mekanizma olduğunu biliyodum alırken,ucuz bir mekanizma olması performansı etkiler mi?Bu da bi istişare edilebilir bence.ayrica isvicrede üretilen frederic constant lüks saat markası da citizen grupta.
Kullanıcı avatarı
prx

Mesaj copycat » 04 Eyl 2022, 07:55

prx yazdı:
copycat yazdı:

Evet biliyorum sayın copycat ama kasa kristal camı mekanizma 8215 bile değil :D 8200 ama performansı çok iyi ingilizce ve almanca tarihli kolay tarih atlatiliyo ben daha memnun kaldım.temel bi mekanizma olduğunu biliyodum alırken,ucuz bir mekanizma olması performansı etkiler mi?Bu da bi istişare edilebilir bence.ayrica isvicrede üretilen frederic constant lüks saat markası da citizen grupta.
Hocam yanlış anlaşılma olmasın.

Ben daha önce çok sayıda Citizen saat kullandım ondan da fazla miyota mekanizmalı Çin saati kullandım. Hâlâ da miyota 8215 mekanizmalı saatim var koleksiyonda. 8215 benim şu ana kadar gördüğüm en sağlam ve sorunsuz mekanizma. Boşuna workhorse demiyorlar.

Benim demek istediğim arkadaş zaten saati almış. Bu saatten sonra, 45 saniye sapma için saati iade etmesi ya da değiştirmesi anlamsız. Zaten 4r35 8215'ten aşağı değil, tam tersi hatta.

Ben bu mekanizmaları barındıran saatler aldığımda, aşırı bir düzensizlik olmadıkça zaman tutmalarına hiç bakmıyorum. 1.3 dizel motorlu araç alıp neden 280 yapmıyor demek gibi bir şey bu.

Bu sınıftaki saat sorunsuz çalışıyorsa gönül rahatlığıyla kullanılır. Bu kadar.

Kullanıcı avatarı
copycat

Mesaj prx » 04 Eyl 2022, 08:46

Evet anladım hocam.promaster dusunuyorum safir camlı onların mekanizmalari nasıldır?yalnız tepe sol tarafta o kafami bulandırıyor.
Kullanıcı avatarı
prx

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 111 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners