Dostum gerçek bir Muscle Car'ın yerini malesef bir Benz bile tutmaz..
TR'de GTO şimdiye kadar iki tane gördüm ama orijinal ( numbers matching ) miydi yoksa converted mıydı hatırlayamıyorum..
GTO Muscle Car Era'nın başlangıç aracı olarak kabul edilir.. Haliyle US'de bile kıymetli ve nadir bir araç.. Ararsan bulursun elbet ama fiyat ne olur bilemem..
Açıkçası tekrar bir Muscle Car alma şansım olsa '67-'69 arası bir Mopar bakarım Bir 426 Hemi bana bir ömür yeter
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
2fast; Charger / Challenger gerçek anlamda kült bir araçtır.. Road Movie veya Car Movie kategorisine dahil edilebilecek pek çok film bu araçlara hep yer verir.. Örn. Vanishing Point.. Kahramanımız doğum yapmak üzere olan eşine yetişmek için polisle girdiği kovalamacada bir '70 Challanger kullanır.. Onu ne pahasına olursa olsun yakalamayı kişisel bir hırsa çevirmiş Psyhco Cop'ımız ise pert ettiği polis aracının arkasından kendi özel otomobili olan '68 Charger ile peşine düşer.. Lastikleri yakarak kalkan '68 Charger'ın tamponunda sticker'a odaklanan kamera bize durumu özetler; My Wife..? Yes.. My Dog..? Maybe.. My Dodge..? Never..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Forumumuzda "Pontiac" ile ilgili tek başlık burası olduğu için buraya yükledim, gerçi bu "Pontiac firebird" ün yaptığı "burn out" değil ama "fly out" olmuş , hayatımda gördüğüm en ilginç kaza videosu, paylaşmak istedim. İnternetten sürücünün ismini yazarak bir arama yaptım ama pek bir şey bulamadım, aşağıya bulabildiğim en sağlıklı bilgiyi "copy paste" yaptım, çocuk kazada ölmemiş ama akibetini bilmiyorum...
A shocking crash which saw a driver launched into the air and smash into a bridge has been caught on police camera. 19-year-old driver Brendan Eden had been speeding along the Ohio highway when he hit the protective barrier in the middle of the road. Footage from a police car shows how this launched his 1995 Pontiac Firebird high into the air and it smashed into a bridge. The car then broke into three pieces and the driver was thrown from the wreckage. A police spokesperson said "He is very lucky to still be alive" -- and it's only after watching the footage you realise what an understatement that is.