TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Longines K覺r覺k Kadran Temini

Saat Tamiri Ustalar覺, Ekipmanlar覺, Servis Ve Bak覺m Merkezlerinden Bilgiler
Forum kurallar覺
Say覺n yelerimiz, Saat Servis Merkezi b繹l羹m羹m羹zde saat tamiri ve servisi konular覺ndaki sorular覺n覺z覺 saat ustalar覺na sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler taraf覺ndan verilecek tavsiye ve yard覺mlar g繹n羹ll羹l羹k prensibi neticesinde yap覺lmaktad覺r. Forumumuza 羹ye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yard覺m zorunluluu bulunmamaktad覺r, sorular覺n覺z覺 sorarken bu durumu dikkate alman覺z覺 rica ederiz.

TSF

Longines K覺r覺k Kadran Temini

Mesaj tayyarb » 30 Kas 2009, 00:00

Herkese merhaba,

Bayram i癟in memlekete gittiimde dedemin eski saatini ele ge癟irdim. En az 20 y覺ld覺r dokunulmam覺. Kurma kolunu bir-iki tur 癟evirdim ve saat bir anda hayat buldu. Saniye t覺k覺r t覺k覺r ilemeye balad覺. Arka kapa覺 a癟覺p mekanizmay覺 bir s羹re inceledim ve saati ankaraya getirip bak覺mlar覺n覺 yapt覺rmaya karar verdim.

Siz deerli saat dostu b羹y羹klerime bu konuda dan覺mak istediim birka癟 husus var;

*ncelikle az 繹nce 癟ektiim fottoraflarda da da g繹rd羹羹n羹z gibi kadranda k覺r覺k var. Bu kardan覺n orjinlinden temin etme ans覺m var m覺? Kadran 癟ok sert bir malzemeye benziyor. Emin deilim ama seramik gibi duruyor.

*Saatin kendisi ve mekanizmas覺 hakk覺nda bilgisi olan varsa payla覺rsa 癟ok sevinirim.

*Ankarada saati bak覺m i癟in emanet edebileceim bir usta tavsiye edermisiniz, yoksa direk longines`in yetkili servisine mi yollayay覺m?

Resim

Resim

Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
tayyarb

Kay覺t: 29 Kas 2009, 23:23

Re: Longines k覺r覺k kadran temini

Mesaj tagci34 » 30 Kas 2009, 00:43

Yabanc覺 diliniz varsa burdan bir ulamaya 癟al覺san覺z iyi olur : http://www.longines.com/contact/contact-form
Ama saate gelince 癟ok 繹zel ve deerli olduu belli...
Zamana paha bi癟emeyiz ...
Kullan覺c覺 avatar覺
tagci34

Kay覺t: 15 Kas 2009, 00:48

Mesaj nickynick » 30 Kas 2009, 03:54

Saatinizin kadran覺 porselen. Ve san覺r覺m tamiri m羹mk羹n deil, ama s覺f覺r kadran bulma ans覺n覺z varm覺 bilemem.
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullan覺c覺 avatar覺
nickynick

Kay覺t: 16 Kas 2009, 22:44

Mesaj tayyarb » 30 Kas 2009, 13:29

Arkadalar 繹ncelikle saatin g羹zel bir bak覺m覺n覺 yapt覺rmak istiyorum. Ankarada veya 襤stanbulda saati emanet edebileceim bir usta tavsiye edebilirmisiniz? rnek olarak internetten http://www.saatciadnan.com `sitesini buldum. Longines ile ilgileniyormu, bu ustay覺 繹nerirmisiniz? Birde piyasay覺 hi癟 bilmediim i癟in kaz覺klanmak istemiyorum, b繹yle bir saat覺n bak覺m覺 i癟in nekadar 繹demeliyim?

Yard覺mc覺 olan veya olacak arkadalara imdiden teekk羹rler..
Kullan覺c覺 avatar覺
tayyarb

Mesaj tayyarb » 01 Ara 2009, 17:38

Bu arada hassasiyet ayar b繹l羹m羹 tam olarak neresi?
Kullan覺c覺 avatar覺
tayyarb

Mesaj tagci34 » 01 Ara 2009, 18:11

Bug羹n arkada覺m dedesinden kalma yine tcddnin saatini getirdi . Swiss made deiik marka bir saatti . Kurma kolu bozuk . Arka kapa覺n覺 nas覺l a癟abiliriz ? ekim yap覺p hem siteye hemde saat癟ilere g繹stermek istiyoruz
Zamana paha bi癟emeyiz ...
Kullan覺c覺 avatar覺
tagci34

Kay覺t: 15 Kas 2009, 00:48

Mesaj tayyarb » 02 Ara 2009, 00:06

Eve gelir gelmez makineyi elime al覺p 癟ektim fotoraflar覺.

Hassasiyet ayar b繹l羹m羹 san覺r覺m buras覺,

Resim

Bu da yak覺ndan g繹rmek istediiniz yaz覺. Yaz覺 osmanl覺ca san覺r覺m. Ne yazd覺覺n覺 ben de marak ettim.

Resim

@tag_ci_34 ; bendeki saatin arka kapa覺nda k羹癟羹c羹k bir 癟entik var. Bir b覺癟ak marifetiyle hafif癟e kan覺rt覺p a癟t覺m.
Kullan覺c覺 avatar覺
tayyarb

Mesaj Ziyaliv » 04 Ara 2009, 14:35

merhabalar mesaj覺n覺z 羹zerine saatinizi inceledim kadran porselen oldugundan ya kasadaki ya da camdaki bir bask覺 sonucu kadran k覺r覺lm覺 ve makinas覺da saatin kurcalanm覺 ve saatin mekanizmas覺nda hasarlar var. zellikle balans bask覺s覺 羹zerindek, ayar kolu ve yine zemberek bask覺s覺 羹zerindeki 癟arklarda hasarlar var ki bu da saatin uzman olmayan biri taraf覺nda zaman覺nda kurcaland覺g覺n覺 g繹steriyor. Mekanizma olarak LONG襤NES in kendi at繹lyesinde 羹rettii el montaj覺 繹zel mekanizmad覺r. Benim tavsiyem 襤stanbul daki LONG襤NES t羹rkiye distiributor ve ayn覺 zamanda t羹rkiye yetkili servisidir ustalar覺 olduk癟a iyidir ve ellerinde olduk癟a iyi bir yedek aksam stogu var. Bence SAATDUNYASI ile irtibata ge癟iniz.

SAAT DUNYASI
0 212 266 90 90
BYKDER CADDES襤 ARLI 襤 MERKEZ襤
MEC襤D襤YEKY / 襤STANBUL
"Saat, Saat癟iden Al覺n覺r...."
Kullan覺c覺 avatar覺
Ziyaliv

Kay覺t: 21 Eki 2009, 00:26

Sonraki

D繹n TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 35 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners