TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Longines Kırık Kadran Temini

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Longines Kırık Kadran Temini

Mesaj tayyarb » 30 Kas 2009, 00:00

Herkese merhaba,

Bayram için memlekete gittiğimde dedemin eski saatini ele geçirdim. En az 20 yıldır dokunulmamış. Kurma kolunu bir-iki tur çevirdim ve saat bir anda hayat buldu. Saniye tıkır tıkır işlemeye başladı. Arka kapağı açıp mekanizmayı bir süre inceledim ve saati ankaraya getirip bakımlarını yaptırmaya karar verdim.

Siz değerli saat dostu büyüklerime bu konuda danışmak istediğim birkaç husus var;

*Öncelikle az önce çektiğim fottoğraflarda da da gördüğünüz gibi kadranda kırık var. Bu kardanın orjinlinden temin etme şansım var mı? Kadran çok sert bir malzemeye benziyor. Emin değilim ama seramik gibi duruyor.

*Saatin kendisi ve mekanizması hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.

*Ankarada saati bakım için emanet edebileceğim bir usta tavsiye edermisiniz, yoksa direk longines`in yetkili servisine mi yollayayım?

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
tayyarb

Re: Longines kırık kadran temini

Mesaj tagci34 » 30 Kas 2009, 00:43

Yabancı diliniz varsa burdan bir ulaşmaya çalışsanız iyi olur : http://www.longines.com/contact/contact-form
Ama saate gelince çok özel ve değerli olduğu belli...
Zamana paha biçemeyiz ...
Kullanıcı avatarı
tagci34

Mesaj nickynick » 30 Kas 2009, 03:54

Saatinizin kadranı porselen. Ve sanırım tamiri mümkün değil, ama sıfır kadran bulma şansınız varmı bilemem.
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj tayyarb » 30 Kas 2009, 13:29

Arkadaşlar öncelikle saatin güzel bir bakımını yaptırmak istiyorum. Ankarada veya İstanbulda saati emanet edebileceğim bir usta tavsiye edebilirmisiniz? Örnek olarak internetten http://www.saatciadnan.com `sitesini buldum. Longines ile ilgileniyormuş, bu ustayı önerirmisiniz? Birde piyasayı hiç bilmediğim için kazıklanmak istemiyorum, böyle bir saatın bakımı için nekadar ödemeliyim?

Yardımcı olan veya olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler..
Kullanıcı avatarı
tayyarb

Mesaj tayyarb » 01 Ara 2009, 17:38

Bu arada hassasiyet ayar bölümü tam olarak neresi?
Kullanıcı avatarı
tayyarb

Mesaj tagci34 » 01 Ara 2009, 18:11

Bugün arkadaşım dedesinden kalma yine tcddnin saatini getirdi . Swiss made değişik marka bir saatti . Kurma kolu bozuk . Arka kapağını nasıl açabiliriz ? Çekim yapıp hem siteye hemde saatçilere göstermek istiyoruz
Zamana paha biçemeyiz ...
Kullanıcı avatarı
tagci34

Mesaj tayyarb » 02 Ara 2009, 00:06

Eve gelir gelmez makineyi elime alıp çektim fotoğrafları.

Hassasiyet ayar bölümü sanırım burası,

Resim

Bu da yakından görmek istediğiniz yazı. Yazı osmanlıca sanırım. Ne yazdığını ben de marak ettim.

Resim

@tag_ci_34 ; bendeki saatin arka kapağında küçücük bir çentik var. Bir bıçak marifetiyle hafifçe kanırtıp açtım.
Kullanıcı avatarı
tayyarb

Mesaj Ziyaliv » 04 Ara 2009, 14:35

merhabalar mesajınız üzerine saatinizi inceledim kadran porselen oldugundan ya kasadaki ya da camdaki bir baskı sonucu kadran kırılmış ve makinasıda saatin kurcalanmış ve saatin mekanizmasında hasarlar var. Özellikle balans baskısı üzerindek, ayar kolu ve yine zemberek baskısı üzerindeki çarklarda hasarlar var ki bu da saatin uzman olmayan biri tarafında zamanında kurcalandıgını gösteriyor. Mekanizma olarak LONGİNES in kendi atölyesinde ürettiği el montajı özel mekanizmadır. Benim tavsiyem İstanbul daki LONGİNES türkiye distiributor ve aynı zamanda türkiye yetkili servisidir ustaları oldukça iyidir ve ellerinde oldukça iyi bir yedek aksam stogu var. Bence SAATDUNYASI ile irtibata geçiniz.

SAAT DUNYASI
0 212 266 90 90
BÜYÜKDER CADDESİ ŞARLI İŞ MERKEZİ
MECİDİYEKÖY / İSTANBUL
"Saat, Saatçiden Alınır...."
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

Sonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners