Tabi sizde haklisiniz ancak ben premium bi markaya para veriyorsam tum bilesenlerinin premium marka tarafindan uretilmesini beklerim. Bir aracta motor ve sanzimandan daha onemli bir parca yok benim icin.Baran yazdı:Motor ortaklıkları,hatta direk motoru olduğu gibi tedarik edip kullanma artık otomotiv sektöründe sıkça rastladıgımız bir durum ve ben bunu yanlış bulmuyorum.Mercedes Renault’dan dizel motor aldığında olay oldu,ilk günden beri anlayamadım kullanıcı için oluşturdugu farkı.Renault’nun 1.5 dci motorları ki uzun süre Dacia Duster da kullanmıştım 110 hp lik versiyonunu oldukca iyi bir üniteydi.Mercedesin motora arge yatırımı yapmak yerine bu motoru alıp kullanması pullarını dökmez değerini düşürmez benim gözümde.Başarısı kanıtlanmış bir motor.
BMW ye gelirsek,BMW bahsi geçen motoru Peugeot dan alıp 3 serisine koymadı,PSA grubu ile ortak bir arge süreci yürüttü ve blok dışındaki tüm parcaları BMW geliştirdi.Ben şahsen kullanırkenki performansına bakarım motorların ki 3.20i ED deki makine oldukca verimli bir makine eski nesil 1.6 litre hacmindeki seleflerine bakarsak.
Baran yukarida bahsetmisti, blok harici ortak bi parca yok sanirim. N13 kodlu motor icin. N16 ise tamamen n20 nin kucultulmus hali saniyorum. 1.6 ama 2.0 altyapili motorun blogu ve parcalari kullanilmis.Tgm yazdı:Çok bilinen bir yanlış![]()
Peugeot/Citroen grubunun motor kodlarıyla BMW'nin motor kodları, (n13 için) performans değerleri, silindir sıkıştırma oranları birbirini tutmuyor. İki marka sadece PSA çatısı altında ortak bir araştırma-geliştirme çalışması yürüttü ancak aynı motorları kullanmıyorlar
Fakat ben bir sedan BMW’ye (sahibi olmama rağmen) 1.6 lt’lik üniteyi yakıştırmıyorum, en az 2 lt olmalı. Ama işte Türkiye’deki vergi oranları maalesef.. Bu da başka bir tartışma konusu tabi.
Eline sağlık 
Dön TSF Otomotiv & Motorsporları - Automotive & Motorsports
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 44 misafir
|
||||||||||||||