TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Arabalarımız / TSF Üyeleri Neye Biniyor ?

Genel Otomotiv Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Arabalarımız / TSF Üyeleri Neye Biniyor ?

Mesaj Umutunal » 23 May 2020, 12:50

Allah kaza bela vermesin inşallah. Keyifli bir inceleme.
@ugurla.kirksaat
Kullanıcı avatarı
Umutunal

Mesaj Baran » 23 May 2020, 12:58

Motor ortaklıkları,hatta direk motoru olduğu gibi tedarik edip kullanma artık otomotiv sektöründe sıkça rastladıgımız bir durum ve ben bunu yanlış bulmuyorum.Mercedes Renault’dan dizel motor aldığında olay oldu,ilk günden beri anlayamadım kullanıcı için oluşturdugu farkı.Renault’nun 1.5 dci motorları ki uzun süre Dacia Duster da kullanmıştım 110 hp lik versiyonunu oldukca iyi bir üniteydi.Mercedesin motora arge yatırımı yapmak yerine bu motoru alıp kullanması pullarını dökmez değerini düşürmez benim gözümde.Başarısı kanıtlanmış bir motor.

BMW ye gelirsek,BMW bahsi geçen motoru Peugeot dan alıp 3 serisine koymadı,PSA grubu ile ortak bir arge süreci yürüttü ve blok dışındaki tüm parcaları BMW geliştirdi.Ben şahsen kullanırkenki performansına bakarım motorların ki 3.20i ED deki makine oldukca verimli bir makine eski nesil 1.6 litre hacmindeki seleflerine bakarsak.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj canzdmr » 23 May 2020, 14:23

Baran yazdı:Motor ortaklıkları,hatta direk motoru olduğu gibi tedarik edip kullanma artık otomotiv sektöründe sıkça rastladıgımız bir durum ve ben bunu yanlış bulmuyorum.Mercedes Renault’dan dizel motor aldığında olay oldu,ilk günden beri anlayamadım kullanıcı için oluşturdugu farkı.Renault’nun 1.5 dci motorları ki uzun süre Dacia Duster da kullanmıştım 110 hp lik versiyonunu oldukca iyi bir üniteydi.Mercedesin motora arge yatırımı yapmak yerine bu motoru alıp kullanması pullarını dökmez değerini düşürmez benim gözümde.Başarısı kanıtlanmış bir motor.

BMW ye gelirsek,BMW bahsi geçen motoru Peugeot dan alıp 3 serisine koymadı,PSA grubu ile ortak bir arge süreci yürüttü ve blok dışındaki tüm parcaları BMW geliştirdi.Ben şahsen kullanırkenki performansına bakarım motorların ki 3.20i ED deki makine oldukca verimli bir makine eski nesil 1.6 litre hacmindeki seleflerine bakarsak.
Tabi sizde haklisiniz ancak ben premium bi markaya para veriyorsam tum bilesenlerinin premium marka tarafindan uretilmesini beklerim. Bir aracta motor ve sanzimandan daha onemli bir parca yok benim icin.

N20 bloktan downsizing ile urettikleri n16 yi 5 kasaya koymustu sanirim bmw, simdi hem 3 te hem de 5 serisinde mevcut. PSA ortak uretimi n13 den daha verimli bir motor saniyorum.

Sakin yanlis anlamayin 320i ed gayet verimli guzel ancak yeni g20 deki motor daha iyi ve daha saglam.

Buda benim dusuncem tabi :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
canzdmr

Mesaj Tgm » 23 May 2020, 15:15

Çok bilinen bir yanlış :!:

Peugeot/Citroen grubunun motor kodlarıyla BMW'nin motor kodları, (n13 için) performans değerleri, silindir sıkıştırma oranları birbirini tutmuyor. İki marka sadece PSA çatısı altında ortak bir araştırma-geliştirme çalışması yürüttü ancak aynı motorları kullanmıyorlar :thumbup:

Fakat ben bir sedan BMW’ye (sahibi olmama rağmen) 1.6 lt’lik üniteyi yakıştırmıyorum, en az 2 lt olmalı. Ama işte Türkiye’deki vergi oranları maalesef.. Bu da başka bir tartışma konusu tabi.
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj canzdmr » 23 May 2020, 16:10

Tgm yazdı:Çok bilinen bir yanlış :!:

Peugeot/Citroen grubunun motor kodlarıyla BMW'nin motor kodları, (n13 için) performans değerleri, silindir sıkıştırma oranları birbirini tutmuyor. İki marka sadece PSA çatısı altında ortak bir araştırma-geliştirme çalışması yürüttü ancak aynı motorları kullanmıyorlar :thumbup:

Fakat ben bir sedan BMW’ye (sahibi olmama rağmen) 1.6 lt’lik üniteyi yakıştırmıyorum, en az 2 lt olmalı. Ama işte Türkiye’deki vergi oranları maalesef.. Bu da başka bir tartışma konusu tabi.
Baran yukarida bahsetmisti, blok harici ortak bi parca yok sanirim. N13 kodlu motor icin. N16 ise tamamen n20 nin kucultulmus hali saniyorum. 1.6 ama 2.0 altyapili motorun blogu ve parcalari kullanilmis.

PSA yi kucumsedigim sanilmasin sakin, ben sadece kendi dusuncemi paylasmak istedim.

Bmw diyince akla sirali 6 silindir geliyor aslinda ama soylediginiz gibi vergi dilimleri, emisyon degerleri tamamen baska bir tartisma konusu maalesef.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
canzdmr

Mesaj Baran » 23 May 2020, 16:58

Gönül tabiki 1600cc den yana değil ama malesef ülkemizdeki vergilendirme ve yakıt fiyatları küçük motorlara yöneltiyor.Videoda belli 1.6 oldugu için haddinden fazla gürültü cıkartıyor,gürültüde turbo besleme olmasından kaynaklı pek güzel bir gürültü değil,suni.Öttüğü kadarda gitmiyor FAKAT,hem eski atmosferik 1600cc BMW ler ile kıyas kabul etmiyor hemde bana göre artık genel olarak yavaş hantal araba pek kalmadı piyasada.Biz eskiden 90-100-120 beygir verimsiz şanzımanlı arabalar kullandıgımız için bana şu an hepsi hızlı geliyor.Yavaş hantal gitmiyor hap kadar motor kasayı kaldırmıyor diyenlerinde hiçbirinin gereğide yok ama o yavaş dedikleri arabaların limitlerine bile yaklaşamadıklarına eminim.Gaza dibine kadar dümdüz yolda basmak şahsen bana göre şöförlük arabacılık değil.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj eraslani » 24 May 2020, 00:54

Atmosferik motorlu araçları yıllarca kullandığımız için hacım takıntımız var sanirim.Az çok performanslı kullanmayı sevenler çok iyi bilir ki arabayı yürüten torktur. Günümüz motorları küçücük dediğimiz hacimlerde bile yüksek tork değerine sahip.BMW ile özdeşleşmiş sıralı 6 silindir 2.0 litre motorun ürettiği max tork 190 nm dır ,üstelik 3500 devir civarında.Kucuk diye burun kivirdigimiz 1.6 lt turbo makinanın torku 250 nm,bu atmosferik motorlar için 2.5-3.0 litrelik hacimlerin üretebileceği bir değer..Yeni nesil araçların neredeyse tamamının yeterince hızlı olduğuna katılıyorum.Sadece kullanım tarzı farklı olduğundan zevk düzeyi bence de daha düşük,tork alt devirlerde geldiği için çok çabuk vites değişimi yapılması gerekiyor,sıkılıp normal insan gibi kullanmaya başlıyorsunuz [emoji38]

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj Bond » 24 May 2020, 01:24

Baran bu Covid-19 döneminde uzak kaldık, seni özlemiştim uzun uzun gördüm iyi oldu :D Güzel video olmuş :champ: Eline sağlık :thumbup:

Tüm araç paylaşanlara kazasız belasız keyifli sürüşler :champ:
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

ÖncekiSonraki

Dön TSF Otomotiv & Motorsporları - Automotive & Motorsports

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 44 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners