gkhnbaggio yazdı:İsmail Abi hayırlı olsun

Sen araştırarak almışsındır mutlaka. Otomatik makinelerde en iyi ürün olarak bu kullandığın Krups’u mu tavsiye edersin? Ya da siemens-delonghi gibi marklarda nokta atışı modeller var mı tavsiye edeceğin? Bunu aldığın için soru biraz manasız gelebilir ama bazen “bu idare eder” diyoruz veya “çok özellik olmasın” diyoruz standart bir model tercih ediyoruz. Belki bu yönde bir tercih yapmışsındır. Diğer ürünler hakkında da bilgin vardır diye tahmin ediyorum. Selamlar.
Konuyu görselsiz bırakmayayım [emoji16]

Teşekkür ederim Gökhan
Tahmin ettiğin gibi makinayı araştırarak satın aldım,Krups tercihi tamamen avantajlı fiyat denk gelmesinden oldu.
Piyasada bu tarz makinalar son dönemde hayli çeşitlendi,benim beklentim fazlaca uğraşmadan espresso ve amerikano içmekti.Otomatik olarak sütlü kahve çeşitlerini yapma vs özelliklerine fazladan para vermek gereksiz diye düşünmüştüm.Siemens,philips,delonghi ve krups marka cihazları inceledim.çok çok birbirinden farklı değiller.
Su sıcaklığının ayarlanabiliyor olduğuna dikkat etmek gerek yalnız,giriş seviye cihazlarda standart ısı dışında kahve yapılamıyor.Biz alışmışız kaynar çay içmeye,bazen soğuk geliyor kahvenin sıcaklığı.
Bu makinanın süt kabı var,içine soğuk süt koyduğunda ayarlarını önceden belirleyerek tek tuşla kapuçino falan yapıyor.Ben sütlü kahve içmem pek ama denedim,iş görür.Tek sıkıntı buhar çubuğunun manuel olarak kullanılamıyor oluşu,ya da henüz ben anlayamadım nasıl olacağını.Her seçenekte ml olarak su miktarının ayarlanabiliyor olması ise çok iyi.
Sütlü kahveler ağırlıklı kullanılacaksa Siemens eq6 bakılabilir,daha uzun ömürlü olsun istenirse biraz daha yüksek fiyatlara saeco bakılabilir tam otomatik olarak.