TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Kahve ve Çay Meraklıları / Coffee & Tea Fans

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Kahve ve Çay Meraklıları / Coffee & Tea Fans

Mesaj gkhnbaggio » 28 Kas 2019, 14:06

İsmail Abi hayırlı olsun :champ:

Sen araştırarak almışsındır mutlaka. Otomatik makinelerde en iyi ürün olarak bu kullandığın Krups’u mu tavsiye edersin? Ya da siemens-delonghi gibi marklarda nokta atışı modeller var mı tavsiye edeceğin? Bunu aldığın için soru biraz manasız gelebilir ama bazen “bu idare eder” diyoruz veya “çok özellik olmasın” diyoruz standart bir model tercih ediyoruz. Belki bu yönde bir tercih yapmışsındır. Diğer ürünler hakkında da bilgin vardır diye tahmin ediyorum. Selamlar.

Konuyu görselsiz bırakmayayım [emoji16]

Resim
Kullanıcı avatarı
gkhnbaggio

Mesaj eraslani » 28 Kas 2019, 18:54

gkhnbaggio yazdı:İsmail Abi hayırlı olsun :champ:

Sen araştırarak almışsındır mutlaka. Otomatik makinelerde en iyi ürün olarak bu kullandığın Krups’u mu tavsiye edersin? Ya da siemens-delonghi gibi marklarda nokta atışı modeller var mı tavsiye edeceğin? Bunu aldığın için soru biraz manasız gelebilir ama bazen “bu idare eder” diyoruz veya “çok özellik olmasın” diyoruz standart bir model tercih ediyoruz. Belki bu yönde bir tercih yapmışsındır. Diğer ürünler hakkında da bilgin vardır diye tahmin ediyorum. Selamlar.

Resim

Teşekkür ederim Gökhan :champ: :champ:
Tahmin ettiğin gibi makinayı araştırarak satın aldım,Krups tercihi tamamen avantajlı fiyat denk gelmesinden oldu.
Piyasada bu tarz makinalar son dönemde hayli çeşitlendi,benim beklentim fazlaca uğraşmadan espresso ve amerikano içmekti.Otomatik olarak sütlü kahve çeşitlerini yapma vs özelliklerine fazladan para vermek gereksiz diye düşünmüştüm.Siemens,philips,delonghi ve krups marka cihazları inceledim.çok çok birbirinden farklı değiller.
Su sıcaklığının ayarlanabiliyor olduğuna dikkat etmek gerek yalnız,giriş seviye cihazlarda standart ısı dışında kahve yapılamıyor.Biz alışmışız kaynar çay içmeye,bazen soğuk geliyor kahvenin sıcaklığı.
Bu makinanın süt kabı var,içine soğuk süt koyduğunda ayarlarını önceden belirleyerek tek tuşla kapuçino falan yapıyor.Ben sütlü kahve içmem pek ama denedim,iş görür.Tek sıkıntı buhar çubuğunun manuel olarak kullanılamıyor oluşu,ya da henüz ben anlayamadım nasıl olacağını.Her seçenekte ml olarak su miktarının ayarlanabiliyor olması ise çok iyi.
Sütlü kahveler ağırlıklı kullanılacaksa Siemens eq6 bakılabilir,daha uzun ömürlü olsun istenirse biraz daha yüksek fiyatlara saeco bakılabilir tam otomatik olarak.
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj moy » 28 Kas 2019, 19:20

Abim, kahve ısısı soğuk geliyorsa, kahve fincanının içinde 2-3 dakika kaynar suyu beklet ve bu süre zarfında makineyi bi tur boşta döndürüp 2.postada kahveni demlemeyi dene emin ol keyfine göre olacak :thumbup:
Sanayi olmadan ekonomi, ekonomi olmadan bağımsızlık olmaz.
Kullanıcı avatarı
moy

Mesaj gkhnbaggio » 28 Kas 2019, 19:37

eraslani yazdı:
gkhnbaggio yazdı:İsmail Abi hayırlı olsun :champ:

Resim

Teşekkür ederim Gökhan :champ: :champ:
Tahmin ettiğin gibi makinayı araştırarak satın aldım,Krups tercihi tamamen avantajlı fiyat denk gelmesinden oldu.
Piyasada bu tarz makinalar son dönemde hayli çeşitlendi,benim beklentim fazlaca uğraşmadan espresso ve amerikano içmekti.Otomatik olarak sütlü kahve çeşitlerini yapma vs özelliklerine fazladan para vermek gereksiz diye düşünmüştüm.Siemens,philips,delonghi ve krups marka cihazları inceledim.çok çok birbirinden farklı değiller.
Su sıcaklığının ayarlanabiliyor olduğuna dikkat etmek gerek yalnız,giriş seviye cihazlarda standart ısı dışında kahve yapılamıyor.Biz alışmışız kaynar çay içmeye,bazen soğuk geliyor kahvenin sıcaklığı.
Bu makinanın süt kabı var,içine soğuk süt koyduğunda ayarlarını önceden belirleyerek tek tuşla kapuçino falan yapıyor.Ben sütlü kahve içmem pek ama denedim,iş görür.Tek sıkıntı buhar çubuğunun manuel olarak kullanılamıyor oluşu,ya da henüz ben anlayamadım nasıl olacağını.Her seçenekte ml olarak su miktarının ayarlanabiliyor olması ise çok iyi.
Sütlü kahveler ağırlıklı kullanılacaksa Siemens eq6 bakılabilir,daha uzun ömürlü olsun istenirse biraz daha yüksek fiyatlara saeco bakılabilir tam otomatik olarak.

Teşekkürler bilgiler için abi :champ:

Ben de senin gibi sadece espresso ve americano tüketiyorum. Nespresso kapsülleri işimi çok iyi görüyor ama otomatik bir makineye de niyetm var.
Sıcak su ayarını not ettim. Dediğin gibi zaten diğer özellikler genelde aynı.

Selamlar..,
Kullanıcı avatarı
gkhnbaggio

Mesaj eraslani » 28 Kas 2019, 20:27

moy yazdı:Abim, kahve ısısı soğuk geliyorsa, kahve fincanının içinde 2-3 dakika kaynar suyu beklet ve bu süre zarfında makineyi bi tur boşta döndürüp 2.postada kahveni demlemeyi dene emin ol keyfine göre olacak [emoji106]
Isı ayarı yapılmayan bir makinayı almamak gerek bence,benim krups için 3 kademede ayar mevcut,ben en yüksekte kullanıyorum genelde Onur :champ:
Ama dediğin gibi buz gibi bardağa kahveyi koyarsan yine de serin gelecektir.
Unutmadan ekleyelim,bu tam otomatik makinalar sadece iş görür. Espresso yapmak için iyi bir öğütücü ve manuel bir makina çok daha iyi sonuç verir.Ben üşeniyorum valla o kadar uğraşmalı işlere.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj kiwi21 » 30 Kas 2019, 23:43

[emoji316][emoji477]

Resim
https://instagram.com/kiwiwatch
Kullanıcı avatarı
kiwi21

Mesaj MehmetKaratürk » 01 Ara 2019, 11:18

kiwi21 yazdı:[emoji316][emoji477]

Resim

Kabak tatlısı mı o Kıvanç ?
Şayet öyle ise kabak+fındık+tahin enfes bir lezzet olurdu :thumbup:
Afiyet olsun
Olmadı diye üzüldüğün dua'ya, gün gelir sevinirsin
Kullanıcı avatarı
MehmetKaratürk

Mesaj eraslani » 01 Ara 2019, 12:28

Mkaraturk yazdı:
kiwi21 yazdı:[emoji316][emoji477]

Resim

Kabak tatlısı mı o Kıvanç ?
Şayet öyle ise kabak+fındık+tahin enfes bir lezzet olurdu [emoji106]
Afiyet olsun
Of of off,hastasiyiz kabağın..
Arşivden kabak [emoji6]Resim

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
eraslani

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 46 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners