TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Saatlare Bu Kadar Paray覺 Nas覺l Veriyorsunuz?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saatlare bu kadar paray覺 nas覺l veriyorsunuz?

Mesaj mert55 » 26 Mar 2019, 13:21

leonardo06 yazd覺:Ben bilgisayar m羹hendislii okudum.
Mesai arkada覺m ve meslekta覺m s覺f覺r SUV tercih etti, ben ikinci el hyundai tucson. O tissot ile yetiniyor, ben rolex. akt覺n?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Evet bu cevap ile gayet iyi anlad覺m. Teekk羹r ederim. Ama ben otomobilleride 癟ok seviyorum, yand覺k desenize :)
En son mert55 taraf覺ndan 26 Mar 2019, 13:29 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 1 kere d羹zenlendi.
Kullan覺c覺 avatar覺
mert55

Ya: 27
Kay覺t: 03 ub 2017, 22:52

Mesaj mert55 » 26 Mar 2019, 13:26

Cruciatus yazd覺:Konuyu a癟an arkada覺n 羹zerine bence 癟ok gidilmi. Yapmay覺n etmeyin arkadalar, efendiler, Romal覺lar... Arkada覺m覺z belli ki kendisi de saat hayaline ulaabilecek yolda m覺, forumun profili nedir onu 繹renmeye 癟al覺m覺. Evet biraz da farkl覺 bir ekilde sorabilirdi ama ak覺ldan ge癟enle yaz覺ya d繹k羹len birbirini tutmayabiliyor bazen. O y羹zden yazarlen m羹mk羹n olduunca a癟覺klay覺c覺 yazmak gerekiyor.

Soruya gelince, ben avukat覺m. yle s羹per zengin falan deilim ama daha 繹nce defalarca s繹ylendii 羹zere bu 繹ncelik meselesi. Saate verdiim paralarla 癟ok daha 羹st d羹zey bir arabaya binebilirdim ama o konu 癟ok da umrumda deil mesela. Skoda Superb her ihtiyac覺m覺z覺 g繹r羹yor.

ok daha b羹y羹k bir evde de oturabilirdik ancak oturduumuz sitede gayet mutluyuz.

Eer saat merak覺n覺z var ise gereken b羹t癟e bir ekilde oluacakt覺r :)

Benim saatin d覺覺nda bir de dolmakalem hastal覺覺m var. Ben hep yanm覺覺m :)

Tapatalk kullanarak iPhone arac覺l覺覺yla g繹nderildi

Duygular覺ma terc羹man oldunuz, teekk羹rler.
ok iyi anlad覺m. Mercedese binecie Volkswagen e bin, villa da oturaca覺na sitede otur gibisinden. Her ey saat i癟in.:)
Kullan覺c覺 avatar覺
mert55

Ya: 27
Kay覺t: 03 ub 2017, 22:52

Mesaj Archimed » 26 Mar 2019, 14:01

Ben de eski beyaz yakal覺, birka癟 y覺ll覺k akademisyen ve az覺c覺k kobi dan覺man覺 olarak birka癟 ey yazay覺m: 20 y覺ldan fazla tecr羹bem var, mali olarak da Allah'a 羹k羹r 癟ocukluktan g羹n羹m羹ze 羹lkemiz standartlar覺n覺n 羹zerinde doup bug羹ne kadar geldim. G羹zel ve 繹rnek g繹sterilen yerlerde 癟al覺t覺m, en iyilerden olmasa da gayet kaliteli okullarda eitim g繹rd羹m. Kendime g繹re baz覺 zevklerim var. Sonu癟ta d羹nyaya bir defa ve k覺s覺tl覺 bir zaman aral覺覺nda geliyoruz. O y羹zden baz覺 eyleri imkan varken yaamak gerektiini d羹羹n羹yorum.

Gelelim 羹lkemiz koullar覺na: d羹zg羹n bir otomobil almaya kalkt覺覺m覺zda 200.000 TL ve 羹st羹n羹 d羹羹nmek gerekiyor. Fiyakal覺 bir ey i癟in de 1.000.000 TL ve 羹zerini d羹羹n羹n. TV mevzuat覺 kapsam覺nda d羹zg羹n bir arac覺 kendinize al覺rken 2 tanesinin paras覺n覺 da fazlas覺yla devlet babaya veriyorsunuz. 襤stanbul'da ya覺yorsan覺z gayrimenkul fiyatlar覺 ne kadar d羹se de d羹zg羹n semtler i癟in ciddi paralar vermek durumundas覺n覺z. 襤stanbul merkezde m羹stakil evde oturmak hayal; ya milyonlarca USD tutar覺nda b羹t癟e ay覺racaks覺n覺z, ya da ehir merkezinden uzakta yaayacaks覺n覺z.

ehir planlamas覺 da, ekonomi ve vergi planlamas覺 da d羹zg羹n olmay覺nca ya hayalleriniz i癟in inan覺lmaz b羹t癟eler ay覺racaks覺n覺z, veya hayallerinize filtre koyacaks覺n覺z.

Hal b繹yleyken d羹zg羹n saatlere 繹denen bedeller gayet makul kal覺yor. Arkadalar覺m覺z覺n yazd覺klar覺 gibi m羹tevazi bir ara癟 kullan覺p 癟ok da 癟elik kasal覺 bir Rolex sahibi olmak mant覺kl覺 olabilir.

Benim kiisel durumum; 羹lkedeki ekonomik durumlar ve gelecee y繹nelik tahminler malum. Ben nakitte durmay覺 tercih ediyorum. Allah'a 羹k羹r d羹zg羹n bir semtte d羹zg羹n bir evim ve orta s覺n覺f bir otomobilim var. 7 y覺l 繹nce ald覺覺m Omega saatim beni mutlu ediyor.

Pilotlar覺n y羹ksek gelir durumuna gelince; pilotluk d羹nyan覺n her yerinde yap覺labilecek bir i. O nedenle genelde pilotlar her yerde aa覺 yukar覺 benzer maalar al覺r. Arada u癟urum boyutunda maa fark覺 yoktur. Bu balamda pilotlar覺n ayl覺k gelirleri de 羹lkemiz standartlar覺n覺n 羹zerinde kal覺yor. Tabi pilot maalar覺na 繹nemli etkenlerden biri de y覺prat覺c覺 meslek koullar覺n覺n olmas覺. Bunun yan覺 s覺ra baz覺 pilotlar da belirli kiilere kuryelik yapmak suretiyle inan覺lmaz bir gelir ve servet sahibi olabiliyor.

Sonu癟: 襤stanbul'da d羹zg羹n bir evin 150.000 USD'den, kompakt bir otomobilin 18-20.000 USD'den balamas覺 d羹羹n羹ld羹羹nde 癟elik kasal覺 bir Rolex'in de 5.500-6.000 USD'den balamas覺 a覺r覺lacak bir ey deil. 襤ini 繹zenli yapan, mesleki ve genel k羹lt羹r a癟覺s覺ndan kendini s羹rekli gelitiren, sal覺覺na ve 癟evresine dikkat eden bir mimar da zaman i癟erisinde gelirini k繹t羹 y繹netmedii s羹rece bir Omega, Rolex sahibi olabilecek duruma gelecektir.
Kullan覺c覺 avatar覺
Archimed

Kay覺t: 01 Eki 2011, 14:28

Mesaj mturann » 26 Mar 2019, 14:20

Kimin neye ne kadar para verecei ya da verdii 癟ok g繹receli bir konu.
G羹zel a癟覺klamalar gelmi.
Ben de kendime bir maa覺m覺 ge癟meyecek saat alabilirim diye kriter koymutum. Biraz maa覺 ge癟ti ald覺覺m bir saat. :)
Kullan覺c覺 avatar覺
mturann

Kay覺t: 13 Kas 2014, 18:00

Mesaj BarisFB » 26 Mar 2019, 16:37

Archimed yazd覺:Ben de eski beyaz yakal覺, birka癟 y覺ll覺k akademisyen ve az覺c覺k kobi dan覺man覺 olarak birka癟 ey yazay覺m: 20 y覺ldan fazla tecr羹bem var, mali olarak da Allah'a 羹k羹r 癟ocukluktan g羹n羹m羹ze 羹lkemiz standartlar覺n覺n 羹zerinde doup bug羹ne kadar geldim. G羹zel ve 繹rnek g繹sterilen yerlerde 癟al覺t覺m, en iyilerden olmasa da gayet kaliteli okullarda eitim g繹rd羹m. Kendime g繹re baz覺 zevklerim var. Sonu癟ta d羹nyaya bir defa ve k覺s覺tl覺 bir zaman aral覺覺nda geliyoruz. O y羹zden baz覺 eyleri imkan varken yaamak gerektiini d羹羹n羹yorum.

Gelelim 羹lkemiz koullar覺na: d羹zg羹n bir otomobil almaya kalkt覺覺m覺zda 200.000 TL ve 羹st羹n羹 d羹羹nmek gerekiyor. Fiyakal覺 bir ey i癟in de 1.000.000 TL ve 羹zerini d羹羹n羹n. TV mevzuat覺 kapsam覺nda d羹zg羹n bir arac覺 kendinize al覺rken 2 tanesinin paras覺n覺 da fazlas覺yla devlet babaya veriyorsunuz. 襤stanbul'da ya覺yorsan覺z gayrimenkul fiyatlar覺 ne kadar d羹se de d羹zg羹n semtler i癟in ciddi paralar vermek durumundas覺n覺z. 襤stanbul merkezde m羹stakil evde oturmak hayal; ya milyonlarca USD tutar覺nda b羹t癟e ay覺racaks覺n覺z, ya da ehir merkezinden uzakta yaayacaks覺n覺z.

ehir planlamas覺 da, ekonomi ve vergi planlamas覺 da d羹zg羹n olmay覺nca ya hayalleriniz i癟in inan覺lmaz b羹t癟eler ay覺racaks覺n覺z, veya hayallerinize filtre koyacaks覺n覺z.

Hal b繹yleyken d羹zg羹n saatlere 繹denen bedeller gayet makul kal覺yor. Arkadalar覺m覺z覺n yazd覺klar覺 gibi m羹tevazi bir ara癟 kullan覺p 癟ok da 癟elik kasal覺 bir Rolex sahibi olmak mant覺kl覺 olabilir.

Benim kiisel durumum; 羹lkedeki ekonomik durumlar ve gelecee y繹nelik tahminler malum. Ben nakitte durmay覺 tercih ediyorum. Allah'a 羹k羹r d羹zg羹n bir semtte d羹zg羹n bir evim ve orta s覺n覺f bir otomobilim var. 7 y覺l 繹nce ald覺覺m Omega saatim beni mutlu ediyor.

Pilotlar覺n y羹ksek gelir durumuna gelince; pilotluk d羹nyan覺n her yerinde yap覺labilecek bir i. O nedenle genelde pilotlar her yerde aa覺 yukar覺 benzer maalar al覺r. Arada u癟urum boyutunda maa fark覺 yoktur. Bu balamda pilotlar覺n ayl覺k gelirleri de 羹lkemiz standartlar覺n覺n 羹zerinde kal覺yor. Tabi pilot maalar覺na 繹nemli etkenlerden biri de y覺prat覺c覺 meslek koullar覺n覺n olmas覺. Bunun yan覺 s覺ra baz覺 pilotlar da belirli kiilere kuryelik yapmak suretiyle inan覺lmaz bir gelir ve servet sahibi olabiliyor.

Sonu癟: 襤stanbul'da d羹zg羹n bir evin 150.000 USD'den, kompakt bir otomobilin 18-20.000 USD'den balamas覺 d羹羹n羹ld羹羹nde 癟elik kasal覺 bir Rolex'in de 5.500-6.000 USD'den balamas覺 a覺r覺lacak bir ey deil. 襤ini 繹zenli yapan, mesleki ve genel k羹lt羹r a癟覺s覺ndan kendini s羹rekli gelitiren, sal覺覺na ve 癟evresine dikkat eden bir mimar da zaman i癟erisinde gelirini k繹t羹 y繹netmedii s羹rece bir Omega, Rolex sahibi olabilecek duruma gelecektir.

Cok guzel yazm覺ss覺n. Ben de soyle bir ekleme yapay覺m:

Bug羹n US$50K'ya bir araba alsan motorlu ta覺tlar vergisi, kasko, trafik sigortas覺, benzin, y覺ll覺k bak覺m, vb gibi masraflar sonucunda bu arabaya binmenin nerden baksan y覺ll覺k US$3-4K masraf覺 var. 3 sene sonra satsan US$35Kya, o zaman asl覺nda bu arabaya binme zevkini alman覺n 3 y覺ll覺k nakit 癟覺k覺覺 olarak maliyeti US$24K - US$27K aras覺nda.

US$50K'ya bir saat alsan bak覺m覺 yok, vergisi yok...d羹zg羹n bir marka ald覺覺n覺 varsayarsan 3 y覺l sonra 癟ok rahat US$40-45K'ya sat覺labilir, hatta sans yaver giderse (i.e. Nautilus), ald覺覺ndan fazlaya da satabilirsin.

O y羹zden "bana gore" her ne kadar 50bin dolarl覺k saat almak i癟in 50 bin dolarl覺k araba almaya g繹re daha b羹y羹k bir birkimin olmas覺 gerekiyor gibi gorunsene de, hobiye toplamda harcanan nakit ve "total cost of ownership" olarak bak覺ld覺覺nda asl覺nda 癟ok daha az masrafl覺 bir hobi. En az覺ndan ben kendimi boyle ikna ediyorum :lol:
ex-nick: watch1907
Kullan覺c覺 avatar覺
BarisFB

Ya: 43
Kay覺t: 15 Ara 2013, 15:08

Mesaj SEmre » 26 Mar 2019, 17:19

Araba 繹rneine kat覺lm覺yorum 羹lkemizde ara癟lar覺n fiyatlar覺 hi癟bir zaman d羹mez.
Kullan覺c覺 avatar覺
SEmre

Ya: 34
Kay覺t: 28 Eyl 2018, 16:37

Mesaj BarisFB » 26 Mar 2019, 17:31

SEmre yazd覺:Araba 繹rneine kat覺lm覺yorum 羹lkemizde ara癟lar覺n fiyatlar覺 hi癟bir zaman d羹mez.

:D nominal ya da TL olarak bakarsan覺z hakl覺s覺n覺z. Ama TL bakman覺n bir manas覺 yok bence; ya enflasyondan ar覺nd覺r覺lm覺 bakmak laz覺m ya da usd / eur olarak.

Boyle bak覺ld覺覺nda reel / usd / eur olarak artan覺n覺 ben gormedim pek. 3 y覺l hic kullan覺lmasa bile model eskidigi icin duser, 3 y覺l kullan覺rsan覺z bir de amortismandan d羹er...hadi onu ge癟tim 50bin euro'ya s覺f覺r bir araba al覺nca 5000km kullansan覺z bile en az %15 kaybediyorsunuz. :D

Saat cand覺r :D
ex-nick: watch1907
Kullan覺c覺 avatar覺
BarisFB

Kay覺t: 15 Ara 2013, 15:08

Mesaj evsen81 » 26 Mar 2019, 17:39

mert55 yazd覺:
leonardo06 yazd覺:Ben bilgisayar m羹hendislii okudum.
Mesai arkada覺m ve meslekta覺m s覺f覺r SUV tercih etti, ben ikinci el hyundai tucson. O tissot ile yetiniyor, ben rolex. akt覺n?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Evet bu cevap ile gayet iyi anlad覺m. Teekk羹r ederim. Ama ben otomobilleride 癟ok seviyorum, yand覺k desenize :)

Senin iin biraz zor o zaman :D
Ya olduun gibi g繹r羹n ya da g繹r羹nd羹羹n gibi ol.
Kullan覺c覺 avatar覺
evsen81

Kay覺t: 25 Nis 2014, 19:29

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Majestic-12 [Bot] ve 64 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners