TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Kahve ve Çay Meraklıları / Coffee & Tea Fans

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Kahve ve Çay Meraklıları / Coffee & Tea Fans

Mesaj tipsoft » 04 Tem 2017, 21:34

mermertaş yazdı:Moka pot konusunda tecrübe ve önerisi olan forumdaş var mıdır?

VIA_F1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Selamlar, yaklaşık 8 yıldır moka pot kullanıyorum sorularınız varsa yardımcı olabilirim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
tipsoft

Mesaj darksider » 04 Tem 2017, 21:49

mermertaş yazdı:Moka pot konusunda tecrübe ve önerisi olan forumdaş var mıdır?

Buyrun benim :)
Nothing lasts forever, and we both know hearts can change...
Kullanıcı avatarı
darksider

Mesaj mermertaş » 04 Tem 2017, 22:08

O halde umuma sorayım, bialetti brikka valfi köpürtmesi derken öve öve bitirilemiyor piyasada. Bununla birlikte yurt içi pek bulunmuyor. Bu kadar olmazsa olmaz bir alet mi bu. Aynı markadan bialetti Musa ve venus modelleri çelik ve çok daha pratik görünüyor mesela. İç piyasada uygun da bulunuyor.

Hasılı kelam brikka mı kovalayalım Musa veya venus e fit mi olalım

Kullanıcı avatarı
mermertaş

Mesaj darksider » 05 Tem 2017, 00:04

Bialetti veya GAT'dan şaşmayın.
Çelikten uzak durun, en büyük sorunu genleşme, tabanı genleşme ve basınç sebebi ile valf de düzgün çalışmıyorsa atabiliyor ve ocakta resmen zıplıyor.
Türkiye üretimi Çelik potların sap kısmı da genellikle kalitesiz bir şekilde eklendiği için çabuk kırılıyor.
Hayli uzun süredir Gat marka kullanıyorum, ziyadesiyle memnunun, öncesinde çelik de kullandım ve anlattığım sıkıntıları birebir yaşadım.
Nothing lasts forever, and we both know hearts can change...
Kullanıcı avatarı
darksider

Mesaj theoeu » 05 Tem 2017, 02:55

darksider yazdı:Bialetti veya GAT'dan şaşmayın.
Çelikten uzak durun, en büyük sorunu genleşme, tabanı genleşme ve basınç sebebi ile valf de düzgün çalışmıyorsa atabiliyor ve ocakta resmen zıplıyor.
Türkiye üretimi Çelik potların sap kısmı da genellikle kalitesiz bir şekilde eklendiği için çabuk kırılıyor.
Hayli uzun süredir Gat marka kullanıyorum, ziyadesiyle memnunun, öncesinde çelik de kullandım ve anlattığım sıkıntıları birebir yaşadım.

Italya'da en cok kullanan markalar Bialetti, Alessi ve Stella. En cok kullanilan model ise Bialetti'nin Moka Express modeli, yalniz soyle bir sikinti var: Italyan halki biraz vurdum duymaz bir halk, moka express aluminyum bir model olmasina ragmen daha lezzetli bir kahve sundugu icin bunu kullanmaya devam ediyolar. Aluminyum sagliga oldukca zararlidir, kanser ve alzheimer gibi hataliklara davetiye cikarmaktadir. Ben uzun sure Alessi'nin paslanmaz celik bir modelini kullandim. Yaklasik 1 senedir ise Bialetti'nin Kitty Nera modelini kullaniyorum. Alessi'den sonra Bialetti biraz daha dusuk kalitede geldi, eski alet kadar iyi bir muhendislige sahip degil malesef. Evet, aluminyum mokada demlenen kahve daha lezzetli olacaktir ve celige gore cok daha hizli demlenecektir ama celik hem daha saglikli hem de daha uzun omurlu olacaktir[emoji106]

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
theoeu

Mesaj theoeu » 05 Tem 2017, 03:05

Kullandigim model tam olarak bu: Resim

+ sunu da itiraf etmeliyim ki; yillardir italya'da yasasam da ve burada filtre kahve tuketimi 0 olsa da beni vasat bir kahve makinesinde demlenen taze ogutulmus cekirdeklerden olusan bir filtre kahve cok daha fazla tatmin etmekte. Kafeinin zararlarindan uzak durmak icin olabildigince az kahve tuketmeye calisiyorum, kahve tuketmedigim zaman hemen kafein bagimliliginin etkileri boy gostermeye basliyor, o yuzden moka iyi bir tercih olabilir diye dusunuyorum.
Kullanıcı avatarı
theoeu

Mesaj mermertaş » 05 Tem 2017, 09:14

Bilgiler için teşekkürler herkese. Yıllardır kullandığım Krupp değirmen, Braun filtre kahve makinesi yanına bir Bialetti Musa 6 pot eklenecek bir aksilik olmazsa.

Aluminium pot dan insan vücuduna geçer mi bilmiyorum ama, bir doktor olarak vücutta alüminyum birikiminin hiç hoş etkileri olmadığını biliyorum. Bu korkuyla çelik aldım.

Kullanıcı avatarı
mermertaş

Mesaj raven » 09 Tem 2017, 16:03

Resim
Filtre kahve meraklisi arkadaslar kahve makinesine ihtiyaciniz varsa rosman da kahve makinesi 99.99 tl bakmanizda fayda var :thumbup:
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 117 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners