darksider yazdı:Bialetti veya GAT'dan şaşmayın.
Çelikten uzak durun, en büyük sorunu genleşme, tabanı genleşme ve basınç sebebi ile valf de düzgün çalışmıyorsa atabiliyor ve ocakta resmen zıplıyor.
Türkiye üretimi Çelik potların sap kısmı da genellikle kalitesiz bir şekilde eklendiği için çabuk kırılıyor.
Hayli uzun süredir Gat marka kullanıyorum, ziyadesiyle memnunun, öncesinde çelik de kullandım ve anlattığım sıkıntıları birebir yaşadım.
Italya'da en cok kullanan markalar Bialetti, Alessi ve Stella. En cok kullanilan model ise Bialetti'nin Moka Express modeli, yalniz soyle bir sikinti var: Italyan halki biraz vurdum duymaz bir halk, moka express aluminyum bir model olmasina ragmen daha lezzetli bir kahve sundugu icin bunu kullanmaya devam ediyolar. Aluminyum sagliga oldukca zararlidir, kanser ve alzheimer gibi hataliklara davetiye cikarmaktadir. Ben uzun sure Alessi'nin paslanmaz celik bir modelini kullandim. Yaklasik 1 senedir ise Bialetti'nin Kitty Nera modelini kullaniyorum. Alessi'den sonra Bialetti biraz daha dusuk kalitede geldi, eski alet kadar iyi bir muhendislige sahip degil malesef. Evet, aluminyum mokada demlenen kahve daha lezzetli olacaktir ve celige gore cok daha hizli demlenecektir ama celik hem daha saglikli hem de daha uzun omurlu olacaktir[emoji106]
Sent from my iPhone using Tapatalk