TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Kahve ve Çay Meraklıları / Coffee & Tea Fans

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Kahve ve Çay Meraklıları / Coffee & Tea Fans

Mesaj foottwo » 04 Oca 2017, 13:30

Miriel yazdı:Kahve üstadlarına bir sorum var, üniversitede bir hocamız da muhtemelen bir kahvesever ve içtiği kahve French Press'te demlenmiş filtre kahveye göre daha kıvamlı ve yoğun gözüküyor. Kokusu da bulunduğu yeri doldurur cinsten..

Bu kıvamda bir kahveyi nasıl demleriz? Bu konuyla alakalı en son hocaya mail atacağım :D

Uzun süredir French Press demlemiyorum fakat hatırladığım kadarıyla kahve / su oranı 1/14 kullanıyordum ben.

Yani 250 ml suya 18 gr kahve çekiyordum.

Çekirdekleri filtre kahveden daha büyük taneli, granül kahvelerden ise daha küçük çekmek gerekir. Filtre kahve boyutunda ya da daha küçük çekerseniz tanecikler Press'ten sızabilir. (tabi bu durum "yoğunluk" hissiyatını da artırabilir, tercih meselesi diyebilirz, denemek lazım)

Kahvenin taze çekilmiş olması ve suyun sıcaklığı çok önemli. Prensipte kahvenin yanmaması için 94 C dereceyi geçmemesi önerilir.
(fincanı sıcak tutarsanız kahve daha yavas soguyacaktır.)

Pressin içindeki çekilmiş kahveye bir miktar suyu sakince, gezdirerek dökmek ve tanecikler ıslandıktan sonra tahta bir kaşıkla karıştırmak denenebilir (toplam suyun 1/3 ü mesela). Sonra suyun tamamını dökebilirsiniz.

Bazıları demlemeye bırakmadan önce pressler, ben tercih etmem şahsen.

İlk ıslatma işlemi dahil toplam en fazla 4 dakika sonra presslemek lazım.

Umarım işe yarar :)
"Baş eğmedik edâniye ikbâl ü câh için.."
Kullanıcı avatarı
foottwo

Mesaj Miriel » 04 Oca 2017, 14:13

foottwo yazdı:
Miriel yazdı:Kahve üstadlarına bir sorum var, üniversitede bir hocamız da muhtemelen bir kahvesever ve içtiği kahve French Press'te demlenmiş filtre kahveye göre daha kıvamlı ve yoğun gözüküyor. Kokusu da bulunduğu yeri doldurur cinsten..

Bu kıvamda bir kahveyi nasıl demleriz? Bu konuyla alakalı en son hocaya mail atacağım :D

Uzun süredir French Press demlemiyorum fakat hatırladığım kadarıyla kahve / su oranı 1/14 kullanıyordum ben.

Yani 250 ml suya 18 gr kahve çekiyordum.

Çekirdekleri filtre kahveden daha büyük taneli, granül kahvelerden ise daha küçük çekmek gerekir. Filtre kahve boyutunda ya da daha küçük çekerseniz tanecikler Press'ten sızabilir. (tabi bu durum "yoğunluk" hissiyatını da artırabilir, tercih meselesi diyebilirz, denemek lazım)

Kahvenin taze çekilmiş olması ve suyun sıcaklığı çok önemli. Prensipte kahvenin yanmaması için 94 C dereceyi geçmemesi önerilir.
(fincanı sıcak tutarsanız kahve daha yavas soguyacaktır.)

Pressin içindeki çekilmiş kahveye bir miktar suyu sakince, gezdirerek dökmek ve tanecikler ıslandıktan sonra tahta bir kaşıkla karıştırmak denenebilir (toplam suyun 1/3 ü mesela). Sonra suyun tamamını dökebilirsiniz.

Bazıları demlemeye bırakmadan önce pressler, ben tercih etmem şahsen.

İlk ıslatma işlemi dahil toplam en fazla 4 dakika sonra presslemek lazım.

Umarım işe yarar :)

Teşekkürler, aslında merak ettiğim husus French Press ile nasıl demleme yapıldığı değildi, sanırım yanlış anlaşılacak şekilde yazdım.

Hocanın içtiği kahve, French Press'te demlenen kahveye göre daha yoğun ve kıvamlı. Bu demleme türü nedir bulabilir miyiz? Espresso diyeceğim ancak espresso mantığına ters olarak muhtemelen yarım litre kadar tüketiyor, daha hafif bir şeyler olmalı..

Ayrıca ProbadorColectiva ve KafeinGo adreslerinden kahve alan oldu mu acaba ? :champ:
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj foottwo » 04 Oca 2017, 14:19

Miriel yazdı:Teşekkürler, aslında merak ettiğim husus French Press ile nasıl demleme yapıldığı değildi, sanırım yanlış anlaşılacak şekilde yazdım.

Hocanın içtiği kahve, French Press'te demlenen kahveye göre daha yoğun ve kıvamlı. Bu demleme türü nedir bulabilir miyiz? Espresso diyeceğim ancak espresso mantığına ters olarak muhtemelen yarım litre kadar tüketiyor, daha hafif bir şeyler olmalı..

Ayrıca ProbadorColectiva ve KafeinGo adreslerinden kahve alan oldu mu acaba ? :champ:

Hmm, Moka Pot olabilir, ama sorup bize de bilgi verseniz süper olur :)

İki siteyi de denemedim, hiç bilmiyorum malesef.
"Baş eğmedik edâniye ikbâl ü câh için.."
Kullanıcı avatarı
foottwo

Mesaj Miriel » 04 Oca 2017, 20:53

foottwo yazdı:
Miriel yazdı:Teşekkürler, aslında merak ettiğim husus French Press ile nasıl demleme yapıldığı değildi, sanırım yanlış anlaşılacak şekilde yazdım.

Hmm, Moka Pot olabilir, ama sorup bize de bilgi verseniz süper olur :)

İki siteyi de denemedim, hiç bilmiyorum malesef.

Sorarsam buraya yazacağım mutlaka.. :champ:
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj fsinan » 04 Oca 2017, 20:59

Filtre kahve hastasıyım, favorim kolay ulaşabildiğim için Starbucks Kenya. Nefis kokuyor ve sağlam içimi var. Bir de french press için arkadaşım sürekli Milan'dan kahve getiriyor markasını da bilmem preslenmiş altın külçesi şeklinde baş döndürücü inanılmaz. Çay içerim ama çay kalitesi çok düştü heryerde çöp pek üçmiyorum dışarda artık.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj Miriel » 04 Oca 2017, 21:51

Bu arada çekirdek kahve ile ilgilenenler için; çeşitli yarışmalarda derecesi olan Aslı Yaman Kimma markası ile kendi kahvelerinin satışına başlamış.

Farklı kahveler denemek isteyen veya arayışta olanlar için güzel bir seçenek olabilir, ilgilenen olursa satış yaptığı adresi de atabilirim. :champ:
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj asymptote » 04 Oca 2017, 22:48

Bu kahve konusu ne derya deniz bir konuymuş arkadaş.. :D Frenchi, presi, filtresi, çekirdeği, dalı, yaprağı, çiçeği.. usw.. Çinceye ne kadar yabancıysam bu anlattığınız şeylere de o kadar yabancıyım.. Yine de ilgiyle takip ediyorum.. :) :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Miriel » 04 Oca 2017, 23:01

asymptote yazdı:Bu kahve konusu ne derya deniz bir konuymuş arkadaş.. :D Frenchi, presi, filtresi, çekirdeği, dalı, yaprağı, çiçeği.. usw.. Çinceye ne kadar yabancıysam bu anlattığınız şeylere de o kadar yabancıyım.. Yine de ilgiyle takip ediyorum.. :) :thumbup:

Cengiz abi üniversite hayatında kahve iyi bir dost kıvamına geliyor, içmişken de çözünebilir kahve ve türevi gibi sağlıksız olanlar yerine işin biraz daha keyif ve farklı deneyimlere imkan sunan hem de sağlıklı/daha az sağlıksız olan filtre kahve kısmına geçmek de iyi bir fikir haline geliyor. Filtre kahveye başladıktan sonra da iş buralara kadar doğal olarak geliyor aslında. :D
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 71 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners