TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Arabalarımız / TSF Üyeleri Neye Biniyor ?

Genel Otomotiv Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Arabalarımız / TSF Üyeleri Neye Biniyor ?

Mesaj eraslani » 15 Ara 2016, 12:27

Golf almadan önce 308 ile çok kıyaslamıştım..Bu kasayı gerçekten beğeniyorum..
Hemen teslim alabileceğim bir golf bulduktan (!) sonra satın almadan önce Peugeot bayisine gidip
-golf almaya karar verdim ama beni vazgeçirebilirsiniz demiştim..
Sizin aracınıza benzer konfigürasyonda ve 1 model düşük 0 km bir araç için çok iyi fiyat verdiler..full led farlar falan derken baya aklıma yatmıştı..ama golf 3 ten sonra beğendiğim ilk kasa olan golf 7 de karar kıldım..Araçtan ve kararımdan memnunum..308 de alsam memnun olacağımdan eminim..çok çok birbirinden farklı araçlar değil.
bagaj hacim farkı 100 lt değil ama 40 lt civarı 308 daha iyi bu arada [emoji106]
Tgm o yaşlarda kullanılan araçların tadı daha sonra hiçbir araçtan alınamıyor maalesef..Benim ilk arabam 95 model broadway di ve çok zevk aldım düşün gerisini [emoji38]
En son eraslani tarafından 15 Ara 2016, 12:49 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj fsinan » 15 Ara 2016, 12:37

VW hakkını yemeyelim, o dandik sedan Polo'lardan, 1.6 hitler motordan falan sonra gruba Audi sayesinde katılan "kalite" anlayışı arabaları çok geliştirdi. Turbo düşük hacimli motorlar, DSC vs. bunlar markayı bugüne taşıdı. Alan insanlar çok fazla araba inceleme zahmetine katlanmadan, ki herkesden bekleyemezsiniz, alışveriş yapan çoğunluk..Doğuş süper bir algı yönetimi yaptı. Arabalarda birsürü sorun çıkıyor olmasına rağmen forumlarda vs. trollerle algı yönetimini sürdürdü.

Bakın ben 2013 Mart'ta aldım, galeride tanıdığım vardı. Gebze'de Doğuş'un otoparkında yüzlerce küsür henüz satılmamış Golf varken yan masaya oturan genç çifte 1 ay sonraya sıra veriyorlardı. Ben seç beğen al şeklinde aldım. Bu tamamen algı yönetimi. Helal olsun.

Pejo ise korkunç bir 307 deneyimi yaşattı insanlara, nefis dizel motorları olmasına rağmen. Güzellik ve keyif olarak değil ama elektrik sistemi arızaları vs. gibi sebeplerle insanlar soğudu. İmaj değişimi zordur. Yeni çıkardıkları arabalar teknik ve kalite olarak rahatlıkla VW'den aşağı kalır değil, hatta bence daha iyi ama imaj zor. Çok satmaması da avantaj kızılay yardımı gibi olmasın :lol:

Ben 138000km C4 kullandım ön takımdan tek ses gelmedi, plastiği çıtırdamadı ve tık etmedi ama her konuştuğum kişi ağbi bu Citroen Pejo dandiktir, yaramaz diyordu. 138000km'de sattım şimdi 200'ü geçmiş, arkadaş hala sorunsuz kullanıyor. Ama Golf'te yaşadığım şeyler şaka gibi, ön takım bağlantıları her 5000'de değişti, ön konsol cızırtı ve sesten ötürü söküldü, motor 105hp sözde ama dyno'da 90 çıktı, serviste sallayıp durdukları motorda püskürtmede sorun varmış, hatta önemli kısmında vardı bence üretimden. Kapı içinden cızırtı geliyordu yerinden çıkmış vida çıktı! Radyosu berbattı İstanbul içi sürekli cızırtı, hoparlörleri dandikti, olabilecek en kötü kalitesiz hoparlörler takılmış, tesisatçı arkadaşım hoparlörün omajına baktı olması gerekenin %60'ı çıkmıştı. Şimdi dinliyorum iki C sınıfı araç arasındaki fark inanılmaz. Benzin deposunu yarıdan fazla doldurunca çalkalanma sesi kabinde duyuluyordu, elektrikli el freni yazılımı 3 defa yüklendi az eğimli yerde fazla tutup stop ettiriyordu. Buraya daha fazla yazmak istemiyorum, yine canım sıkılacak. Ama bir de Doğuş Oto'nun şerefsizlikleri var ki dillere destan, 30K polen filtresi değiştirmeyip parasını alan alçaklar bunlar, servis bülteni olmasına rağmen sizi hemen sallamak için uğraşmazlar mesela arabayla. Zaten A6 falan audi arabanız olmadan servise girdiğinizde suratınıza bakmazlar.

Şimdi Pejo çok güzel araçlar çıkarıyor, Mazda, Kia, Citroen ve Honda da öyle, parasına göre çok daha fazla araba. VW işi biraz sahtekarlığa vurmuş durumda benim gözümde, durumdan faydalanıp milleti soyuyor. Uyanık olmak lazım. 100K Golf'e vereceğine git 10 daha ver BMW 118i al. Yahut yok o kadar vermem dersen git pazarlık yap daha fazla donanımla 80 küsüre 308 al. Golf yahut VW benim gözümde artık asla seçenek değil.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj eraslani » 15 Ara 2016, 12:53

Demek ki golf ü sıraya girip almak lazimmis [emoji38]
Hepsinde bahsettiginiz sorunlar olsa kimse almazdi..şans işte.
Bu arada ben vw servis olarak florya mez e gidiyorum..ilgi alaka ile ilgili sıkıntı görmedim..gerçi sorun çikmadan anlaşılmıyor bu durumlar..hersey normalse hepsi iyi..

SM-G930F cihazımdan gönderildi
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj Archimed » 15 Ara 2016, 13:38

VW Golf, Passat, Polo Almanya'da en çok satılan araçlar listesinde üst sıralarda yer alır. Almanya'da basılan Auto Motor Sport ve Auto Zeitung dergilerinde aylık araç satışları yer alıyor. VW araçları mükemmel olmasa da belirli sınıflar için referans niteliğinde araçlar üretir. Ülkemizde düşük motor hacimli araçların düşük ötv dilimine tabi olmaları nedeniyle ülkemizde VW'nin genelde 1.2, 1.4, ve 1.6 hacimli araçları satılıyor. Bu modeller de VW'nin en düşük maliyetle üretilip satılmak için planlandığı için maalesef sorun çıkartan kuru DSG, 1.2 TSI araçlardaki süspansiyon sistemi vs gariplikler ülkemiz VW sahiplerini üzüyor.

Gelelim Doğuş Oto'nun sevimsiz uygulamalarına.. Ülkemiz ötv gerçekleri nedeniyle Türkiye'ye düşük motor hacimli araçlar satışa sunuluyor. Bunun yanı sıra; VW'nin Golf Sportsvan, Touran, Sharan gibi modellerini Doğuş Oto Türkiye'ye getirmiyor. Sanıyorum belirli araçların satışını baltalamamak için böyle bir stratejileri var. Mesela Tiguan'nın 1.4 TSI 4 motion DSG'li Comfortline ve Highline araçları VW'nin Almanya sitesinde yer alıyor. Ama Türkiye'de 4 çekerli Tiguan almak istiyorsanız Doğuş Oto sizi 2.0 TDI motorlu araca mahkum ediyor, bu da üst ötv dilimi nedeniyle fiyatları şişiriyor. Touran gibi ailelere kolayca satılacak bir aracı ithal etmemenin mantığını anlayabilmiş değilim.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj fsinan » 16 Ara 2016, 11:00

eraslani yazdı:Demek ki golf ü sıraya girip almak lazimmis [emoji38]
Hepsinde bahsettiginiz sorunlar olsa kimse almazdi..şans işte.
Bu arada ben vw servis olarak florya mez e gidiyorum..ilgi alaka ile ilgili sıkıntı görmedim..gerçi sorun çikmadan anlaşılmıyor bu durumlar..hersey normalse hepsi iyi..

SM-G930F cihazımdan gönderildi

Ön burç ve depo çalkantısı hepsinde olan bir durum, 2016 başında gelen arabalarda bile vardı. Sonrasını bilmiyorum.

Plastik aksam sesi ise malesef çok var, arkadaşım Highline'ı Ercan Elektronik'te tamamen söktürüp heryerini silikonlattı, hava kanalları vs. Tabi bunları birçok insan hissetmiyor yahut önemsemiyor. Ondan da kötüsü serviste mesela 15000 bakıma sokuyorsunuz herifler bildiği halde burçları değiştirmiyor, mesele sadece ses değil yol tutuş ve güvenlik de aynı zamanda. 5000km'de özelliğini yitiren bir malzemeyi değiştirmek gerekir.

Doğuş Oto Kartal'da mesela şikayet formuna araç çekişinde sıkıntı var, performansı düşük yazıyorsunuz, sözde test sürüşü yapıp tespit edemiyorlar. Kapı içinde yaylı sazlar çalan vidayı duyamayıp sonra beraber kullanıp dinletince şimdi söksek daha çok ses gelebilir diyorlar. Şaka gibi...
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj eraslani » 16 Ara 2016, 12:34

Golf 7 ile ilgili plastik aksam vs sesinden şikayet edeni hiç duymadım açıkçası..bence sınıfının en iyisi..
Önemli olan aracı zevkle kullanabilmek..Bir kez soğudunuzda herşey batmaya başlar..308 tercihi yerinde olmuş :thumbup:
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj Rolextan » 16 Ara 2016, 14:17

Kia Rio gri :D :D
Kullanıcı avatarı
Rolextan

Mesaj copycat » 19 Ara 2016, 14:26

her platformda aşırı şekilde golf övenler ne kadar sıkıyorsa, altı üstü bir otomobil modeli olan golfü bir nefret objesi haline getirerek abartılı ofansif yorumlar yapanlar da o kadar bunaltıcı olmaya başladı. sakın yanlış anlaşılma olmasın burada yazan arkadaş için söylemiyorum genelde dikkatimi çekiyor.

bakın ben 1 yıl tdi comfortline dsg golfe bindim sonra da sırf sıkıldığımdan satıp dizel otm. s60 aldım. golften en ufak bir sıkıntı yaşamadım. bazı açılardan sattığıma da pişmanım. bilmiyorum başka hangi ülkede ortalama bir kompakt otomobil bu kadar insanları kutuplaştırabilir. hadi ekşi sözlükte onlarca sayfa döktürenler hiç arabası olmamış 18 yaş civarı üni. öğrencileri de, yaşını başını almış insanlar da bu tartışmalara nasıl bu kadar girdi hayret ediyorum.

bir yanlış da milletin devletin ötv zulmüne tepki göstereceğine, golf şu fiyat, peugeot şu fiyat astra bu fiyat diye birbirine girmesi. bana göre insan haklarına aykırı bir vergi sistemine tabi tutuluyoruz, astra üzerinden mağdur edilsek ne olur, golf üzerinden edilsek ne olur?

golf ile ilgili en son şunu söyleyeyim kim ne derse desin golf bazı açılardan bir üst sınıfın standartlarını tutturuyor. yine comfortline dsg son kasa passat ile gaziantep'e gidip gelmiştim golf'ten sonra, ciddi olarak golf'te tam olarak adlandıramadığım bir kalite artısı olduğunu düşünüyorum passat'a göre. 1 hafta kadar da a3 sedan kullandım yine 1.6 tdi stronic ben golf ile iç dizayn ve donanım dışında pek fark göremedim. belki stronic ile dsg arasında optimizasyon farkı olabilir.

uzun lafın kısası doğuş aşırı bekletiyorsa almayız. vw kalitesizse almayız. hadi yanıldık bir kere aldık ikinci kez almayız. sahtekar vw, keriz müşteriler mantığı hem doğru değil hem de kırıcı olabiliyor.

başınızı ağrıtıp, zamanınızı aldım kusura bakmayın.
Kullanıcı avatarı
copycat

ÖncekiSonraki

Dön TSF Otomotiv & Motorsporları - Automotive & Motorsports

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 43 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners