VW hakkını yemeyelim, o dandik sedan Polo'lardan, 1.6 hitler motordan falan sonra gruba Audi sayesinde katılan "kalite" anlayışı arabaları çok geliştirdi. Turbo düşük hacimli motorlar, DSC vs. bunlar markayı bugüne taşıdı. Alan insanlar çok fazla araba inceleme zahmetine katlanmadan, ki herkesden bekleyemezsiniz, alışveriş yapan çoğunluk..Doğuş süper bir algı yönetimi yaptı. Arabalarda birsürü sorun çıkıyor olmasına rağmen forumlarda vs. trollerle algı yönetimini sürdürdü.
Bakın ben 2013 Mart'ta aldım, galeride tanıdığım vardı. Gebze'de Doğuş'un otoparkında yüzlerce küsür henüz satılmamış Golf varken yan masaya oturan genç çifte 1 ay sonraya sıra veriyorlardı. Ben seç beğen al şeklinde aldım. Bu tamamen algı yönetimi. Helal olsun.
Pejo ise korkunç bir 307 deneyimi yaşattı insanlara, nefis dizel motorları olmasına rağmen. Güzellik ve keyif olarak değil ama elektrik sistemi arızaları vs. gibi sebeplerle insanlar soğudu. İmaj değişimi zordur. Yeni çıkardıkları arabalar teknik ve kalite olarak rahatlıkla VW'den aşağı kalır değil, hatta bence daha iyi ama imaj zor. Çok satmaması da avantaj kızılay yardımı gibi olmasın
Ben 138000km C4 kullandım ön takımdan tek ses gelmedi, plastiği çıtırdamadı ve tık etmedi ama her konuştuğum kişi ağbi bu Citroen Pejo dandiktir, yaramaz diyordu. 138000km'de sattım şimdi 200'ü geçmiş, arkadaş hala sorunsuz kullanıyor. Ama Golf'te yaşadığım şeyler şaka gibi, ön takım bağlantıları her 5000'de değişti, ön konsol cızırtı ve sesten ötürü söküldü, motor 105hp sözde ama dyno'da 90 çıktı, serviste sallayıp durdukları motorda püskürtmede sorun varmış, hatta önemli kısmında vardı bence üretimden. Kapı içinden cızırtı geliyordu yerinden çıkmış vida çıktı! Radyosu berbattı İstanbul içi sürekli cızırtı, hoparlörleri dandikti, olabilecek en kötü kalitesiz hoparlörler takılmış, tesisatçı arkadaşım hoparlörün omajına baktı olması gerekenin %60'ı çıkmıştı. Şimdi dinliyorum iki C sınıfı araç arasındaki fark inanılmaz. Benzin deposunu yarıdan fazla doldurunca çalkalanma sesi kabinde duyuluyordu, elektrikli el freni yazılımı 3 defa yüklendi az eğimli yerde fazla tutup stop ettiriyordu. Buraya daha fazla yazmak istemiyorum, yine canım sıkılacak. Ama bir de Doğuş Oto'nun şerefsizlikleri var ki dillere destan, 30K polen filtresi değiştirmeyip parasını alan alçaklar bunlar, servis bülteni olmasına rağmen sizi hemen sallamak için uğraşmazlar mesela arabayla. Zaten A6 falan audi arabanız olmadan servise girdiğinizde suratınıza bakmazlar.
Şimdi Pejo çok güzel araçlar çıkarıyor, Mazda, Kia, Citroen ve Honda da öyle, parasına göre çok daha fazla araba. VW işi biraz sahtekarlığa vurmuş durumda benim gözümde, durumdan faydalanıp milleti soyuyor. Uyanık olmak lazım. 100K Golf'e vereceğine git 10 daha ver BMW 118i al. Yahut yok o kadar vermem dersen git pazarlık yap daha fazla donanımla 80 küsüre 308 al. Golf yahut VW benim gözümde artık asla seçenek değil.
"Money has no owners, has spenders". -Omar