@eraslani
Breville BDC600 alınabilecek en iyi otomatik makine bence de. Bir ara enplus'ta indirimdeydi elim gitti ama almamıştım
Bende Breville öğütücü var, fiyat/performans ve kontrol edilebilirliği açısından uygun bir cihaz. O özelliklerde daha stabil bir cihaz için en az 2 katı bütçeye çıkmak lazım ki evde çok gereksiz olur. (bunu yazınca evdeki setup geldi gözümün önüne biraz komik oldu tabi

)
@seruvenci
Paketleme konusunu hiç bilmiyorum ama aldığım tat daha doğal bir tat gibi sanki. Plastik etkisinden olsa sanırım anlaşılırdı. Bölge özelliği diye düşünüyordum ben.
Ben de bir ara Bes920 almayı düşünmüştüm, çift kazanlı, PID'li falan ama sonra vazgeçtim. Bir arkadaş makinenin ne kadar az elektroniği olursa o kadar iyi olacağı konusunda beni ikna etmişti
Ofiste Esam 3000 var, kahve taze ve iyi olursa güzel sonuç alınıyor fakat süt köpürtmesi oldukça yavaş. Yine de kapsüllülerden her türlü iyidir
@bumingaffar
Syphon'u birkaç yerde denedim ama nedense begenmedim. Hatta 2. yudumu hiç içemedim bugüne kadar
Kendim kullanmadım ama syphon demlerken çok özenli olmak gerekiyor diye duymuştum. Baristadan ya da kahveden de olabilir.
Ama seveni de çok tabi