TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Kahve ve Çay Meraklıları / Coffee & Tea Fans

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Kahve ve Çay Meraklıları / Coffee & Tea Fans

Mesaj foottwo » 16 Ara 2016, 01:37

Miriel yazdı:
foottwo yazdı:
Teşekkürler, ben Ankara'dayım fakat İstanbul'da bu işi iyi yapan birkaç yer var:

Nişantaşı'nda MOC ve Federal. (Federalin sahibi Moc'un eski ortağı, Sam Cevikoz adlı biri. Kahve kavurma konusunda dünya çapında olduğu söylenir. Ankara'da Via Flat'te şubesi var, başka şehirlerde de olabilir.)

Göktürk'te Yasemin&Tuncel. O da iyi kavurucu fakat çekirdek olarak pek satamıyor, bugün git yarın gel olabilir, sadece çekirdek almak için gitmeyin :)

Bir de Ataşehir'de Coffee Manifesto. Ankara'da kahve ile ilgili bir organizasyonda tanışmıştım. Ne tip tatlardan hoşlandığınızı tarif edebilirseniz en uygun modeli önereceklerdir. Ben İtalyan sevdiğim için No.2'yi beğenmiştim. (İtalyan = Amerikan blend diyebiliriz. Afrika kahvesi içermez). Başka şehirlere kargo yapıyorlar.

Başka da vardır mutlaka.

Bunların hepsi iyi kahveciler ama ben Roma'dan getirtiyorum kahveyi ayrı mesele :)

Kahvemi daha önce Kahve Fabrikası'ndan alıyordum ancak bu mesajın etkisiyle Coffee Manifesto'dan ilk siparişimi vereceğim sanıırm. :champ:

Muhtemelen sorarlar ama sormazlarsa hangi yontemle demleyeceginizi de soylemeyi unutmayin.. :)

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk
"Baş eğmedik edâniye ikbâl ü câh için.."
Kullanıcı avatarı
foottwo

Mesaj MertkaraLı » 16 Ara 2016, 06:59

Resim

bu kahveyi merak ediyorum sipariş verdim arkadaşlar içen bilen varmı?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
MertkaraLı

Mesaj Miriel » 16 Ara 2016, 10:39

foottwo yazdı:
Miriel yazdı:Kahvemi daha önce Kahve Fabrikası'ndan alıyordum ancak bu mesajın etkisiyle Coffee Manifesto'dan ilk siparişimi vereceğim sanıırm. :champ:

Muhtemelen sorarlar ama sormazlarsa hangi yontemle demleyeceginizi de soylemeyi unutmayin.. :)

Tamamdır, teşekkürler. Buraya da yazayım hatta French Press ile demleyeceğim, kendi değirmenim var.

Yumuşak içimli bir öneriniz varsa değerlendirmek isterim.

Ayrıca French Press'ten filtre kahve makinesine geçmeye değer mi? Değecek bir makine için ne kadar bütçe ayırmalıyım?
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj seruvenci » 16 Ara 2016, 11:14

@Miriel :

Bence Press en iyisi filtre kahve için, tabi yeme içme işlerinde damak tadı karar veriyor en nihayetinde ama ben Press'ten yanayım.

Şöyle ki, kağıt filtre kullanan makineler demi süzerken kağıdın doğal yapısından ötürü kahvenin aromasını ve yağını da bir miktar süzüyorlar. Çelik ya da metal filtre kullanan makineler de ise sadece kahveyi süzüyorlar, geri kalan her şey geçiyor demle beraber. Benim tercihim ise kağıt filtre kullanan makinelerden yana...Makine alacaksanız eğer benim önerim kağıt filtre kullanan bir makine almanız yumuşak içim için.

Press'te ise bizim kafelerde yapılan en büyük hata, su kaynadıktan sonra presse hemen dökmek oluyor ki, bu çok yanlış... Hemen dökmeyin, su kaynadıktan sonra en azından bir 15-20 saniye kadar (ben yaklaşık 35-40 saniye bekletiyorum) bekleyin öyle dökün. Dem süresine gelince ben 4 dakika bekliyorum, 3 dakika da olur, hatta 2 dakika da hemen demleyip içen de var... artık siz damak tadınıza göre karar verirsiniz...

Bir diğer konu kavurma konusu, genel kanı hafif kavrulmuş kahveler daha hafif olur gibi ama ilgisi yok. Asiditesi düşük kahvelerde deneme yanılma ile bulabilirsiniz kendinize uygun içimli kahveyi...

Mesela Starbucks'ın Veranda Blend var, en hafif kavrulmuş kahvelerinden birisi ama hiçte öyle yumuşak içimli değil... Çok ya da az kavrulmuşluğu sizi yumuşaklık konusunda yanıltmasın yani. Coğrafi bölgeler ve pazara sürülmeden önce ki depolama durumları ve saklandıkları çuvallar belirliyor yumuşaklığı.

Özellikle ekvator kuşağındaki kahveler biraz daha yumuşak içimli oluyorlar; Sumatra, Somali, Etiyopya gibi.... onlardan deneyebilirsiniz...

Saygılar...
En son seruvenci tarafından 16 Ara 2016, 11:16 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
seruvenci

Mesaj sedir » 16 Ara 2016, 11:16

MertkaraLı yazdı:Resim

Ben içmedim ama içen. bilen bir arkadaşımın söylediğine göre ambalajın üstündeki kuru kafa gibiymiş :lol: Ölümcül :D sert bir kahve bekliyorsunuz yani.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj seruvenci » 16 Ara 2016, 11:17

MertkaraLı yazdı:Resim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Gece uyutmuyor ama uykusulzuktan değil... Sürekli su içiyorsunuz... O yüzden :) Uyku değil ağız tadı kaçıran cins kahve bu :)
Kullanıcı avatarı
seruvenci

Mesaj foottwo » 16 Ara 2016, 11:19

Miriel yazdı:
foottwo yazdı:
Miriel yazdı:Kahvemi daha önce Kahve Fabrikası'ndan alıyordum ancak bu mesajın etkisiyle Coffee Manifesto'dan ilk siparişimi vereceğim sanıırm. :champ:

Tamamdır, teşekkürler. Buraya da yazayım hatta French Press ile demleyeceğim, kendi değirmenim var.

Yumuşak içimli bir öneriniz varsa değerlendirmek isterim.

Ayrıca French Press'ten filtre kahve makinesine geçmeye değer mi? Değecek bir makine için ne kadar bütçe ayırmalıyım?

Ben makine yerine pour over ya da drip denilen yontemi tercih ediyorum. Hem Chemex hem de Hario V60 var ayni isi goren.

Pour over ile french pressten daha duru bir kahve elde edersiniz, aromalari, tonlari daha net algilayabilirsiniz.

French presse alistiysaniz ilk yudumda su iciyomussunuz gibi olur ama uzun bitislidir, kahvenin tadi damaginizdan gitmez :)

Ben Kolombiya ve benzeri Amerikan kahvelerinin 100% Arabica cekirdeklerini seviyorum. Afrika kahvelerinden hoslanmadigim taze fasulye suyuna benzer bir tat aliyorum. Asiditesi yuksek oldugundan sanirim.

Demleme oranini degistirerek her kahveyi yumusatabilirsiniz.

Pour over demlerken ben 1/14 oran tercih edip, 2.5 dakikada demlemeyi bitiriyorum. Ama bazilari 1/17 ile 4 dakikada bitiriyor.

Cekirdek kahveyi taze cekerek manuel kahve demlemenin (espresso ya da filtre) keyifli kismi bu bence. Kapsul ya da granul kahveler gibi ne verirlerse onu icmiyorsunuz, kendinize has kahve yaratabiliyorsunuz.

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk
"Baş eğmedik edâniye ikbâl ü câh için.."
Kullanıcı avatarı
foottwo

Mesaj eraslani » 16 Ara 2016, 12:14

Ben uzun süre evde tam otomatik espresso makinesi kullandım..Siemens surpresso s40 modeli..Bu tip makinaların tamamında olduğu gibi farklı farklı seçenekler var..ancak bu makinalardan filtre kahve pek olmuyor..americano benzeri bir şey yapıyor ..
Yine kendinden değirmenli ve farklı ayarları olan bir filtre makinası araştırırken aslında bu konuda tek ve en iyi seçeneğin breville bdc600
modeli olduğunu gördüm ve satın aldım..fiyatı biraz yüksek görünse de karşılığını verdiğini düşünüyorum..daha önce filtre makinalarında rastlamadığım demleme süresi belirlenebilmesi çok fark yaratıyor..Daha önce kullandığım filtre makinaları haznedeki tüm suyu kullanıyorken bu cihaz seçtiğiniz boyut kadar su seçerek işi çok kolaylaştırıyor..öğütücü güzel iş çıkarıyor..karaf yada direk fincan boyu seçerek kullanılabiliyor..Sağlam yapısı sayesinde uzun süre iş görecektir..
En son eraslani tarafından 16 Ara 2016, 12:19 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
eraslani

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 71 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners