TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

TSF Kahve ve ay Merakl覺lar覺 / Coffee & Tea Fans

Genel Yaam Stili Konular覺n覺 Bulabileceiniz B繹l羹m

Re: TSF Kahve ve ay Merakl覺lar覺 / Coffee & Tea Fans

Mesaj foottwo » 16 Ara 2016, 01:37

Miriel yazd覺:
foottwo yazd覺:
Teekk羹rler, ben Ankara'day覺m fakat 襤stanbul'da bu ii iyi yapan birka癟 yer var:

Nianta覺'nda MOC ve Federal. (Federalin sahibi Moc'un eski orta覺, Sam Cevikoz adl覺 biri. Kahve kavurma konusunda d羹nya 癟ap覺nda olduu s繹ylenir. Ankara'da Via Flat'te ubesi var, baka ehirlerde de olabilir.)

G繹kt羹rk'te Yasemin&Tuncel. O da iyi kavurucu fakat 癟ekirdek olarak pek satam覺yor, bug羹n git yar覺n gel olabilir, sadece 癟ekirdek almak i癟in gitmeyin :)

Bir de Ataehir'de Coffee Manifesto. Ankara'da kahve ile ilgili bir organizasyonda tan覺m覺t覺m. Ne tip tatlardan holand覺覺n覺z覺 tarif edebilirseniz en uygun modeli 繹nereceklerdir. Ben 襤talyan sevdiim i癟in No.2'yi beenmitim. (襤talyan = Amerikan blend diyebiliriz. Afrika kahvesi i癟ermez). Baka ehirlere kargo yap覺yorlar.

Baka da vard覺r mutlaka.

Bunlar覺n hepsi iyi kahveciler ama ben Roma'dan getirtiyorum kahveyi ayr覺 mesele :)

Kahvemi daha 繹nce Kahve Fabrikas覺'ndan al覺yordum ancak bu mesaj覺n etkisiyle Coffee Manifesto'dan ilk sipariimi vereceim san覺覺rm. :champ:

Muhtemelen sorarlar ama sormazlarsa hangi yontemle demleyeceginizi de soylemeyi unutmayin.. :)

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk
"Ba emedik ed璽niye ikb璽l 羹 c璽h i癟in.."
Kullan覺c覺 avatar覺
foottwo

Kay覺t: 25 Mar 2016, 15:49

Mesaj MertkaraL覺 » 16 Ara 2016, 06:59

Resim

bu kahveyi merak ediyorum sipari verdim arkadalar i癟en bilen varm覺?

Tapatalk kullanarak iPhone arac覺l覺覺yla g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
MertkaraL覺

Kay覺t: 17 Eyl 2015, 11:11

Mesaj Miriel » 16 Ara 2016, 10:39

foottwo yazd覺:
Miriel yazd覺:Kahvemi daha 繹nce Kahve Fabrikas覺'ndan al覺yordum ancak bu mesaj覺n etkisiyle Coffee Manifesto'dan ilk sipariimi vereceim san覺覺rm. :champ:

Muhtemelen sorarlar ama sormazlarsa hangi yontemle demleyeceginizi de soylemeyi unutmayin.. :)

Tamamd覺r, teekk羹rler. Buraya da yazay覺m hatta French Press ile demleyeceim, kendi deirmenim var.

Yumuak i癟imli bir 繹neriniz varsa deerlendirmek isterim.

Ayr覺ca French Press'ten filtre kahve makinesine ge癟meye deer mi? Deecek bir makine i癟in ne kadar b羹t癟e ay覺rmal覺y覺m?
NOBLESSE OBLIGE!
Kullan覺c覺 avatar覺
Miriel

Kay覺t: 03 Au 2011, 20:08

Mesaj seruvenci » 16 Ara 2016, 11:14

@Miriel :

Bence Press en iyisi filtre kahve i癟in, tabi yeme i癟me ilerinde damak tad覺 karar veriyor en nihayetinde ama ben Press'ten yanay覺m.

繹yle ki, ka覺t filtre kullanan makineler demi s羹zerken ka覺d覺n doal yap覺s覺ndan 繹t羹r羹 kahvenin aromas覺n覺 ve ya覺n覺 da bir miktar s羹z羹yorlar. elik ya da metal filtre kullanan makineler de ise sadece kahveyi s羹z羹yorlar, geri kalan her ey ge癟iyor demle beraber. Benim tercihim ise ka覺t filtre kullanan makinelerden yana...Makine alacaksan覺z eer benim 繹nerim ka覺t filtre kullanan bir makine alman覺z yumuak i癟im i癟in.

Press'te ise bizim kafelerde yap覺lan en b羹y羹k hata, su kaynad覺ktan sonra presse hemen d繹kmek oluyor ki, bu 癟ok yanl覺... Hemen d繹kmeyin, su kaynad覺ktan sonra en az覺ndan bir 15-20 saniye kadar (ben yakla覺k 35-40 saniye bekletiyorum) bekleyin 繹yle d繹k羹n. Dem s羹resine gelince ben 4 dakika bekliyorum, 3 dakika da olur, hatta 2 dakika da hemen demleyip i癟en de var... art覺k siz damak tad覺n覺za g繹re karar verirsiniz...

Bir dier konu kavurma konusu, genel kan覺 hafif kavrulmu kahveler daha hafif olur gibi ama ilgisi yok. Asiditesi d羹羹k kahvelerde deneme yan覺lma ile bulabilirsiniz kendinize uygun i癟imli kahveyi...

Mesela Starbucks'覺n Veranda Blend var, en hafif kavrulmu kahvelerinden birisi ama hi癟te 繹yle yumuak i癟imli deil... ok ya da az kavrulmuluu sizi yumuakl覺k konusunda yan覺ltmas覺n yani. Corafi b繹lgeler ve pazara s羹r羹lmeden 繹nce ki depolama durumlar覺 ve sakland覺klar覺 癟uvallar belirliyor yumuakl覺覺.

zellikle ekvator kua覺ndaki kahveler biraz daha yumuak i癟imli oluyorlar; Sumatra, Somali, Etiyopya gibi.... onlardan deneyebilirsiniz...

Sayg覺lar...
En son seruvenci taraf覺ndan 16 Ara 2016, 11:16 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 1 kere d羹zenlendi.
Kullan覺c覺 avatar覺
seruvenci

Ya: 45
Kay覺t: 05 Oca 2011, 23:25

Mesaj sedir » 16 Ara 2016, 11:16

MertkaraL覺 yazd覺:Resim

Ben i癟medim ama i癟en. bilen bir arkada覺m覺n s繹ylediine g繹re ambalaj覺n 羹st羹ndeki kuru kafa gibiymi :lol: l羹mc羹l :D sert bir kahve bekliyorsunuz yani.
Vakit nakittir.
Kullan覺c覺 avatar覺
sedir

Ya: 62
Kay覺t: 07 Nis 2010, 21:03

Mesaj seruvenci » 16 Ara 2016, 11:17

MertkaraL覺 yazd覺:Resim

Tapatalk kullanarak iPhone arac覺l覺覺yla g繹nderildi

Gece uyutmuyor ama uykusulzuktan deil... S羹rekli su i癟iyorsunuz... O y羹zden :) Uyku deil a覺z tad覺 ka癟覺ran cins kahve bu :)
Kullan覺c覺 avatar覺
seruvenci

Ya: 45
Kay覺t: 05 Oca 2011, 23:25

Mesaj foottwo » 16 Ara 2016, 11:19

Miriel yazd覺:
foottwo yazd覺:
Miriel yazd覺:Kahvemi daha 繹nce Kahve Fabrikas覺'ndan al覺yordum ancak bu mesaj覺n etkisiyle Coffee Manifesto'dan ilk sipariimi vereceim san覺覺rm. :champ:

Tamamd覺r, teekk羹rler. Buraya da yazay覺m hatta French Press ile demleyeceim, kendi deirmenim var.

Yumuak i癟imli bir 繹neriniz varsa deerlendirmek isterim.

Ayr覺ca French Press'ten filtre kahve makinesine ge癟meye deer mi? Deecek bir makine i癟in ne kadar b羹t癟e ay覺rmal覺y覺m?

Ben makine yerine pour over ya da drip denilen yontemi tercih ediyorum. Hem Chemex hem de Hario V60 var ayni isi goren.

Pour over ile french pressten daha duru bir kahve elde edersiniz, aromalari, tonlari daha net algilayabilirsiniz.

French presse alistiysaniz ilk yudumda su iciyomussunuz gibi olur ama uzun bitislidir, kahvenin tadi damaginizdan gitmez :)

Ben Kolombiya ve benzeri Amerikan kahvelerinin 100% Arabica cekirdeklerini seviyorum. Afrika kahvelerinden hoslanmadigim taze fasulye suyuna benzer bir tat aliyorum. Asiditesi yuksek oldugundan sanirim.

Demleme oranini degistirerek her kahveyi yumusatabilirsiniz.

Pour over demlerken ben 1/14 oran tercih edip, 2.5 dakikada demlemeyi bitiriyorum. Ama bazilari 1/17 ile 4 dakikada bitiriyor.

Cekirdek kahveyi taze cekerek manuel kahve demlemenin (espresso ya da filtre) keyifli kismi bu bence. Kapsul ya da granul kahveler gibi ne verirlerse onu icmiyorsunuz, kendinize has kahve yaratabiliyorsunuz.

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk
"Ba emedik ed璽niye ikb璽l 羹 c璽h i癟in.."
Kullan覺c覺 avatar覺
foottwo

Kay覺t: 25 Mar 2016, 15:49

Mesaj eraslani » 16 Ara 2016, 12:14

Ben uzun s羹re evde tam otomatik espresso makinesi kulland覺m..Siemens surpresso s40 modeli..Bu tip makinalar覺n tamam覺nda olduu gibi farkl覺 farkl覺 se癟enekler var..ancak bu makinalardan filtre kahve pek olmuyor..americano benzeri bir ey yap覺yor ..
Yine kendinden deirmenli ve farkl覺 ayarlar覺 olan bir filtre makinas覺 arat覺r覺rken asl覺nda bu konuda tek ve en iyi se癟enein breville bdc600
modeli olduunu g繹rd羹m ve sat覺n ald覺m..fiyat覺 biraz y羹ksek g繹r羹nse de kar覺l覺覺n覺 verdiini d羹羹n羹yorum..daha 繹nce filtre makinalar覺nda rastlamad覺覺m demleme s羹resi belirlenebilmesi 癟ok fark yarat覺yor..Daha 繹nce kulland覺覺m filtre makinalar覺 haznedeki t羹m suyu kullan覺yorken bu cihaz se癟tiiniz boyut kadar su se癟erek ii 癟ok kolaylat覺r覺yor..繹羹t羹c羹 g羹zel i 癟覺kar覺yor..karaf yada direk fincan boyu se癟erek kullan覺labiliyor..Salam yap覺s覺 sayesinde uzun s羹re i g繹recektir..
En son eraslani taraf覺ndan 16 Ara 2016, 12:19 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 1 kere d羹zenlendi.
Kullan覺c覺 avatar覺
eraslani

Ya: 48
Kay覺t: 26 Oca 2012, 13:03

ncekiSonraki

D繹n TSF Yaam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 12 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners