TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

TSF Kahve ve ay Merakl覺lar覺 / Coffee & Tea Fans

Genel Yaam Stili Konular覺n覺 Bulabileceiniz B繹l羹m

Re: TSF Kahve ve ay Merakl覺lar覺 / Coffee & Tea Fans

Mesaj seruvenci » 10 Ara 2016, 23:15

Ba覺ml覺l覺k derecesinde kahve seviyorum bende. Hatta bir d繹nem bu y羹zden sesimi de kaybetmitim. 繹yle ki haftal覺k t羹ketimim sadece espresso 癟ekirdei olarak 300-400 gr civar覺nda. G羹nde en az覺ndan 2 tane de T羹rk kahvesi i癟erim. Kahve iyidir cand覺r... 襤癟en de i癟iren de cennetliktir.

Nature dergisinde yay覺nlanan makalelerden birinde kahvenin ve karadut pekmezinin insanl覺k taraf覺ndan kullan覺lan ilk ila癟lardan biri olduunu okumutum.

Chrone hastas覺 olduum i癟inde kendimle alakal覺 bir makalede de, "biraz" (makalede aynen b繹yle ge癟iyor o y羹zden t覺rnak i癟ine ald覺m) kahvenin hastal覺ktan kaynaklanan ar覺lar覺 dindirip, hastalar覺 rahatlatt覺覺 g繹r羹lm羹. Ama tabi pek 癟ok ey gibi bunda da fazlas覺 zarar.

Birde gene hastal覺覺mdan olay覺 kans覺zl覺k sorunum var ki, kahve tuz biber oluyor; 繹yle hastaneye gidip kaza ile kan tahlili yapt覺racak olsam hemen acile yat覺r覺yorlar... K覺saca sizde kans覺zl覺k sorununuz varsa kahve t羹ketmeyin diyorum arkadalar.. Ben hari癟, ben kullanmaya devam:P

Aroma olarak kendi deneyimlerime gelince nacizane g繹r羹lerim u ekildedir efendim :)

nceki mesajlar da g繹rd羹羹m kahvelerden biri Starbucks Sumatra ve Noel 繹zel paketi. Ger癟ekten de tad ve younluk olarak 繹zel kahvelerdir, ve buna ramen asiditesi s覺f覺ra yak覺nd覺r. G羹zel i癟imli olduk癟a ho bir kahvedir elbette. 繹yle sabahlar覺 a癟 i癟meniz gerekirse i癟ilecek g羹zel bir espresso shot olur. Ama nedense Starbucks bende 繹yle bir his uyand覺r覺yor; evet g羹zel bir kahve, evet ortalaman覺n biraz 羹zerinde ama iyi bir kahve deil. San覺r覺m pazarlama kayg覺s覺 ve pazara sunma h覺z覺 ile ilgili olarak 繹rnein Dark Roast'lar yumuatmadan i癟ilemiyor, hafif yanm覺 m覺 bu diyorsunuz. Tabi ad覺 羹zerinde dark roast ama biraz h覺zl覺 olmu gibi sanki...

Starbucks'a g繹re 繹rnein Gloria Jeans'in kahvesi bence biraz daha baar覺l覺, harmanlama s羹resi daha uzun ve ilgin癟 bir ekilde (nas覺l becerdiklerini bilmiyorum) asiditesi daha d羹羹km羹 gibi bir his uyand覺r覺yor. Macchiato ve 繹zellikle de Cappucino sanki bir g繹mlek daha 羹st羹nm羹 gibi oluyor.

Birde starbucks konusunda 繹yle bir ey varki size asl覺nda hep ayn覺 kahveyi veriyor. Cappucino al覺yorsunuz ayn覺 shot, Macchiato al覺yorsunuz ayn覺 shot, latte al覺yorsunuz ayn覺 shot... s羹tte ve karamel ya da vanilya gibi aromalar ile fark覺 belirliyorlar... K繹t羹 m羹 peki, kesinlikle deil, her t羹rl羹 gider al覺r i癟erim. Ama teknik olarak asl覺nda farkl覺 dem s羹releri var bu i癟eceklerin.

Birde illy konusu var tabi:) az覺c覺k daha pahal覺d覺r ama cand覺r canand覺r, espressonun da mucididir ayn覺 zaman da kesinlikle 繹neririm ama T羹rkiye pazar覺 i癟in 繹yle bir s覺k覺nt覺s覺 var... Sat覺taki paketleri genel de 1 kg lik... evde kullan覺mda paket 繹mr羹 olarak s覺k覺nt覺 olabilir.

Bir de Lavazza'n覺n kahveleri var... siz ne dersiniz bilmiyorum ama bence Starbucks'tan daha iyi bir 癟ekirdei ve aromas覺 var, daha baar覺l覺 ama her nedense onunda paketleri 1 kg lik... Avrupa pazar覺nda daha k羹癟羹k paketleri mevcut, al覺p taze taze i癟iyorsunuz g羹zel oluyor.

Son olarak T羹rk Kahvesi diyorum.
D羹nya da kendine has bir teknikle haz覺rlanan tek kahve t羹r羹 bizim kahvemiz arkadalar... B繹yle cezveye koyim 癟orba gibi telvesiyle beraber piirim dediiniz bir kahve yok... Telvesi ile demlenip t羹ketilen baka bir kahve yok... Hal b繹yle olunca, asiditesi m羹thi, kafein oran覺 m羹thi... 繹yle ki her t羹rl羹 rahats覺zl覺覺 olan insanlar al覺p t羹ketebiliyorlar... K覺sacas覺 n羹thi, 癟ok 癟ok iyi bir kahve demleme t羹r羹. Baka br 羹lke de olsayd覺, eminim cappucinodn daha fazla t羹ketilecek bir kahve olurdu.

Ve soslar tabi...

Ve makineler...

繹yle geni bir vakitte (kendimce) deneyimlerimi paylamak isterim gene...

Olduk癟a kar覺覺k oldu 繹z羹r dilerim...

Gidip kahve i癟eyim :)
Kullan覺c覺 avatar覺
seruvenci

Ya: 45
Kay覺t: 05 Oca 2011, 23:25

Mesaj asymptote » 10 Ara 2016, 23:28

eraslani, bizim 癟aylar uzakdou 癟aylar覺n覺n aksine ge癟 demleniyor. Ahmad Tea 10 dakikada demini al覺rken AYKUR'un normal 癟aylar覺 dem i癟in en az 15 dakika, organik olanlar ise 20-25 dakika istiyor. Bizim milletimiz genelde sab覺rs覺z davran覺p 癟ay覺 erken a癟覺yor. Asl覺nda demleme s羹resi olarak uzakdou 癟aylar覺 bize daha uygun. Damak tad覺 da alihoca'n覺n dedii gibi al覺kanl覺k meselesi. Biz aa覺 yukar覺 y羹zy覺ld覺r bizdeki bu k覺r覺k 癟ay覺 i癟iyoruz ve buna al覺m覺覺z. in'de k覺r覺k 癟ay i癟mek yerine insanlar bir kere demlenmi ve s羹z羹lm羹 yaprakl覺 癟ay覺 ikinci kez demlemeyi tercih ediyorlarm覺.. ;)

Bizde ge癟 dem alan 癟aylar genelde lezzetli oluyor. Karali organik 繹yle. Yukar覺daki hediyelik 癟ay覺n da g羹zel olduunu san覺yorum. Afiyet olsun.. :champ:

alihoca yazd覺:T羹rkiye piyasas覺nda Hint ve in 癟aylar覺na hi癟 rastlamad覺m ancak bizim ka癟ak 癟ay dediimiz 癟aylar hep Srilanka meneli 癟aylar. Tabi bizim 癟ay tiryakiliimiz amat繹r ve kendi 癟ap覺nda bu g羹zel payla覺m i癟in teekk羹rler yeni bir eyler 繹rendik.

Hocam, as覺l ben sayenizde yeni eyler 繹rendim. Ka癟ak 癟ay覺 ben 繹yle markas覺z, a癟覺k sat覺lan bir 癟ay san覺yordum. Daha 繹nce i癟tiklerim bana hep bu ekilde intikal etmilerdi. imdi sayenizde yeni seylan 癟aylar覺 deneyeceim. :thumbup:

Fatih Altayl覺'n覺n bu yaz覺s覺ndan ben de yeni 癟ok ey 繹rendim. ay覺 癟ok seven birisiyim ama 癟ay k羹lt羹r羹m zay覺fm覺, bunu 繹rendim.. :oops:

Biraz da maymun itahl覺y覺m, imkan覺m olsa yaz覺da ad覺 ge癟en b羹t羹n 癟aylar覺 deneyeceim.. :D
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj asymptote » 11 Ara 2016, 11:44

S羹tl羹 癟ay覺 deil ama s羹tl羹 kahveyi 癟ok severim.. ;)
Resim
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Mesaj mevsuf » 11 Ara 2016, 13:10

ok ho bir konu olmu. Ben de bu konuda bir ey sormak istiyorum. Birka癟 bardak 癟aydan sonra 癟ay souyor, tekrar 覺s覺nt覺nca da tad覺 ka癟覺yor gibi geliyor bana. ay覺 癟abuk soutmayan -elektrikliler hari癟- 癟aydanl覺k tavsiyesinde bulanacak var m覺 acaba. Teekk羹rler. Herkese afiyet olsun.

G7-L01 cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
mevsuf

Kay覺t: 14 Au 2016, 22:12

Mesaj coolfire » 11 Ara 2016, 15:08

ay覺n alt覺n覺 iyice kisarsaniz souma olmaz, en az覺ndan ben 繹yle yap覺yorum.

SM-N920C cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
coolfire

Ya: 48
Kay覺t: 16 Mar 2013, 14:53

Mesaj darksider » 11 Ara 2016, 15:14

mevsuf yazd覺:ok ho bir konu olmu. Ben de bu konuda bir ey sormak istiyorum. Birka癟 bardak 癟aydan sonra 癟ay souyor, tekrar 覺s覺nt覺nca da tad覺 ka癟覺yor gibi geliyor bana. ay覺 癟abuk soutmayan -elektrikliler hari癟- 癟aydanl覺k tavsiyesinde bulanacak var m覺 acaba. Teekk羹rler. Herkese afiyet olsun.

Asl覺nda ideal artlarda 癟ay demlemenin esas覺, her seferinde bir bardak olarak demlemektir, misal, iki kii ikier bardak 癟ay i癟ecek ise, 繹nce iki bardak demleyip, daha sonra yeniden iki bardak daha demlenmeli.
Espresso gibi d羹羹nmek de 繹rnek olabilir, nas覺l ki espresso "shot" olarak her seferde tek shot haz覺rlan覺r makinada, ikinci espresso i癟in yeniden haz覺rlamak gerekir, bunun gibi.

Ama elbette ideal artlardan bahsetmediimiz i癟in, yine de m羹mk羹n olan en az miktarda 癟ay demlemek ve i癟ilmeye devam edilecekse ilk demlii bayatlamas覺na izin vermeden bitirip yenisini demlemek ideale en yak覺n pratik.

襤deale en uzak ise, soumas覺n覺 istemiyorsak, bol miktarda demleyip alt覺n覺 en k覺s覺k atete a癟覺k tutmak ;)

Tapatalk kullanarak iPad arac覺l覺覺yla g繹nderildi
Nothing lasts forever, and we both know hearts can change...
Kullan覺c覺 avatar覺
darksider

Ya: 44
Kay覺t: 07 Nis 2015, 17:58

Mesaj asymptote » 11 Ara 2016, 15:36

Uzak dou 癟aylar覺 erken dem al覺p erken de bayatl覺yor. Bizim 癟aylar覺m覺z ise ge癟 demlenip nispeten daha ge癟 bayatl覺yor. zellikle organik olanlar. 襤ki saat boyunca i癟ersiniz, bayatlad覺覺n覺 anlamazs覺n覺z.. En az覺ndan benim denediklerim 繹yle.. ;)
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Mesaj mevsuf » 11 Ara 2016, 16:30

Teekk羹rler cevaplar i癟in. zellikle akam 癟aylar覺nda her defas覺nda mutfaa gidip gelmemek i癟in 癟ay覺 oturduumuz odaya getiriyoruz. Dolay覺s覺yla souyor. Benim sorum biraz da 癟aydanl覺覺n yap覺ld覺覺 malzemenin - 癟inko, 癟elik, porselen vb. - hangisinin 覺s覺 kayb覺n覺n daha az olduuydu.
En iyisi 癟ay覺n alt覺n覺 kapatmamak herhalde, art覺k kalk覺p mutfaa gidip gelmeye de katlanaca覺z. [emoji1]

Kullan覺c覺 avatar覺
mevsuf

Kay覺t: 14 Au 2016, 22:12

ncekiSonraki

D繹n TSF Yaam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 93 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners