TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Gelir Seviyesine Göre Kol Saati Alımı?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Gelir Seviyesine Göre Kol Saati Alımı?

Mesaj Ground » 07 May 2016, 12:13

bence de konunun tatlıya bağlanması dileğiyle.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Ground

Mesaj TSayiR » 07 May 2016, 12:24

ooof şiştim beyler anlamıyor musunuz, yoksa muhalefet etmek mi tatlı geliyor? Örnek sigaradan açıldıysa sigaradan devam edelim Mesele günde 22 tl sigaraya verecek maddi duruma sahip olmakta ve günde 22 tl ye içtiğin sigaradan vazgeçebildikten sonra yıllarca o 22 tl'yi hergün biriktirebilmekte yatıyor. Galiba Fildişi kulelerden matematiksel hesaplar yapıp balkondan atmak daha doğru, konuyu kapatalım arkadaşlar siz haklısınız, çünkü anlamıyorsunuz ya da anlatamıyorum.
@WatchesTNC
Kullanıcı avatarı
TSayiR

Mesaj abice » 07 May 2016, 12:26

Ben sadece şunu belirtmek isterim, konu ilk başladığında bahsedilen kenara 2-3 TL veya usd atılarak alınacak pahalı bir saat değildi. Yani şu kadar ayırırsan bilmem kaç sene sonra şu saati alabilirsin değil konu yanlış hatırlamıyorsam. Bugün lüks bir saat aldığında kullanacağın süre (belki çocuğunuz bile kullanacak) veya elden çıkarma durumunda; kullandığımız süre boyunca günlük maliyetini düşündüğünüzde bu miktarlara geliyor diye bahsedilmişti. Ground'a katılıyorum konu tatlıya bağlansın. Gereksiz yere gerginlikler inatlaşmalar kırıcı oluyor. :champ: :champ:

Kullanıcı avatarı
abice

Mesaj eraslani » 07 May 2016, 12:36

abice yazdı:Ben sadece şunu belirtmek isterim, konu ilk başladığında bahsedilen kenara 2-3 TL veya usd atılarak alınacak pahalı bir saat değildi. Yani şu kadar ayırırsan bilmem kaç sene sonra şu saati alabilirsin değil konu yanlış hatırlamıyorsam. Bugün lüks bir saat aldığında kullanacağın süre (belki çocuğunuz bile kullanacak) veya elden çıkarma durumunda; kullandığımız süre boyunca günlük maliyetini düşündüğünüzde bu miktarlara geliyor diye bahsedilmişti. Ground'a katılıyorum konu tatlıya bağlansın. Gereksiz yere gerginlikler inatlaşmalar kırıcı oluyor. :champ: :champ:

manil 1-2 lira demişti belkide sembolik olarak..ben 1-2-3 yetmez daha yüksek dedim..en son 3 usd olarak fiyat belirlendi :lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj Najdorf » 07 May 2016, 13:53

Çok samimi olduğun biriyle istediğin gibi konuşabilirisin (ki o da forum ortamında olmamalı) fakat doğru düzgün tanımadığın üstelik de şahsi olarak herhangi bir saldırı yapmamış birine karşı saçmalama falan demek hoş olmuyor (bu durum günlük hayatta da geçerli). Fikir ilk bahsedilen haliyle 20000 TL lik bir saat için her ne kadar fantezi de olsa bunu daha uygun bir üslupla belirtmek gerek.
Kullanıcı avatarı
Najdorf

Mesaj erenedip » 07 May 2016, 14:27

benim bu konudan anladigim sey uslup onemli çünkü arkadasa aslinda konuyla ilgili bi noktada katilsamda katilmamis gibi hissediyorum ...

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
erenedip

Mesaj manil » 07 May 2016, 17:47

Konuyla ilgili son yorumumu yapmak istiyorum.

Mesele ne idi?

Mesele şu idi, gelir seviyesi ile saatin fiyatı arasında bir ilişki olduğunu kabul etmekle birlikte, Rolex, Omega gibi nispeten pahalı (komplikasyonları hariç tutuyorum) saatleri almanın uzun vadede aslında gelir seviyesi ile doğrudan ilgili olmadığını iddia ettim. Hala aynı kanaatteyim. Bunu kanıtlamak içinde saate verdiğiniz parayı günlük hayatınızda önemsiz şeylere verdiğiniz parayla uzun vadede hayli hayli çıkaracağınızı örnekle anlattım.

Forumda anlaşılan Ueni Türkiye'ye dönmüş. Bir baktım ki, çoluk çocuğunun kursağından kesip saate vermediğim mi dersin, saçmalamam mı dersin, denmedik laf kalmamış. Bu şahsı tanımıyorum, tanışmak gibi bir isteğim de yok. Bu sataşmalara karşın yine alttan almayı tercih edip, yüzyüze geldiğimizde mahcup etmeyecek kelimeler kullanmaya gayret etmemiz gerektiğini ifade ettim.

Başa göre tarak olan adam ilan edildik. Bu tür konuşmalara yine itibar etmediğim ve kaale almadığım için yine ses çıkartmadım.

Mesele ustaca manipülasyona maruz kaldı. Sonra da kovulmadim istifa ettim misali entryler geldi.

Bu üslup insana kısa vadede kazandırsa da uzun vadede kaybettirir. Buna dikkat edilmesi gerek. Burayı, anlamsız bağırış ve numayiş meydanı olarak görmemek gerek. Kimse benimle aynı şekilde düşünmek zorunda değil. Ama herkes birbirine saygı göstermek zorunda.

Tartışmalarda bir iddia, kanıt, tez ve de seviye varsa anlamlı olur. Şayet yoksa, adı tartışma değil bağırış olur. Forumda da bağırmadan kendini ifade eden bi dolu güzel insan mevcuttur.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj kethuda57 » 07 May 2016, 18:01

eraslani yazdı:
abice yazdı:Ben sadece şunu belirtmek isterim, konu ilk başladığında bahsedilen kenara 2-3 TL veya usd atılarak alınacak pahalı bir saat değildi. Yani şu kadar ayırırsan bilmem kaç sene sonra şu saati alabilirsin değil konu yanlış hatırlamıyorsam. Bugün lüks bir saat aldığında kullanacağın süre (belki çocuğunuz bile kullanacak) veya elden çıkarma durumunda; kullandığımız süre boyunca günlük maliyetini düşündüğünüzde bu miktarlara geliyor diye bahsedilmişti. Ground'a katılıyorum konu tatlıya bağlansın. Gereksiz yere gerginlikler inatlaşmalar kırıcı oluyor. :champ: :champ:

manil 1-2 lira demişti belkide sembolik olarak..ben 1-2-3 yetmez daha yüksek dedim..en son 3 usd olarak fiyat belirlendi :lol: :lol:

İkinci el rolex 8.500 dolar diyelim...
Bir insan her gün kenara 1,5 dolar koysa 15-16 yıl sonra rolex sahibi olabilir :) ( ceteris paribus :lol: )

Veya 2 TL = 0,70 dolar diyelim... Bir insan ayda 21 dolar kenara ayırırsa 33-34 sene sonra ikinci el bir rolex alabilir :) ( ceteris paribus :lol: )

Ama 33 yıl sonra rolexler o fiyata alınabilir mi veya o kadar eder mi onu bilemem :) 30 sene önce rolexler kaç dolardı merak ettim şimdi :roll:
Senin kuşların olurdu mevsimi yolculuklara çağıran...
İnstagram : kethuda57
Kullanıcı avatarı
kethuda57

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 210 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners