TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Gelir Seviyesine G繹re Kol Saati Al覺m覺?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Gelir Seviyesine G繹re Kol Saati Al覺m覺?

Mesaj Ground » 07 May 2016, 12:13

bence de konunun tatl覺ya balanmas覺 dileiyle.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullan覺c覺 avatar覺
Ground

Ya: 43
Kay覺t: 17 Ara 2015, 02:48

Mesaj TSayiR » 07 May 2016, 12:24

ooof itim beyler anlam覺yor musunuz, yoksa muhalefet etmek mi tatl覺 geliyor? rnek sigaradan a癟覺ld覺ysa sigaradan devam edelim Mesele g羹nde 22 tl sigaraya verecek maddi duruma sahip olmakta ve g羹nde 22 tl ye i癟tiin sigaradan vazge癟ebildikten sonra y覺llarca o 22 tl'yi herg羹n biriktirebilmekte yat覺yor. Galiba Fildii kulelerden matematiksel hesaplar yap覺p balkondan atmak daha doru, konuyu kapatal覺m arkadalar siz hakl覺s覺n覺z, 癟羹nk羹 anlam覺yorsunuz ya da anlatam覺yorum.
@WatchesTNC
Kullan覺c覺 avatar覺
TSayiR

Ya: 40
Kay覺t: 18 ub 2016, 14:17

Mesaj abice » 07 May 2016, 12:26

Ben sadece unu belirtmek isterim, konu ilk balad覺覺nda bahsedilen kenara 2-3 TL veya usd at覺larak al覺nacak pahal覺 bir saat deildi. Yani u kadar ay覺r覺rsan bilmem ka癟 sene sonra u saati alabilirsin deil konu yanl覺 hat覺rlam覺yorsam. Bug羹n l羹ks bir saat ald覺覺nda kullanaca覺n s羹re (belki 癟ocuunuz bile kullanacak) veya elden 癟覺karma durumunda; kulland覺覺m覺z s羹re boyunca g羹nl羹k maliyetini d羹羹nd羹羹n羹zde bu miktarlara geliyor diye bahsedilmiti. Ground'a kat覺l覺yorum konu tatl覺ya balans覺n. Gereksiz yere gerginlikler inatlamalar k覺r覺c覺 oluyor. :champ: :champ:

Kullan覺c覺 avatar覺
abice

Ya: 38
Kay覺t: 06 Eki 2015, 09:54

Mesaj eraslani » 07 May 2016, 12:36

abice yazd覺:Ben sadece unu belirtmek isterim, konu ilk balad覺覺nda bahsedilen kenara 2-3 TL veya usd at覺larak al覺nacak pahal覺 bir saat deildi. Yani u kadar ay覺r覺rsan bilmem ka癟 sene sonra u saati alabilirsin deil konu yanl覺 hat覺rlam覺yorsam. Bug羹n l羹ks bir saat ald覺覺nda kullanaca覺n s羹re (belki 癟ocuunuz bile kullanacak) veya elden 癟覺karma durumunda; kulland覺覺m覺z s羹re boyunca g羹nl羹k maliyetini d羹羹nd羹羹n羹zde bu miktarlara geliyor diye bahsedilmiti. Ground'a kat覺l覺yorum konu tatl覺ya balans覺n. Gereksiz yere gerginlikler inatlamalar k覺r覺c覺 oluyor. :champ: :champ:

manil 1-2 lira demiti belkide sembolik olarak..ben 1-2-3 yetmez daha y羹ksek dedim..en son 3 usd olarak fiyat belirlendi :lol: :lol:
Kullan覺c覺 avatar覺
eraslani

Ya: 48
Kay覺t: 26 Oca 2012, 13:03

Mesaj Najdorf » 07 May 2016, 13:53

ok samimi olduun biriyle istediin gibi konuabilirisin (ki o da forum ortam覺nda olmamal覺) fakat doru d羹zg羹n tan覺mad覺覺n 羹stelik de ahsi olarak herhangi bir sald覺r覺 yapmam覺 birine kar覺 sa癟malama falan demek ho olmuyor (bu durum g羹nl羹k hayatta da ge癟erli). Fikir ilk bahsedilen haliyle 20000 TL lik bir saat i癟in her ne kadar fantezi de olsa bunu daha uygun bir 羹slupla belirtmek gerek.
Kullan覺c覺 avatar覺
Najdorf

Ya: 41
Kay覺t: 05 Mar 2016, 14:37

Mesaj erenedip » 07 May 2016, 14:27

benim bu konudan anladigim sey uslup onemli 癟羹nk羹 arkadasa aslinda konuyla ilgili bi noktada katilsamda katilmamis gibi hissediyorum ...

SM-N910C cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
erenedip

Ya: 40
Kay覺t: 27 Ara 2015, 14:36

Mesaj manil » 07 May 2016, 17:47

Konuyla ilgili son yorumumu yapmak istiyorum.

Mesele ne idi?

Mesele u idi, gelir seviyesi ile saatin fiyat覺 aras覺nda bir iliki olduunu kabul etmekle birlikte, Rolex, Omega gibi nispeten pahal覺 (komplikasyonlar覺 hari癟 tutuyorum) saatleri alman覺n uzun vadede asl覺nda gelir seviyesi ile dorudan ilgili olmad覺覺n覺 iddia ettim. Hala ayn覺 kanaatteyim. Bunu kan覺tlamak i癟inde saate verdiiniz paray覺 g羹nl羹k hayat覺n覺zda 繹nemsiz eylere verdiiniz parayla uzun vadede hayli hayli 癟覺karaca覺n覺z覺 繹rnekle anlatt覺m.

Forumda anla覺lan Ueni T羹rkiye'ye d繹nm羹. Bir bakt覺m ki, 癟oluk 癟ocuunun kursa覺ndan kesip saate vermediim mi dersin, sa癟malamam m覺 dersin, denmedik laf kalmam覺. Bu ahs覺 tan覺m覺yorum, tan覺mak gibi bir isteim de yok. Bu satamalara kar覺n yine alttan almay覺 tercih edip, y羹zy羹ze geldiimizde mahcup etmeyecek kelimeler kullanmaya gayret etmemiz gerektiini ifade ettim.

Baa g繹re tarak olan adam ilan edildik. Bu t羹r konumalara yine itibar etmediim ve kaale almad覺覺m i癟in yine ses 癟覺kartmad覺m.

Mesele ustaca manip羹lasyona maruz kald覺. Sonra da kovulmadim istifa ettim misali entryler geldi.

Bu 羹slup insana k覺sa vadede kazand覺rsa da uzun vadede kaybettirir. Buna dikkat edilmesi gerek. Buray覺, anlams覺z ba覺r覺 ve numayi meydan覺 olarak g繹rmemek gerek. Kimse benimle ayn覺 ekilde d羹羹nmek zorunda deil. Ama herkes birbirine sayg覺 g繹stermek zorunda.

Tart覺malarda bir iddia, kan覺t, tez ve de seviye varsa anlaml覺 olur. ayet yoksa, ad覺 tart覺ma deil ba覺r覺 olur. Forumda da ba覺rmadan kendini ifade eden bi dolu g羹zel insan mevcuttur.
Some people feel the rain. Others just get wet.

Bob Marley
Kullan覺c覺 avatar覺
manil

Kay覺t: 14 ub 2014, 12:33

Mesaj kethuda57 » 07 May 2016, 18:01

eraslani yazd覺:
abice yazd覺:Ben sadece unu belirtmek isterim, konu ilk balad覺覺nda bahsedilen kenara 2-3 TL veya usd at覺larak al覺nacak pahal覺 bir saat deildi. Yani u kadar ay覺r覺rsan bilmem ka癟 sene sonra u saati alabilirsin deil konu yanl覺 hat覺rlam覺yorsam. Bug羹n l羹ks bir saat ald覺覺nda kullanaca覺n s羹re (belki 癟ocuunuz bile kullanacak) veya elden 癟覺karma durumunda; kulland覺覺m覺z s羹re boyunca g羹nl羹k maliyetini d羹羹nd羹羹n羹zde bu miktarlara geliyor diye bahsedilmiti. Ground'a kat覺l覺yorum konu tatl覺ya balans覺n. Gereksiz yere gerginlikler inatlamalar k覺r覺c覺 oluyor. :champ: :champ:

manil 1-2 lira demiti belkide sembolik olarak..ben 1-2-3 yetmez daha y羹ksek dedim..en son 3 usd olarak fiyat belirlendi :lol: :lol:

襤kinci el rolex 8.500 dolar diyelim...
Bir insan her g羹n kenara 1,5 dolar koysa 15-16 y覺l sonra rolex sahibi olabilir :) ( ceteris paribus :lol: )

Veya 2 TL = 0,70 dolar diyelim... Bir insan ayda 21 dolar kenara ay覺r覺rsa 33-34 sene sonra ikinci el bir rolex alabilir :) ( ceteris paribus :lol: )

Ama 33 y覺l sonra rolexler o fiyata al覺nabilir mi veya o kadar eder mi onu bilemem :) 30 sene 繹nce rolexler ka癟 dolard覺 merak ettim imdi :roll:
Senin kular覺n olurdu mevsimi yolculuklara 癟a覺ran...
襤nstagram : kethuda57
Kullan覺c覺 avatar覺
kethuda57

Ya: 41
Kay覺t: 26 Tem 2011, 21:02

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: delay ve 66 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners