TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Mutfak Araç ve Gereçleri; Öneri, Tavsiye ve Paylaşımlar

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Mutfak Araç ve Gereçleri; Öneri, Tavsiye ve Paylaşımlar

Mesaj asymptote » 04 Tem 2015, 00:25

Miriel yazdı:Cengiz abi çaya tomurcuk, karanfil, tarçın, veya bergamot gibi bir şey katıyor musun ? Yoksa sade sevenlerden misin ?

Sade sevenlerdenim. O dediğin şeyler çayı mahvediyor. Bayramda seyranda bir yere misafirliğe gittiğimde bazen tomurcuklu/bergamotlu çay gelir, ilk bardağı güç bela içerim ve ikincisini getirmemelerini özellikle tembihlerim. Bayram ziyaretlerinde en büyük korkum bana birilerinin tomurcuklu çay ikram etmesidir..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj espinosa » 04 Tem 2015, 01:43

asymptote yazdı:
Miriel yazdı:Cengiz abi çaya tomurcuk, karanfil, tarçın, veya bergamot gibi bir şey katıyor musun ? Yoksa sade sevenlerden misin ?

Sade sevenlerdenim. O dediğin şeyler çayı mahvediyor. Bayramda seyranda bir yere misafirliğe gittiğimde bazen tomurcuklu/bergamotlu çay gelir, ilk bardağı güç bela içerim ve ikincisini getirmemelerini özellikle tembihlerim. Bayram ziyaretlerinde en büyük korkum bana birilerinin tomurcuklu çay ikram etmesidir..

sonuna kadar katılıyorum. hatta ötesi çaykur turist çay haricinde bir çayda tat vermiyor doğadan lipton fln
Kullanıcı avatarı
espinosa

Mesaj hozburun » 04 Tem 2015, 08:58

asymptote yazdı:

:lol: :thumbup:
Kullanıcı avatarı
hozburun

Mesaj asymptote » 04 Tem 2015, 11:44

espinosa yazdı:sonuna kadar katılıyorum. hatta ötesi çaykur turist çay haricinde bir çayda tat vermiyor doğadan lipton fln

Çaykur Tiryaki,
Çaykur Altınbaş,
Çaykur Tirebolu 42,
Karaali Organik Çay,
Ahmad Tea

Bazen harmanına göre ilk üç sırada yer değiştirmeler olabilir ama genel olarak çay konusundaki tercih sıralamam bu şekilde..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Architecte » 04 Tem 2015, 14:17

OrtaDoğu'daki şantiyelere gitmem gerektiği zaman tanıdıklardan yaklaşık bir ton çay siparişi alıyorum ama 10 kilo kadar getirebiliyorum. :D

Mahmood Tea
Ahmad Tea
Seylan çayı vb getiriyorum sonra bizim çaylarla karıştırıyoruz.

Hammadde çayın kokusu olmayacak ve asymp dediği gibi harman olacak. :thumbup: Porselen demlikte demlenecek.
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj asymptote » 04 Tem 2015, 15:50

Bu arada benim gibi çay tiryakisi iseniz ve çay zevkini katlamak istiyorsanız size yine Esse mağazasından aldığım porselen demliklerden öneririm. Bu porselen demlikler hem çok pratik hem de çok ekonomikler. Daha önce Fakir'in elektrikli çaycısını kullanıyordum. Aradaki fark inanılmaz. Porselen demlikte, çay demini belki biraz daha geç alıyor ama hem daha geç bayatlıyor hem de daha lezzetli oluyor. Tecrübe edilmiştir ki sarı paketli Çaykur Rize Turist çayından Tirebolu 42'ye geçişiniz eğer demliğinizi değiştirmez iseniz çok da bir anlam ifade etmiyor.. ;)
Resim
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Architecte » 04 Tem 2015, 16:35

Bu cografyada doğup da çay tiryakisi olmayan ''man'' var mıdır ki asymptote ha :D

Bir çok demleme tekniği var lakin porselende demlenen çay gibisi olmadığını söyleyebilirim Bir de bazıları çayı yıkıyor ki temel yanlışlardan biridir. Aroması tadı tuzu kaçıyor yıkanılırsa. Kesilmiş kahve gibi tadı oluyor o zaman. Çay yıkanmayacak, demlikteki sıcak suyun üzerine nazikçe suda dalgalar yaratmadan dökülecek, demlik kapağının altına bir kağıt havluyu üçgen haline getirip konulacak ve gider kısmına da gene bir kağıt havludan tıkaç yapılıp hava almaması sağlanacak vb vb. İşte o zaman babalar gibi koltuğa oturulup çay içilebilir. Hele ki size servis yapacak iki gönüllü prensesiniz varsa oh oh değmen benim nazlı gönlüme :D

Kültürel bilgi saati.

Yakın coğrafyamızdaki Arap kardeşlerimiz çaya yarım bardak şeker katıp içiyorlar.
Saudi Arabialı Arap kardeşlerimiz suyu kaynatırken şekerini de ilave ediyorlar sonra şeker aramıyorlar ki bu yüzden çay çok geç soğuyormuş.
Iraklı Arap kardeşlerimiz demin dibine vuruyorlar katran hafif kalır :D
Yemenli Arap kardeşlerimiz çayı kokainle beraber içiyorlar. :D
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj asymptote » 04 Tem 2015, 20:17

Çaya şeker katılır mı yahu.. :) Çinliler ne yapıyor Architecte? Ya da genel olarak uzakdoğulular?
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 84 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners