TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

ETA ve In-House Mekanizma Farkl覺l覺klar覺

Saat Mekanizmalar覺 ve Teknik Bilgiler Konusunda Payla覺m B繹l羹m羹
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Saat Mekanizmalar覺 B繹l羹m羹nde Bir癟ok Mekanizma reticisi Firman覺n Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detayl覺 Fotoraflar覺 ile Ulaabilirsiniz. Ayr覺ca Saatlerde Kullan覺lan Teknolojileri A癟覺klayan Detayl覺 Bilgilendirme Konular覺n覺 Okuyabilirsiniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: ETA ve In-House Mekanizma Farkl覺l覺klar覺

Mesaj Clk » 04 Nis 2015, 08:46

Bg17 yazd覺:Ben inhouse tercih etmiyorum hele de belli segmentte. Bakim onarim servis maliyeti cok yuksek, bana gore de bisey katmiyor ek olarak saate. Sadece firmanin inhouse yapabildigini gosteriyor. Eta bence guzel makenizma yapiyor, her markada kullaniyor.

Ust duzey markalarin cogu makenizmasini da jaeger tasarliyor, patek de dahil kullaniyor. Kimse bu patek de makenizma jaeger demiyor.

Bence baslikta y繹neltilen soru ve tartismanin temeli yanlis. ETA kalitesini kanitlamis, hic kimsenin k繹t羹 yada kalitesiz diyemeyecegi bir s羹permarket 羹r羹n羹. Kalkipta ETA'yi Jaeger yada Rolex mekanizmalari ile karsilastirmak yanlis olur. Bu karsilastirmayi kategorize etmeye calismak lazim. Aslinda cevap sayfalar tutabilecek t羹rden de olsa 繹zetlemeye calisayim.

Gercek In-House mekanizma ya mevcut olan bir mekanizmanin yeniden tasarlanmasi yada mekanizmanin A'dan Z'ye sifirdan tasarlanmasi ve m羹mk羹n oldugu kadar cok parcanin ayni cati altinda 羹retilmesi ile kimligine kavusur.

rnek vermek gerekirse; Hublot HUB 4300 her ne kadar In-House mekanizma diye lanse edilse de ETA 2894 mekanizma'ya Dubois Depraz 2021 Chrono mod羹l羹 eklenmis ve rotor'u degismis halidir. Hublot gibi bir sirket icin bu modifikasyon cok basit bir islem ve parcalarin tamami disaridan temin ediliyor. Dolayisi ile ben bu mekanizmayi In-House olarak nitelemem.

Diger bir 繹rnek d羹s羹k fiyatli bir marka olan Nomos'tan gelsin. Bu saygi deger Alman firmasi k羹c羹k bir sirket olmasina ragmen mekanizmalarini kendileri dizayn eder. Taslar ve Incablock disinda ki her parca kendi b羹nyelerinde 羹retilir. Sene basinda yazdigim gibi son yildizlari 11 Milyon Euro 羹zerinde ki yatirimdan sonra kendi 羹rettikleri yaylari! Dunyada bu yayi 羹retebilen sirket sayisi 3 bilemedin 4. Jaeger Le-Coultre bile bu parcalarin bir cogunu 3. elden tedarik eder.

Rolex'te ise durum bambaska. Bir cok kisi COSC'nin gerekliligini sorgulasa da ben buna "kontrol mekanizmasi" diyorum. Rolex gibi isinin uzmani bir sirketin 羹retmis oldugu saatlerin %15'inin ilk COSC testini gecemedigini d羹s羹n羹rsek (ki Rolex d羹nyanin en g羹venilir mekanizmasini 羹retiyor) kalkipta bu mekanizmalari ETA ile karsilastirmak yanlis olur. Orta-st segment olan bir sirketin (Rolex) 羹rettigi her mekanizma COSC tarafindan kontrol edilmesine ragmen hatalar cikiyorsa varin ETA'dan yada Selitneler beklenebilecegini siz d羹s羹n羹n.

G繹z 繹n羹nde bulundurulmasi gereken diger noktalar kullanilan malzeme, iscilik ve tolerans kalitesi, escapment, yay, yataklama kalitesi etc. Y羹ksek kaliteli in house mekanizmalarda kullanilan malzemeler sadece show olsun diye degil ayni zamanda malzemenin getirdigi avantajlardan (agirlik, malzemenin homojenizasyonu v.s.) dolayi tercih ediliyor. Yada yay'da kullanilan malzemeler yayin formasyonu, deformasyonu ve saliniminda b羹y羹k rol oynuyor. Escapment sistemleri mekanizmanin hassasiyeti ve 繹mr羹n羹 belirliyor. Yataklama kalitesi ve yataklarda kullanilan malzemeler zaman icerisinde farkini ortaya koyuyor. Patek Phillippe iscilik kalitesi ile ETA iscilik kalitesini amac bu olmasa da soru icerisinde istemeden de olsa karsilastirmak b羹y羹k hata.

ETA'mi In-House mekanizma mi dersek ben her zaman In-House mekanizma derim. Kendim de 羹retici oldugum icin yeni bir 羹r羹n ortaya koymanin ne kadar zor ve masrafli bir is oldugunu bilirim. Detaylara 繹nem veririm. Benim icin kullanilan sistem, hassaslik ve malzeme kalitesi komplikasyonun 繹n羹ndedir.

Patek Phillippe'in bileziklerini elde 羹retiyor olmasi ve bu bilezigi 羹retecek kisinin egitiminin 8 sene s羹rmesi beni ilgilendirir. Bilezige bu kadar yatirim yapan bir sirketin mekanizmalarinda da ayni hassasiyati g繹sterdigini bilir ve g繹r羹r羹m. Rolex 1 milyon degil 10 milyon mekanizma da 羹retse cikan 羹r羹n羹n hassasiyeti, g羹venilirligi bakidir. Jaeger hicbir sey yapmasin sadece DuoTime gibi saatler ve mekanizmalarini 羹retsin, saat sekt繹r羹ne 繹nc羹l羹k etsin yeter.

Kisacasi gercek In-House mekanizmali saatler icin talep edilen meblaglar belki y羹ksek g繹r羹n羹yor ama yapilan ar-ge, reklam ve usta yetistirme yatirimlari g繹z 繹n羹nde bulunduruldugunda daha ucuza bu sirketlerin yasama sansi yok.
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj kilimanjaro » 04 Nis 2015, 10:46

Ne de olsa bu ilerde yeniyim ... uzun y覺llard覺r kaliteli saatler kullanmaya gayret eden biri olsamda ... sorular覺m gayet a癟覺k ve net ... temelde neyi sorgulamaya 癟al覺t覺覺m belli yoksa ETA makinalarla o veya bu markan覺n mekan覺zmas覺n覺 kar覺lat覺ral覺m diye birey yazmad覺m.Kavram olarak in house mekan覺zma yapmak bir prestijmidir yoksa teknik olarak koulsuz 羹st羹nl羹k m羹d羹r sorgulamas覺n覺 yapmaya 癟al覺t覺m. Hepsi bu ... rolex , patek iyi yapar g羹zel yapar o ayr覺 konu ... 5 arkada覺ma ve bundan sonrada iyi niyetle bizi ayd覺nlatmaya 癟al覺acak arkadalar覺ma teekk羹r ediyorum.Hatal覺 sorular覺m i癟inde Clk arkada覺mdan 繹z羹r diliyorum.
Ne kadar farkl覺 olursa olsun, sana ait olmayana tenezz羹l etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazge癟me

Ernesto Che GUEVARA
Kullan覺c覺 avatar覺
kilimanjaro

Ya: 51
Kay覺t: 15 Eki 2014, 21:43

Mesaj hakanefe » 04 Nis 2015, 11:31

Bg17 yazd覺:Ben inhouse tercih etmiyorum hele de belli segmentte. Bakim onarim servis maliyeti cok yuksek, bana gore de bisey katmiyor ek olarak saate. Sadece firmanin inhouse yapabildigini gosteriyor. Eta bence guzel makenizma yapiyor, her markada kullaniyor.

Bg17'ye kat覺l覺yorum :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
hakanefe

Ya: 44
Kay覺t: 28 May 2014, 18:51

Mesaj Modern60 » 05 Nis 2015, 00:57

Her marka eta kullanmaz...dikkat...rolex, patek philippe, jaeger le coultre antoin martin, roger dubuis, gibi markalar eta kullanmaz...in-house demekle kast edilen kendi muvman覺n覺 羹retmek olduundan rolex 1 milyon tane de yapt覺覺nda kendi kalibresini yapmaktad覺r...k覺sacas覺 eta iyidir ama in house yapanlar daha da iyi iler yapmaktalar...jlc, en iyi 繹rneklerden...
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Kay覺t: 02 Mar 2010, 01:40

Mesaj coper » 12 May 2015, 16:57

merhaba arkadalar. ETA ile in-house makineler bnm de 癟ok dikkatimi 癟ekiyor forumda bal覺覺 g繹r羹nce batan sona okudum. Gayet g羹zel a癟覺klama ve bilgiler var fakat saatte 繹nemli olan dakiklik-salaml覺k ve uzun 繹m羹rl羹l羹kt羹r. Sanki ETA ve 襤N-HOUSE makineler aras覺nda pek de bir fark yok bu kriterleri g繹z 繹n羹ne al覺rsak.Eer daha dakik daha g羹癟 rezervli daha az bak覺m gerektiren mekanizmalar 羹retilmeyip de sadece unique ya da farkl覺 tasar覺m mekanizmalar 羹retiliyorsa g繹rsel anlamda pek de 繹nemi yok sanki.
Kullan覺c覺 avatar覺
coper

Kay覺t: 06 May 2014, 19:13

Mesaj kilimanjaro » 12 May 2015, 22:26

mcd yazd覺:Frederique constant , nomos giri orta segmente 繹rnek g繹sterilebilir.

Bu 2 markan覺n 羹rettii in hause mekanizmalar ETA dan 羹st羹n m羹d羹r ? veya ETA n覺n hangi grade mekanizmalar覺yla k覺yaslanabilirler ?
Birde unu merak ediyorum ;

ETA , moon phase komplikasyonlu mekanizma 羹retiyor mu ?
Ne kadar farkl覺 olursa olsun, sana ait olmayana tenezz羹l etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazge癟me

Ernesto Che GUEVARA
Kullan覺c覺 avatar覺
kilimanjaro

Ya: 51
Kay覺t: 15 Eki 2014, 21:43

Mesaj mcd » 13 May 2015, 09:41

kilimanjaro yazd覺:
mcd yazd覺:Frederique constant , nomos giri orta segmente 繹rnek g繹sterilebilir.

Bu 2 markan覺n 羹rettii in hause mekanizmalar ETA dan 羹st羹n m羹d羹r ? veya ETA n覺n hangi grade mekanizmalar覺yla k覺yaslanabilirler ?
Birde unu merak ediyorum ;

ETA , moon phase komplikasyonlu mekanizma 羹retiyor mu ?

Hangisi daha iyi bu kiisel tercihdir. Biri y覺llard覺r kullan覺lan,kendini kan覺tlam覺,servisi kolay 癟ou markan覺n tercihi bir calibre dieri ise batan yarat覺lan, servisi daha zor, zamanla kendini kan覺tlayan mekanizmalar

Kiisel tercihim Nomos daha 羹st羹nd羹r. Fc ise daha yeni say覺l覺r zamanla ne kadar iyi olduunu g繹receiz. ;)

Asl覺nda 5000tl alt覺nda kendini kan覺tlam覺 Eta grade mekanizmal覺 saatleri tercih ederken, 5000tl 羹st羹nde ise; ayn覺 mekanizmay覺 5 de 1i fiyata kullanmak varken neden alay覺m diyorum.

襤in asl覺 verdiiniz parayla beklentiniz ne :!: Ben farkl覺l覺k bekliyorum. :geek:
Cihan
Kullan覺c覺 avatar覺
mcd

Ya: 43
Kay覺t: 21 Au 2012, 02:01

Mesaj hakanefe » 04 Haz 2015, 20:56

Bover kilimanjaro abi In House olunca ku konmuyo ya :lol:
Kullan覺c覺 avatar覺
hakanefe

Ya: 44
Kay覺t: 28 May 2014, 18:51

ncekiSonraki

D繹n TSF Saat Mekanizmalar覺 & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 59 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners