TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Steinhart ile Rolex'in Fiyat / Performans K覺yaslamas覺

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Steinhart ile Rolex'in Fiyat / Performans K覺yaslamas覺

Mesaj manil » 30 Ara 2014, 08:37

cok cok iddiali bir gorus... hangi saatleri kullandiktan sonra bu sonuca vardiniz, anlatirsaniz sevinirim. rolex almayi dusundugum su gunlerde bana yardimi olacak muhakkak.
Some people feel the rain. Others just get wet.

Bob Marley
Kullan覺c覺 avatar覺
manil

Kay覺t: 14 ub 2014, 12:33

Mesaj gandalfs80 » 11 Oca 2015, 16:14

bal覺a geri d繹n羹p kafa kar覺t覺rc覺 bir katk覺 da bulunmak istiyorum,

benim Rolex'le ba覺m gittik癟e ilerledi, GMT-Master2 BLRN Rolex ime o kadar al覺t覺mki, bir baka 癟ok sevdiim ve 2 ay kulland覺覺m BREITLING AVENGER 2 GMT saatimi sat覺a 癟覺kartt覺m. (sevdigim bir arkada覺ma 6bin tl ye birakaca覺m) i癟im gitmiyor ama Rolex te koldan cikmiyor, bou bouna kasada beklemesini istemiyorum. bir ara iki saatin kars覺last覺rmas覺n覺 yapar覺m.

Rolex le ilgili tek s覺k覺nt覺m, her zaman kola takman覺n s覺k覺nt覺 yaratmas覺, yani g羹venliksiz bir yere veyahut cok kosturmacal覺 bir yurt d覺s覺 gezisinde rolex takmanin riskleri var, yerine alternatif dusunuyorum, seiko 5 black military sports modelim var ama oyuncak gibi geliyor, tag heuer aquaracer im ise quartz, otomatik modeli de aquaracer in cok kal覺n, o y羹zden d羹羹nd羹m ta覺nd覺m ve g羹venlik sorunu olan durumlarda Rolex in tak覺lamayacag覺 hallerde en iyi Rolex hissiyat覺 yaatan saatin Steinhart olduuna vard覺m.

diyelim, hostellarda tak覺lacag覺m覺z, g羹venligin dusuk oldugu bir dogu bloku 羹lkesine gidiyoruz, rolex imizi haliye takam覺yoruz, rolex i gectim breitling takmak bile riskli boyle durumda bir steinhart gmt veya submariner kopyas覺 iimizi g繹r羹r diye d羹羹n羹yorum. kullan覺ma gore 6-12 ay aras覺nda dag覺lacag覺na gore, 10 y覺l boyunca gezilerde yeterli olur.

ozetle Steinhart piyasadaki en iyi rolex homage覺 olabilir veya en al覺nas覺.
Kullan覺c覺 avatar覺
gandalfs80

Kay覺t: 16 Eyl 2012, 19:55

Mesaj sercankaf » 11 Oca 2015, 17:45

Steinhart'in ne tur kullanimlarda 6-12 ay arasinda dagilacagini dusunuyorsunuz, merak ettim?
Coming together is a beginning. Keeping together is progress. Working together is success.
Kullan覺c覺 avatar覺
sercankaf

Ya: 42
Kay覺t: 16 May 2012, 09:33

Mesaj mrbars » 11 Oca 2015, 17:59

mehmetalpcan yazd覺:rolex alan kullan覺c覺lar 癟ok k覺sa s羹rede elden 癟覺kartmak istiyorlar oris dede b繹yle.kiisel fikrim kola tak覺ld覺ktan sonra paray覺 etmeyecei fikrinin olumas覺d覺r.

k覺sa s羹renin ne olduunu bilmiyorum, ki k覺sa s羹re g繹zlemi bence alg覺da se癟icilik. ancak rolexi elden 癟覺kartanlara bakt覺覺m覺zda gidip gayrimenkul yada casio alm覺yorlar; genelde yine rolex ve 羹st grubuna gidiyorlar :D
Kullan覺c覺 avatar覺
mrbars

Ya: 50
Kay覺t: 07 Mar 2012, 12:39

Mesaj Cct » 11 Oca 2015, 18:14

G羹venlik mevzusunun genel olarak biraz abart覺ld覺覺n覺 d羹羹n羹yorum.

Bahsettiiniz dou blou 羹lkelerinden birinde uzun zaman ge癟irdim. Rolex ya da baka bir saat bana hi癟 huzursuzluk yaatmad覺, kimse farketmiyor bile diyebilirim.

Ayr覺ca Rolex takman覺n farkl覺 羹lkelerde seyahatlerde hi癟 problem yaratmad覺覺n覺 rahatl覺kla s繹yleyebilirim. Bu genellemeler kuzey avrupa 羹lkelerinin steril insanlar覺 i癟in ge癟erli olabilir belki :)

K覺sacas覺 b繹yle bir sebeple saat alman覺n doru olmad覺覺n覺 d羹羹n羹yorum. Ha 癟ok beenmisinizdir o baka.
Her t羹rl羹 saat itinayla tak覺l覺r.
Kullan覺c覺 avatar覺
Cct

Ya: 40
Kay覺t: 21 Oca 2013, 20:07

Mesaj Bond » 11 Oca 2015, 20:59

WUS forumlar覺 Steinhart b繹l羹m羹nde binlerce Ocean serisi Steiny var, her markada olabilecek standart ar覺zalar d覺覺nda daha da覺lan bir saat ile ilgili konuya rastlamad覺m. Kullanan kii saati 癟ok hor kullanm覺 ise g繹r羹nt羹 olarak ekstra bir y覺pranma olmu olabilir sadece, o da bireysel kullan覺m sonucudur. TSF'de de 4-5 senedir kullan覺lan bir 癟ok Ocean serisi var daha kimseden 繹yle bir ikayet konusu gelmedi. Bence Ocean serisinin k覺sa s羹rede da覺lmas覺n覺n ( her ne demekse ) ger癟eki veya ciddi bir dayana覺 olan bir yakla覺m olarak g繹r羹lmesi m羹mk羹n deil. Sadece sokakta bir kullan覺c覺n覺n y覺pranm覺 bireysel saatini 5 dk inceleyerek t羹m marka serisi b繹yledir demek tamamen yanl覺 y繹nlendirmedir.
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Ya: 51
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

Mesaj Erdem35 » 12 Oca 2015, 00:38

neyi paylaam覺yorsunuz?? ben steinhart覺 bu forum sayesinde kefettim.. Rolex e maddi g羹c羹m yetmiyor ama tasar覺mlar覺n覺 癟ok seviyorum... steinhart da benim zevkime ve b羹t癟eme uygun saati 癟at覺r 癟at覺r yap覺yor...
bu iki marka birbirinin rakibi deil alternatifi :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ders Al覺nmazsa,Tarih Tekerr羹r Eder....!!
Kullan覺c覺 avatar覺
Erdem35

Ya: 42
Kay覺t: 13 Ara 2012, 20:35

Mesaj gandalfs80 » 12 Oca 2015, 02:43

Steinhart seven arkadalar, markay覺 diledikleri kadar savunabilirler ama saat ii ile az cok uraanlar覺n bildii gibi 癟elik kalitesi denen bir mevzu var. sadece ben dile getirmedim, baka bir arkada, benden sonra ayn覺 eyleri yazm覺, Steinhart 覺n kullan覺ma bal覺 da覺ld覺覺n覺, takanlar belki hissetmiyor olabilir ama ben elime ald覺m, g繹rd羹m, inceledim ve gayet hissettim. Ho bir duygu deil, tabir caize saatin poposu ba覺 da覺lm覺t覺. Nas覺l 繹rneklendirem, hani eskiden lada arabalar vard覺, lada samara, efsanedir bu arabalar, k繹t羹 deildiler ama kaporta y覺llar i癟inde benzer modellere g繹re daha 癟abuk da覺l覺rdi, Steinhart ta biraz bu mevzu var. 2 y覺l boyunca Tag Heuer Aquaracer takt覺m, 繹zel bir koruma uygulamad覺m, g羹ndelik bir saati nas覺l kullan覺yorsam, o sekilde takt覺m, 6 ayl覺k steinhart tan 癟ok daha iyi durumdayd覺, 羹stelik sadece ben deil, yan覺mdaki saatsever arkada覺m da benzer bir yorumda bulundu. muhtemelen Tag 316L celigini daha iyi iliyor, belki daha kaliteli 癟elik filizi kullan覺yor, makinalar覺 癟ok daha b羹y羹k ve profesyonel, daha salam preslemeler yapabiliyor ve/veya kalite kontrol, 羹retim bantlar覺 癟ok daha gelikin, haliyle Steinhart a gore celik kalitesi ve kasa dayan覺m覺nda cok daha baar覺l覺 ve uzun 繹m羹rl羹 saatler 羹retebiliyor.

tabi ki bunu Steinhart markas覺n覺 k繹t羹lemek i癟in yazm覺yorum. Steinhart, Rolex i kendince kopyalayan, Rolex almaya maddi g羹c羹 yetmeyen veya Rolex tak覺lmayacak durumlarda, Rolex hissiyat覺 verebilecek ekilde kullan覺labilecek, sahte Rolex lerden 癟ok daha iyi bir se癟enek olan, bir nevi Rolex Homage覺 diyebileceimiz 羹r羹nleri ile dikkat 癟ekmi bir saat 羹reticisi. burada kavramlar覺 kar覺t覺rmamak laz覺m, Steinhart a Rolex rakip veya mukayese 羹r羹n羹 deil, bir 癟eit homage demek daha uygun geliyor, en az覺ndan Rolex benzeri 羹r羹nlerinde, Rolex i taklit etmi ve talep ettii fiyat 繹l癟eklerinde al覺nabilir, kullan覺labilir 羹r羹nler sunmay覺 baarm覺 bir saat 羹reticisi.

ez c羹mle, aradaki 20 katl覺k fiyat fark覺na bak覺ld覺覺nda, Steinhart o kadar da olumsuz g繹z羹km羹yor.
Kullan覺c覺 avatar覺
gandalfs80

Kay覺t: 16 Eyl 2012, 19:55

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: ahmetemin, Erg襤n ve 41 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners