TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Steinhart ile Rolex'in Fiyat / Performans Kıyaslaması

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Steinhart ile Rolex'in Fiyat / Performans Kıyaslaması

Mesaj manil » 30 Ara 2014, 08:37

cok cok iddiali bir gorus... hangi saatleri kullandiktan sonra bu sonuca vardiniz, anlatirsaniz sevinirim. rolex almayi dusundugum su gunlerde bana yardimi olacak muhakkak.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj gandalfs80 » 11 Oca 2015, 16:14

başlığa geri dönüp kafa karıştırcı bir katkı da bulunmak istiyorum,

benim Rolex'le bağım gittikçe ilerledi, GMT-Master2 BLRN Rolex ime o kadar alıştımki, bir başka çok sevdiğim ve 2 ay kullandığım BREITLING AVENGER 2 GMT saatimi satışa çıkarttım. (sevdigim bir arkadaşıma 6bin tl ye birakacağım) içim gitmiyor ama Rolex te koldan cikmiyor, boşu boşuna kasada beklemesini istemiyorum. bir ara iki saatin karsılastırmasını yaparım.

Rolex le ilgili tek sıkıntım, her zaman kola takmanın sıkıntı yaratması, yani güvenliksiz bir yere veyahut cok kosturmacalı bir yurt dısı gezisinde rolex takmanin riskleri var, yerine alternatif dusunuyorum, seiko 5 black military sports modelim var ama oyuncak gibi geliyor, tag heuer aquaracer im ise quartz, otomatik modeli de aquaracer in cok kalın, o yüzden düşündüm taşındım ve güvenlik sorunu olan durumlarda Rolex in takılamayacagı hallerde en iyi Rolex hissiyatı yaşatan saatin Steinhart olduğuna vardım.

diyelim, hostellarda takılacagımız, güvenligin dusuk oldugu bir dogu bloku ülkesine gidiyoruz, rolex imizi haliye takamıyoruz, rolex i gectim breitling takmak bile riskli boyle durumda bir steinhart gmt veya submariner kopyası işimizi görür diye düşünüyorum. kullanıma gore 6-12 ay arasında dagılacagına gore, 10 yıl boyunca gezilerde yeterli olur.

ozetle Steinhart piyasadaki en iyi rolex homageı olabilir veya en alınası.
Kullanıcı avatarı
gandalfs80

Mesaj sercankaf » 11 Oca 2015, 17:45

Steinhart'in ne tur kullanimlarda 6-12 ay arasinda dagilacagini dusunuyorsunuz, merak ettim?
Coming together is a beginning. Keeping together is progress. Working together is success.
Kullanıcı avatarı
sercankaf

Mesaj mrbars » 11 Oca 2015, 17:59

mehmetalpcan yazdı:rolex alan kullanıcılar çok kısa sürede elden çıkartmak istiyorlar oris dede böyle.kişisel fikrim kola takıldıktan sonra parayı etmeyeceği fikrinin oluşmasıdır.

kısa sürenin ne olduğunu bilmiyorum, ki kısa süre gözlemi bence algıda seçicilik. ancak rolexi elden çıkartanlara baktığımızda gidip gayrimenkul yada casio almıyorlar; genelde yine rolex ve üst grubuna gidiyorlar :D
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj Cct » 11 Oca 2015, 18:14

Güvenlik mevzusunun genel olarak biraz abartıldığını düşünüyorum.

Bahsettiğiniz doğu bloğu ülkelerinden birinde uzun zaman geçirdim. Rolex ya da başka bir saat bana hiç huzursuzluk yaşatmadı, kimse farketmiyor bile diyebilirim.

Ayrıca Rolex takmanın farklı ülkelerde seyahatlerde hiç problem yaratmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Bu genellemeler kuzey avrupa ülkelerinin steril insanları için geçerli olabilir belki :)

Kısacası böyle bir sebeple saat almanın doğru olmadığını düşünüyorum. Ha çok beğenmişsinizdir o başka.
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj Bond » 11 Oca 2015, 20:59

WUS forumları Steinhart bölümünde binlerce Ocean serisi Steiny var, her markada olabilecek standart arızalar dışında daha dağılan bir saat ile ilgili konuya rastlamadım. Kullanan kişi saati çok hor kullanmış ise görüntü olarak ekstra bir yıpranma olmuş olabilir sadece, o da bireysel kullanım sonucudur. TSF'de de 4-5 senedir kullanılan bir çok Ocean serisi var daha kimseden öyle bir şikayet konusu gelmedi. Bence Ocean serisinin kısa sürede dağılmasının ( her ne demekse ) gerçeki veya ciddi bir dayanağı olan bir yaklaşım olarak görülmesi mümkün değil. Sadece sokakta bir kullanıcının yıpranmış bireysel saatini 5 dk inceleyerek tüm marka serisi böyledir demek tamamen yanlış yönlendirmedir.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Erdem35 » 12 Oca 2015, 00:38

neyi paylaşamıyorsunuz?? ben steinhartı bu forum sayesinde keşfettim.. Rolex e maddi gücüm yetmiyor ama tasarımlarını çok seviyorum... steinhart da benim zevkime ve bütçeme uygun saati çatır çatır yapıyor...
bu iki marka birbirinin rakibi değil alternatifi :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ders Alınmazsa,Tarih Tekerrür Eder....!!
Kullanıcı avatarı
Erdem35

Mesaj gandalfs80 » 12 Oca 2015, 02:43

Steinhart seven arkadaşlar, markayı diledikleri kadar savunabilirler ama saat işi ile az cok uğraşanların bildiği gibi çelik kalitesi denen bir mevzu var. sadece ben dile getirmedim, başka bir arkadaş, benden sonra aynı şeyleri yazmış, Steinhart ın kullanıma bağlı dağıldığını, takanlar belki hissetmiyor olabilir ama ben elime aldım, gördüm, inceledim ve gayet hissettim. Hoş bir duygu değil, tabir caize saatin poposu başı dağılmıştı. Nasıl örneklendirem, hani eskiden lada arabalar vardı, lada samara, efsanedir bu arabalar, kötü değildiler ama kaporta yıllar içinde benzer modellere göre daha çabuk dağılırdi, Steinhart ta biraz bu mevzu var. 2 yıl boyunca Tag Heuer Aquaracer taktım, özel bir koruma uygulamadım, gündelik bir saati nasıl kullanıyorsam, o sekilde taktım, 6 aylık steinhart tan çok daha iyi durumdaydı, üstelik sadece ben değil, yanımdaki saatsever arkadaşım da benzer bir yorumda bulundu. muhtemelen Tag 316L celigini daha iyi işliyor, belki daha kaliteli çelik filizi kullanıyor, makinaları çok daha büyük ve profesyonel, daha sağlam preslemeler yapabiliyor ve/veya kalite kontrol, üretim bantları çok daha gelişkin, haliyle Steinhart a gore celik kalitesi ve kasa dayanımında cok daha başarılı ve uzun ömürlü saatler üretebiliyor.

tabi ki bunu Steinhart markasını kötülemek için yazmıyorum. Steinhart, Rolex i kendince kopyalayan, Rolex almaya maddi gücü yetmeyen veya Rolex takılmayacak durumlarda, Rolex hissiyatı verebilecek şekilde kullanılabilecek, sahte Rolex lerden çok daha iyi bir seçenek olan, bir nevi Rolex Homageı diyebileceğimiz ürünleri ile dikkat çekmiş bir saat üreticisi. burada kavramları karıştırmamak lazım, Steinhart a Rolex rakip veya mukayese ürünü değil, bir çeşit homage demek daha uygun geliyor, en azından Rolex benzeri ürünlerinde, Rolex i taklit etmiş ve talep ettiği fiyat ölçeklerinde alınabilir, kullanılabilir ürünler sunmayı başarmış bir saat üreticisi.

ez cümle, aradaki 20 katlık fiyat farkına bakıldığında, Steinhart o kadar da olumsuz gözükmüyor.
Kullanıcı avatarı
gandalfs80

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 169 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners