gandalfs80 » 12 Oca 2015, 02:43
Steinhart seven arkadaşlar, markayı diledikleri kadar savunabilirler ama saat işi ile az cok uğraşanların bildiği gibi çelik kalitesi denen bir mevzu var. sadece ben dile getirmedim, başka bir arkadaş, benden sonra aynı şeyleri yazmış, Steinhart ın kullanıma bağlı dağıldığını, takanlar belki hissetmiyor olabilir ama ben elime aldım, gördüm, inceledim ve gayet hissettim. Hoş bir duygu değil, tabir caize saatin poposu başı dağılmıştı. Nasıl örneklendirem, hani eskiden lada arabalar vardı, lada samara, efsanedir bu arabalar, kötü değildiler ama kaporta yıllar içinde benzer modellere göre daha çabuk dağılırdi, Steinhart ta biraz bu mevzu var. 2 yıl boyunca Tag Heuer Aquaracer taktım, özel bir koruma uygulamadım, gündelik bir saati nasıl kullanıyorsam, o sekilde taktım, 6 aylık steinhart tan çok daha iyi durumdaydı, üstelik sadece ben değil, yanımdaki saatsever arkadaşım da benzer bir yorumda bulundu. muhtemelen Tag 316L celigini daha iyi işliyor, belki daha kaliteli çelik filizi kullanıyor, makinaları çok daha büyük ve profesyonel, daha sağlam preslemeler yapabiliyor ve/veya kalite kontrol, üretim bantları çok daha gelişkin, haliyle Steinhart a gore celik kalitesi ve kasa dayanımında cok daha başarılı ve uzun ömürlü saatler üretebiliyor.
tabi ki bunu Steinhart markasını kötülemek için yazmıyorum. Steinhart, Rolex i kendince kopyalayan, Rolex almaya maddi gücü yetmeyen veya Rolex takılmayacak durumlarda, Rolex hissiyatı verebilecek şekilde kullanılabilecek, sahte Rolex lerden çok daha iyi bir seçenek olan, bir nevi Rolex Homageı diyebileceğimiz ürünleri ile dikkat çekmiş bir saat üreticisi. burada kavramları karıştırmamak lazım, Steinhart a Rolex rakip veya mukayese ürünü değil, bir çeşit homage demek daha uygun geliyor, en azından Rolex benzeri ürünlerinde, Rolex i taklit etmiş ve talep ettiği fiyat ölçeklerinde alınabilir, kullanılabilir ürünler sunmayı başarmış bir saat üreticisi.
ez cümle, aradaki 20 katlık fiyat farkına bakıldığında, Steinhart o kadar da olumsuz gözükmüyor.