Casio-Swatch-Seiko üçlüsü sanıyorum pek çoğumuzun öğrencilik ile ilk gençlik yıllarında pek çok hatıra barındırır. Casio'nun oyunlu, hesap makineli, müzikli/radyolu, databanklı saatleri bir zamanlar çok popülerdi. Bir arkadaşıma yurt dışından 1985 yılında su geçirmez dokunmatik ekranlı hesap makineli Casio saat gelmişti. Saat çelik kasa ve çelik kayışlıydı; bana o an sanki PP Nautilius gibi göründü

Asker Rolex'i F91'i unutmamak lazım derim. Swatch da keza lise-üniversite zamanlarımızda çok popülerdi. İlk Swatch'umu 1994'de freeshop'tan 50 DM karşılığında almıştım (genç kardeşlerimizin bazıları DM'nin ne olduğunu bilmeyebilir veya hatırlamayabilir). Seiko'nun Casio ve Swatch'a oranla daha değişik bir pozisyonu olduğunu düşünüyorum. Zira Seiko; James Bond filmlerinde de görünmüştü. Babalarımız, çevremizdeki büyükler de Seiko'nun hem takım elbiseli kullanıma, hem de esnaf modeli kıyafete (polo yakalı tişört, cepte sigara paketi ve kafa kağıdı, altta kumaş pantolon) uygun modellerini kullanırlardı.