TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel Tıraş

Geleneksel Tıraş ve Ekipmanları Üzerine Bölüm

Re: Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel Tıraş

Mesaj asymptote » 25 Haz 2014, 16:42

Ben yımışak fırça sevmiyorum. Fırça dediğin tatlı sert olacak, yüze masaj yapacak. :) Best badger bana gore en iyisi. EJ ve FPN best badgerlar gayet iyi. Bir tane de Simpson almak lazım.. :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Anesthesia » 25 Haz 2014, 18:14

asymptote yazdı:Ben yımışak fırça sevmiyorum. Fırça dediğin tatlı sert olacak, yüze masaj yapacak. :) Best badger bana gore en iyisi. EJ ve FPN best badgerlar gayet iyi. Bir tane de Simpson almak lazım.. :)

+11

bende le tuft two band var "honemeister üstad sağolsun" ondan daha masör fırça yoktur,

ondan daha masör masaj aleti bile yoktur.

ama sabunu çok tutuyor, 33mm çap olunca böyle :)
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Mesaj asymptote » 25 Haz 2014, 20:28

Otsüç mü? :shock: Vauvv.. Porsuğun yarısını bir fırçaya harcamışlar.. :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj baskentco » 25 Haz 2014, 22:00

bu safety razor tabir edilen aletlerin kullanılması kesik açısından daha mı riskli yoksa adı gibi safety mi? deneyimli arkadaşlar önerilerini iletirse sevinirim.
Kullanıcı avatarı
baskentco

Mesaj starex » 26 Haz 2014, 00:36

baskentco konuya ben de yeni ilgi duymaya başladım deneyimli olduğumu söyleyemem hatam varsa ustalar düzeltir

tıraş adabına göre yapılmazsa her türlü tıraş aleti kesici ve can sıkıcı olabilir ancak "safety razor" tabiri sanırım tıraş bıçağı (jilet) ile yüzünüz arasında "safety bar" denen bir koruma mekanizmasına sahip olduğu için böyle tanımlanıyor. Usturada bu güvenliğin olmadığını varsayarak usturaya göre "safe" denebilir ancak çok bıçaklılara göre güvenli olduğunu söylenemez bana göre.

Üstelik agresif diye tabir edilen makinalarda jilet yüze daha çok temas edeceği için , alışık olmayanlarda daha çok risk yaratabilir.

Ben şöyle bir tespit yaptım kendimce:

Saatte otomatik mekanizma nasılsa, tıraşta da tek bıçaklı geleneksel mekanizma öyle. Tabi tıraş sadece jilet ve makinadan ibaret de değil, öyle olsa bir saat forumunda 750 mesajı bulamazdı sanırım :thumbup:
These are the best of times.
Kullanıcı avatarı
starex

Mesaj baskentco » 26 Haz 2014, 13:41

starex yazdı:baskentco konuya ben de yeni ilgi duymaya başladım deneyimli olduğumu söyleyemem hatam varsa ustalar düzeltir

tıraş adabına göre yapılmazsa her türlü tıraş aleti kesici ve can sıkıcı olabilir ancak "safety razor" tabiri sanırım tıraş bıçağı (jilet) ile yüzünüz arasında "safety bar" denen bir koruma mekanizmasına sahip olduğu için böyle tanımlanıyor. Usturada bu güvenliğin olmadığını varsayarak usturaya göre "safe" denebilir ancak çok bıçaklılara göre güvenli olduğunu söylenemez bana göre.

Üstelik agresif diye tabir edilen makinalarda jilet yüze daha çok temas edeceği için , alışık olmayanlarda daha çok risk yaratabilir.

Ben şöyle bir tespit yaptım kendimce:

Saatte otomatik mekanizma nasılsa, tıraşta da tek bıçaklı geleneksel mekanizma öyle. Tabi tıraş sadece jilet ve makinadan ibaret de değil, öyle olsa bir saat forumunda 750 mesajı bulamazdı sanırım :thumbup:

haklısınız, ben de buradaki ilgiden sonra merak ettim, apayrı bir dünyası var, vintageleri, üretimden kalkanları, 250$'lık razorlar, hatta 2.el sabunlar.... sadece traş bıçağı değil elbette köpüğü, masajı, insanın kenisine bakıyor hissi bu kadar ilgi çekme sebebi gibi hissettim. Merakıma ise babamın -o eski makineler baya kanatırdı, kan taşı bile bulundurulurdu demesi birden ket vurdu :D
Kullanıcı avatarı
baskentco

Mesaj honemeister » 26 Haz 2014, 13:45

Resim
Resim
Resim

Birileri beni anıyor :)
Siz güzelim saatleri yapıştırırken iyi mi alın size Fırça :)
www.tiraskeyfi.com
honemeister

Mesaj asymptote » 26 Haz 2014, 13:54

Fırçalar çok güzel, hiç pure badger fırçam olmadı benim.. :) :champ:
Görüyorum ve artırıyorum honemeister: :D
Resim
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Tıraş - Shaving

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 12 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners