baskentco konuya ben de yeni ilgi duymaya başladım deneyimli olduğumu söyleyemem hatam varsa ustalar düzeltir
tıraş adabına göre yapılmazsa her türlü tıraş aleti kesici ve can sıkıcı olabilir ancak "safety razor" tabiri sanırım tıraş bıçağı (jilet) ile yüzünüz arasında "safety bar" denen bir koruma mekanizmasına sahip olduğu için böyle tanımlanıyor. Usturada bu güvenliğin olmadığını varsayarak usturaya göre "safe" denebilir ancak çok bıçaklılara göre güvenli olduğunu söylenemez bana göre.
Üstelik agresif diye tabir edilen makinalarda jilet yüze daha çok temas edeceği için , alışık olmayanlarda daha çok risk yaratabilir.
Ben şöyle bir tespit yaptım kendimce:
Saatte otomatik mekanizma nasılsa, tıraşta da tek bıçaklı geleneksel mekanizma öyle. Tabi tıraş sadece jilet ve makinadan ibaret de değil, öyle olsa bir saat forumunda 750 mesajı bulamazdı sanırım

These are the best of times.