TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

襤nsanlar Baz覺 Saat Markalar覺n覺 Neden Tercih Eder?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 襤nsanlar Baz覺 Saat Markalar覺n覺 Neden Tercih Eder?

Mesaj 2fast4u » 10 Haz 2010, 22:44

o korkuyu tahm覺n edeb覺l覺yorum modern60 ,kafay覺 yed覺mm覺 acaba korkusu.:)malum sektor kabar覺k ces覺t bol bazen b覺r yol c覺zmek ve ordan g覺tmek ak覺l sagl覺g覺 ac覺s覺ndan oneml覺.Yan覺 ben覺m f覺kr覺m.En bas覺t覺 metal araba koleks覺yonu yogun yapt覺g覺m y覺llar dukkana g覺r覺p kafay覺 yememek zor 覺st覺.Sevd覺g覺m mak覺nalar覺 secerken b覺r butunluk yakalamaya cal覺sarak kurtard覺m kend覺m覺:)
The world is yours .
" serial flipper"
Kullan覺c覺 avatar覺
2fast4u

Kay覺t: 11 Ara 2009, 11:50

Mesaj Modern60 » 11 Haz 2010, 00:02

襤te 繹yle bir ey. Ben de bunu kast ediyordum.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Kay覺t: 02 Mar 2010, 01:40

Mesaj Cant » 11 Haz 2010, 01:08

iki g羹n 繹nce big pilot al覺cam diyordu arkada覺m覺z, zaman ge癟tik癟e doru yolu mutlaka bulacakt覺r, bundan eminim.

clk da biliyor deniz bitti, modeller t羹kendi, yap覺lacak pek birey kalmad覺, maalesef turuncu explorer yaz覺s覺na baland覺 b羹t羹n umutlar... d羹羹nsenize rolex y繹netim kurulu ge癟en sene toplan覺yor, y覺llard覺r planlanan b羹y羹k deiiklik i癟in d羹meye bas覺l覺yor, explorer 1 癟ap覺 3mm b羹y羹yecek, 2 nin explorer yaz覺s覺n覺n rengi deiecek, t羹m camiay覺 heyecana bouyorlar, bu y羹zden clk'nin bir ka癟 ay boyunca uyku d羹zeni bozuluyor. baselworld 2010'a iki g羹n kala, yahu biz bu sene bunu yaparsak seneye ne halt yicez, kardei kardee k覺rd覺rmayal覺m diye vazge癟iyorlar, reklamlar覺 falan hereyi has覺ralt覺 ediyorlar.

rolex eskidiinde bugatti kadar deerli olur bundan sonraki y覺llarda, not alal覺m ama parantez i癟inde matchbox yazmay覺 ihmal etmeyelim, y覺lda 1 milyon al覺c覺n覺n yar覺s覺 paul newman filmi seyredip o hayalle uykuya dalmadan hemen 繹nce rolex kutusunun i癟indekine sevgi ve efkatle bak覺yordur tahminim...
Kullan覺c覺 avatar覺
Cant

Kay覺t: 21 May 2010, 00:19

Mesaj Clk » 11 Haz 2010, 07:11

2fast4u yazd覺:clk ayrangonullu olmak 覺stemem d覺yosun ama ayn覺 zamanda panera覺 da kullan覺yorsun o markay覺 sevmed覺g覺n覺 dusunuyorum su an.Yan覺 b覺rkac markaya ayn覺 anda 覺lg覺 duyulab覺lr yeterk覺 b覺r tarz覺 olsun

Ben hi癟bir zaman baka saat takmam demedim zaten. Hatta ka癟 farkl覺 marka saatim olduu, ucuzu ile pahal覺s覺 ile ay覺rt etmeden beendiim saatlere sahip olmaya 癟al覺t覺覺m da basit. Panerai'覺 癟ok seviyorum 癟羹nk羹 100 senedir (羹retimine ara vermi olsada) aynen Rolex gibi onunda kendine 繹zg羹 bir 癟izgisi var. Speedmaster 50 senedir kadran rengi deitirerek ayn覺 saati 羹retiyor. Cartier Pascha yine yar覺m y羹zy覺l覺 ak覺n b覺r s羹redir ayn覺 dizayn ile devam ediyor.

Bug羹n 繹ne 癟覺km覺 modelleri bir kenara yaz覺n.Kim ki ayn覺 kasay覺 himaye eder ve bu ekilde satmaya devam eder baar覺l覺 olur. ayvisi yada JLC o kadar iyi markalar da neden bug羹n re-edition 羹retiyorlar?

Bana Breitling Navitimer, Omega Speedmaster, Rolex Submariner/GMT,Panerai Luminor gibi ka癟 tane saat g繹sterebilirsiniz? Bunlar deiiklik yap覺lmadan senelerdir 羹retilen ve halen g繹zde olan saatler. imdi soruyorum, hangi salak firma zaten m羹kemmel olan bireyi deitirir ki?

En g羹zel 繹rnek Zenith. Zenith firmas覺n覺n bug羹n羹 ayn覺 ayvisi firmas覺n覺n ge癟mii. Karaktersiz, sa癟ma sapan saatler 羹retiyorlar. Ne zaman ayvisi saat 羹zerinde ki karakterin ne kadar 繹nemli olduunu, dizayn覺n marka tan覺n覺rl覺覺na etkilerini anlad覺 o zaman g繹zde oldu. Burada ki tek baar覺 Kurt Klaus'a aittir.

Bug羹n hepimiz eski Zenithlere bak覺p i癟 ge癟iriyoruz. E madem komplikasyon herey, Zenith bug羹n komplikasyonun ve dizayn覺n babas覺n覺 yap覺yor!!! Neden alan yok?
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj 2fast4u » 11 Haz 2010, 11:21

benim anladigim burda kult olmus tasarima sahip saat markalari ile kendini surekli yenileyen saat markalari kapisiyor.Buna gelenek ve modernizm mucadelesi diyebiliriz.Ben gelenekciyim itiraf ediyorum.Tipki japonun corolla da kullandigi konsol tuslarini landcrusier da kullanmasi gibi, Yillardir degismeyen bmw nin bencil surucuye donuk konsol yapisini begendigim gibi,
(degistirmeye calisan firmadan emekli oldu yeni 5 kasa geleneklere tekrar markayi bagladi).Saatte hic degismeyen omega speedmaster i date just i pasha cartier i begenmesem de saygi duymamam imkansiz.Fakat soyle bir konu varki IWC de bugun bu yapilanmaya katilabilr.Topgun serisi bence klasik olmaya aday ve diger ingenieur modelleri .
The world is yours .
" serial flipper"
Kullan覺c覺 avatar覺
2fast4u

Kay覺t: 11 Ara 2009, 11:50

Mesaj Modern60 » 11 Haz 2010, 11:23

Zenith'in Thierry Nataf taraf覺ndan deitirilen yolunda bir and覺 o. Ge癟ti gitti. imdi neler yapacaklar onlara bakmak laz覺m.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Kay覺t: 02 Mar 2010, 01:40

Mesaj Clk » 11 Haz 2010, 11:28

Benim zaten ilk g羹nden beri dediim bu 2fast. Ben demedim ki IWC k繹t羹d羹r diye. Olur mu b繹yle ey!!! Anlatmaya 癟al覺t覺覺m eyi ilk alg覺layan sen olmusun. Bu markan覺n bir anas覺, bir babas覺 yok... 1940'lar ayr覺 dizayn, 60'lar ayr覺, 80'ler ayr覺 v.s.

Daha yeni yeni bir karakteri oturmaya balad覺 saat d覺zayn覺n覺n, her saat markas覺n覺n bir karakteri vard覺r. Tarihe bakt覺覺n zaman (Cartier, Panerai, Rolex, Omega hatta kaybetmeye balasa bile Zenith v.s.) bunu g繹r羹rs羹n. IWC'de bu yok.

20-30 sene sonra eer bu 癟izgisini deitirmez ise bu marka 癟ok 癟ok 繹nemli bir marka olacak kol saatleri i癟erisinde. Ama tarihsel anlamda s覺f覺r...
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Mesaj Clk » 11 Haz 2010, 11:32

Bir baka 繹rnek. Mesela Frax ile 癟ok tart覺m覺t覺k Hermes bir saat markas覺m覺d覺r diye :) Olsun olmas覺n. 20-30 ya覺nda ki modelini bug羹n halen yeni olarak bayiiden almak m羹mk羹n!!!! Re-production deil, s羹rekli 羹retim.

Benim arad覺覺m ey bu bir markada!!!! Herkes farkl覺 ey arar. Kim ki komplikasyon ar覺yor als覺n, kim ki moda dizayn ar覺yor als覺n. Bana ne!!! Ama bu benim g繹r羹羹m ayn覺 bir 癟ounun burada dedii mant覺k ile komplikasyonu olmayan marka doru d羹zg羹n saat 羹reticisi deil ise karakteri olmayan markan覺n da benim i癟in Guess saatlerinden pek bir fark覺 yoktur.
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Eterna, Okanito ve 230 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners