TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İnsanlar Bazı Saat Markalarını Neden Tercih Eder?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: İnsanlar Bazı Saat Markalarını Neden Tercih Eder?

Mesaj 2fast4u » 10 Haz 2010, 22:44

o korkuyu tahmın edebılıyorum modern60 ,kafayı yedımmı acaba korkusu.:)malum sektor kabarık cesıt bol bazen bır yol cızmek ve ordan gıtmek akıl saglıgı acısından onemlı.Yanı benım fıkrım.En basıtı metal araba koleksıyonu yogun yaptıgım yıllar dukkana gırıp kafayı yememek zor ıstı.Sevdıgım makınaları secerken bır butunluk yakalamaya calısarak kurtardım kendımı:)
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Modern60 » 11 Haz 2010, 00:02

İşte öyle bir şey. Ben de bunu kast ediyordum.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Cant » 11 Haz 2010, 01:08

iki gün önce big pilot alıcam diyordu arkadaşımız, zaman geçtikçe doğru yolu mutlaka bulacaktır, bundan eminim.

clk da biliyor deniz bitti, modeller tükendi, yapılacak pek birşey kalmadı, maalesef turuncu explorer yazısına bağlandı bütün umutlar... düşünsenize rolex yönetim kurulu geçen sene toplanıyor, yıllardır planlanan büyük değişiklik için düğmeye basılıyor, explorer 1 çapı 3mm büyüyecek, 2 nin explorer yazısının rengi değişecek, tüm camiayı heyecana boğuyorlar, bu yüzden clk'nin bir kaç ay boyunca uyku düzeni bozuluyor. baselworld 2010'a iki gün kala, yahu biz bu sene bunu yaparsak seneye ne halt yicez, kardeşi kardeşe kırdırmayalım diye vazgeçiyorlar, reklamları falan herşeyi hasıraltı ediyorlar.

rolex eskidiğinde bugatti kadar değerli olur bundan sonraki yıllarda, not alalım ama parantez içinde matchbox yazmayı ihmal etmeyelim, yılda 1 milyon alıcının yarısı paul newman filmi seyredip o hayalle uykuya dalmadan hemen önce rolex kutusunun içindekine sevgi ve şefkatle bakıyordur tahminim...
Kullanıcı avatarı
Cant

Mesaj Clk » 11 Haz 2010, 07:11

2fast4u yazdı:clk ayrangonullu olmak ıstemem dıyosun ama aynı zamanda paneraı da kullanıyorsun o markayı sevmedıgını dusunuyorum su an.Yanı bırkac markaya aynı anda ılgı duyulabılr yeterkı bır tarzı olsun

Ben hiçbir zaman başka saat takmam demedim zaten. Hatta kaç farklı marka saatim olduğu, ucuzu ile pahalısı ile ayırt etmeden beğendiğim saatlere sahip olmaya çalıştığım da basit. Panerai'ı çok seviyorum çünkü 100 senedir (üretimine ara vermiş olsada) aynen Rolex gibi onunda kendine özgü bir çizgisi var. Speedmaster 50 senedir kadran rengi değiştirerek aynı saati üretiyor. Cartier Pascha yine yarım yüzyılı aşkın bır süredir aynı dizayn ile devam ediyor.

Bugün öne çıkmış modelleri bir kenara yazın.Kim ki aynı kasayı himaye eder ve bu şekilde satmaya devam eder başarılı olur. ayvisi yada JLC o kadar iyi markalar da neden bugün re-edition üretiyorlar?

Bana Breitling Navitimer, Omega Speedmaster, Rolex Submariner/GMT,Panerai Luminor gibi kaç tane saat gösterebilirsiniz? Bunlar değişiklik yapılmadan senelerdir üretilen ve halen gözde olan saatler. Şimdi soruyorum, hangi salak firma zaten mükemmel olan birşeyi değiştirir ki?

En güzel örnek Zenith. Zenith firmasının bugünü aynı ayvisi firmasının geçmişi. Karaktersiz, saçma sapan saatler üretiyorlar. Ne zaman ayvisi saat üzerinde ki karakterin ne kadar önemli olduğunu, dizaynın marka tanınırlığına etkilerini anladı o zaman gözde oldu. Burada ki tek başarı Kurt Klaus'a aittir.

Bugün hepimiz eski Zenithlere bakıp iç geçiriyoruz. E madem komplikasyon herşey, Zenith bugün komplikasyonun ve dizaynın babasını yapıyor!!! Neden alan yok?
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj 2fast4u » 11 Haz 2010, 11:21

benim anladigim burda kult olmus tasarima sahip saat markalari ile kendini surekli yenileyen saat markalari kapisiyor.Buna gelenek ve modernizm mucadelesi diyebiliriz.Ben gelenekciyim itiraf ediyorum.Tipki japonun corolla da kullandigi konsol tuslarini landcrusier da kullanmasi gibi, Yillardir degismeyen bmw nin bencil surucuye donuk konsol yapisini begendigim gibi,
(degistirmeye calisan firmadan emekli oldu yeni 5 kasa geleneklere tekrar markayi bagladi).Saatte hic degismeyen omega speedmaster i date just i pasha cartier i begenmesem de saygi duymamam imkansiz.Fakat soyle bir konu varki IWC de bugun bu yapilanmaya katilabilr.Topgun serisi bence klasik olmaya aday ve diger ingenieur modelleri .
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Modern60 » 11 Haz 2010, 11:23

Zenith'in Thierry Nataf tarafından değiştirilen yolunda bir andı o. Geçti gitti. Şimdi neler yapacaklar onlara bakmak lazım.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Clk » 11 Haz 2010, 11:28

Benim zaten ilk günden beri dediğim bu 2fast. Ben demedim ki IWC kötüdür diye. Olur mu böyle şey!!! Anlatmaya çalıştığım şeyi ilk algılayan sen olmuşsun. Bu markanın bir anası, bir babası yok... 1940'lar ayrı dizayn, 60'lar ayrı, 80'ler ayrı v.s.

Daha yeni yeni bir karakteri oturmaya başladı saat dızaynının, her saat markasının bir karakteri vardır. Tarihe baktığın zaman (Cartier, Panerai, Rolex, Omega hatta kaybetmeye başlasa bile Zenith v.s.) bunu görürsün. IWC'de bu yok.

20-30 sene sonra eğer bu çizgisini değiştirmez ise bu marka çok çok önemli bir marka olacak kol saatleri içerisinde. Ama tarihsel anlamda sıfır...
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 11 Haz 2010, 11:32

Bir başka örnek. Mesela Frax ile çok tartışmıştık Hermes bir saat markasımıdır diye :) Olsun olmasın. 20-30 yaşında ki modelini bugün halen yeni olarak bayiiden almak mümkün!!!! Re-production değil, sürekli üretim.

Benim aradığım şey bu bir markada!!!! Herkes farklı şey arar. Kim ki komplikasyon arıyor alsın, kim ki moda dizayn arıyor alsın. Bana ne!!! Ama bu benim görüşüm aynı bir çoğunun burada dediği mantık ile komplikasyonu olmayan marka doğru düzgün saat üreticisi değil ise karakteri olmayan markanın da benim için Guess saatlerinden pek bir farkı yoktur.
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 22 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners