2fast4u yazdı:clk ayrangonullu olmak ıstemem dıyosun ama aynı zamanda paneraı da kullanıyorsun o markayı sevmedıgını dusunuyorum su an.Yanı bırkac markaya aynı anda ılgı duyulabılr yeterkı bır tarzı olsun
Ben hiçbir zaman başka saat takmam demedim zaten. Hatta kaç farklı marka saatim olduğu, ucuzu ile pahalısı ile ayırt etmeden beğendiğim saatlere sahip olmaya çalıştığım da basit. Panerai'ı çok seviyorum çünkü 100 senedir (üretimine ara vermiş olsada) aynen Rolex gibi onunda kendine özgü bir çizgisi var. Speedmaster 50 senedir kadran rengi değiştirerek aynı saati üretiyor. Cartier Pascha yine yarım yüzyılı aşkın bır süredir aynı dizayn ile devam ediyor.
Bugün öne çıkmış modelleri bir kenara yazın.Kim ki aynı kasayı himaye eder ve bu şekilde satmaya devam eder başarılı olur. ayvisi yada JLC o kadar iyi markalar da neden bugün re-edition üretiyorlar?
Bana Breitling Navitimer, Omega Speedmaster, Rolex Submariner/GMT,Panerai Luminor gibi kaç tane saat gösterebilirsiniz? Bunlar değişiklik yapılmadan senelerdir üretilen ve halen gözde olan saatler. Şimdi soruyorum, hangi salak firma zaten mükemmel olan birşeyi değiştirir ki?
En güzel örnek Zenith. Zenith firmasının bugünü aynı ayvisi firmasının geçmişi. Karaktersiz, saçma sapan saatler üretiyorlar. Ne zaman ayvisi saat üzerinde ki karakterin ne kadar önemli olduğunu, dizaynın marka tanınırlığına etkilerini anladı o zaman gözde oldu. Burada ki tek başarı Kurt Klaus'a aittir.
Bugün hepimiz eski Zenithlere bakıp iç geçiriyoruz. E madem komplikasyon herşey, Zenith bugün komplikasyonun ve dizaynın babasını yapıyor!!! Neden alan yok?
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...