TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Cigars / Puro Meraklıları

Puro Üzerine Paylaşımlar Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Cigars / Puro Meraklıları

Mesaj whiskey » 10 Şub 2014, 13:02

Ernes0, humidor fotoğraflarda bile inanılmaz kalitesiz gözüküyor yakından kim bilir nasıldır. :roll: Eminim ki humidorun içi İspanyol sediri değil. Saf suyu iyice yedirdikten sonra, nemlendirme ünitesini de saf suya yedirmen lazım. Saf su kapağını kullanarak her bölgeye saf suyu yayabilirsin, ama suyu yaydıktan 1-2 dk sonra nemlendirme ünitesini ters çevirip masaya bir kaç kere vur, fazla suyu atsın. Genellikle bu tarz kalitesiz humidorların ahşabı gibi aksesuarları da çok kalitesiz oluyor. Dolayısıyla o nemlendirme ünitesi yeter kadar güçlü değil ve higrometre de büyük ihtimalle kalibre edilmemiş. Kesin sonuç alabilmek için bir pet şişe kapağının içine ağzına kadar tuz koyup bir damla su damlatıp hava almaz bir kaba veya buzdolabı poşetinin içine higrometreyle beraber yerleştirip 24 saat bekledikten sonra nemin yüzde 75 olması lazım. Eğer 75 i göstermiyorsa higrometrenin arkasındaki vidayı sıkarak 75 e getirebilirsin. Benim tavsiyem arkadaşınızın %72 lik boveda'lardan 2 tane alması olacaktır. Bu durumda higrometre kullanmasına bile gerek kalmayacaktır. Diğer bir çözüm ise humidoru hiç kullanmayıp hava almaz kaliteli bir plastik saklama kutusunda purolarını saklamasıdır. Higrometreyi söküp kutuya atsın, bir shot bardağınında yüzde 75 i kadar saf su koysun. O humidordan çok daha fazla iş görecektir. :D Israrla humidoru kullanacaksa üst seviye puroları dikkatli muhafaza etmesini öneririm. Zira ne olduğu belirli olmayan o ağaç puroların aromasında kötü bir etki yapabilir. Ayrıca humidorun nem kaçırdığını sanmıyorum. Ufak bir aralık olsa bile bu kadar büyük oynamalar yaratmaz. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
En son whiskey tarafından 10 Şub 2014, 13:05 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
whiskey

Mesaj whiskey » 10 Şub 2014, 13:03

2fast, hayırlı olsun. Güzel günlerde kullan yeni humidorunu. Masaüstü olarak çok iyi bir çözüm bu raflı sistem. :champ: Bu arada Che'den mi aldın?
Kullanıcı avatarı
whiskey

Mesaj ernest0 » 10 Şub 2014, 15:13

whiskey yazdı:Ernes0, humidor fotoğraflarda bile inanılmaz kalitesiz gözüküyor yakından kim bilir nasıldır. :roll: Eminim ki humidorun içi İspanyol sediri değil. Saf suyu iyice yedirdikten sonra, nemlendirme ünitesini de saf suya yedirmen lazım. Saf su kapağını kullanarak her bölgeye saf suyu yayabilirsin, ama suyu yaydıktan 1-2 dk sonra nemlendirme ünitesini ters çevirip masaya bir kaç kere vur, fazla suyu atsın. Genellikle bu tarz kalitesiz humidorların ahşabı gibi aksesuarları da çok kalitesiz oluyor. Dolayısıyla o nemlendirme ünitesi yeter kadar güçlü değil ve higrometre de büyük ihtimalle kalibre edilmemiş. Kesin sonuç alabilmek için bir pet şişe kapağının içine ağzına kadar tuz koyup bir damla su damlatıp hava almaz bir kaba veya buzdolabı poşetinin içine higrometreyle beraber yerleştirip 24 saat bekledikten sonra nemin yüzde 75 olması lazım. Eğer 75 i göstermiyorsa higrometrenin arkasındaki vidayı sıkarak 75 e getirebilirsin. Benim tavsiyem arkadaşınızın %72 lik boveda'lardan 2 tane alması olacaktır. Bu durumda higrometre kullanmasına bile gerek kalmayacaktır. Diğer bir çözüm ise humidoru hiç kullanmayıp hava almaz kaliteli bir plastik saklama kutusunda purolarını saklamasıdır. Higrometreyi söküp kutuya atsın, bir shot bardağınında yüzde 75 i kadar saf su koysun. O humidordan çok daha fazla iş görecektir. :D Israrla humidoru kullanacaksa üst seviye puroları dikkatli muhafaza etmesini öneririm. Zira ne olduğu belirli olmayan o ağaç puroların aromasında kötü bir etki yapabilir. Ayrıca humidorun nem kaçırdığını sanmıyorum. Ufak bir aralık olsa bile bu kadar büyük oynamalar yaratmaz. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

whiskey detaylı cevap için çok teşekkür ederim... :champ: :champ: :champ:

humidoru atsın yerine 2 boveda ile tupperware saklama kabı alsın bence :lol: :lol: :lol:

bir de güncel puro listeni yazarsan sevinirim, sevdiğin puroları denemek isterim... :thumbup:
İmzanız

Bu oluşturduğunuz mesajlara eklenebilecek bir yazı bloğudur. 200 karakterlik limiti vardır.
Kullanıcı avatarı
ernest0

Mesaj 2fast4u » 10 Şub 2014, 15:36

Whiskey vardi arabada gezdirirken goruntu aldim cuban cigardan almistim sanirim epey oldu
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj whiskey » 10 Şub 2014, 18:46

Ernest0, :thumbup:

Soyle bir kisa liste yapayim o zaman.
Oliva master blends serisi(ozellikle robusto ve torpedosu inanilmazdir)
Oliva v serisi (viski ile birebir)
Padron 1926 ve 1964 madurolar (her zaman bahsettigim ve bahsetmeye devam edecegim efsane seriler, her zaman humidorumda bir kac dal birakirim)
Opus X perfecxion no.2 - 2013 yilinda ictigim en iyi purolardan bir tanesi.
My father no.1 - kremamsi tatlari seviyorsan kesinlikle denemen gereken bir urun
Liga Privada undercrown(herhangi bir vitola uygundur ama ben 54 ring ustune cikmamaya calisiyorum)- en cok tukettigim purolardan birisi.
ozellikle agir aksam yemeklerinden sonra cok guzel gidiyor.
arturo fuente unnamed reserve - 2013 sonuna dogru cikan cok ozel bir urun bulabilirsen kutu kutu al.
LIga Privada no 9(tercihen robusto) - harika otesi bir puro

kubalara gelirsek benim baslica tercihim Montecristo ve Partagastir. Ozellikle mc no2, petit edmundo ve partagasta no4 ile p2. Farkli urunler denemek istiyorsan Cuaba Diedemas'i oneririm. Keyifli oldugun bir gunun sabahinda kahvalti sonrasi yak butun gunu cikarirsin zaten. :D

Telefondan yazdim o yizden pek ayrintili olmadi ama dha sonra ayrintili bir mesaj yazacagim. :champ:
Kullanıcı avatarı
whiskey

Mesaj ernest0 » 10 Şub 2014, 19:04

whiskey yazdı:Ernest0, :thumbup:

Soyle bir kisa liste yapayim o zaman.
Oliva master blends serisi(ozellikle robusto ve torpedosu inanilmazdir)
Oliva v serisi (viski ile birebir)
Padron 1926 ve 1964 madurolar (her zaman bahsettigim ve bahsetmeye devam edecegim efsane seriler, her zaman humidorumda bir kac dal birakirim)
Opus X perfecxion no.2 - 2013 yilinda ictigim en iyi purolardan bir tanesi.
My father no.1 - kremamsi tatlari seviyorsan kesinlikle denemen gereken bir urun
Liga Privada undercrown(herhangi bir vitola uygundur ama ben 54 ring ustune cikmamaya calisiyorum)- en cok tukettigim purolardan birisi.
ozellikle agir aksam yemeklerinden sonra cok guzel gidiyor.
arturo fuente unnamed reserve - 2013 sonuna dogru cikan cok ozel bir urun bulabilirsen kutu kutu al.
LIga Privada no 9(tercihen robusto) - harika otesi bir puro

kubalara gelirsek benim baslica tercihim Montecristo ve Partagastir. Ozellikle mc no2, petit edmundo ve partagasta no4 ile p2. Farkli urunler denemek istiyorsan Cuaba Diedemas'i oneririm. Keyifli oldugun bir gunun sabahinda kahvalti sonrasi yak butun gunu cikarirsin zaten. :D

Telefondan yazdim o yizden pek ayrintili olmadi ama dha sonra ayrintili bir mesaj yazacagim. :champ:

çok teşekkürler whiskey :champ: :champ: :champ:

bakalım hangilerini bulabilecek kardeşim...
İmzanız

Bu oluşturduğunuz mesajlara eklenebilecek bir yazı bloğudur. 200 karakterlik limiti vardır.
Kullanıcı avatarı
ernest0

Mesaj whiskey » 10 Şub 2014, 19:10

Ne yazik ki Kuba disilari orada bulamaz. :roll:
Kullanıcı avatarı
whiskey

Mesaj ernest0 » 10 Şub 2014, 20:24

whiskey yazdı:Ne yazik ki Kuba disilari orada bulamaz. :roll:

Sabihada degil kuba disi, kuba da kalmamis malesef bir tek monte cristo no5 kalmis :(

2fast bir yazisinda noname dominic gorurseniz mutlaka alin demisti ( yanlis hatirlamiyorsam :D ) ondan aldirdim ben de ancak...
İmzanız

Kullanıcı avatarı
ernest0

ÖncekiSonraki

Dön TSF Puro - Cigars

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 13 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners