Bu arada Che'den mi aldın?whiskey yazdı:Ernes0, humidor fotoğraflarda bile inanılmaz kalitesiz gözüküyor yakından kim bilir nasıldır.Eminim ki humidorun içi İspanyol sediri değil. Saf suyu iyice yedirdikten sonra, nemlendirme ünitesini de saf suya yedirmen lazım. Saf su kapağını kullanarak her bölgeye saf suyu yayabilirsin, ama suyu yaydıktan 1-2 dk sonra nemlendirme ünitesini ters çevirip masaya bir kaç kere vur, fazla suyu atsın. Genellikle bu tarz kalitesiz humidorların ahşabı gibi aksesuarları da çok kalitesiz oluyor. Dolayısıyla o nemlendirme ünitesi yeter kadar güçlü değil ve higrometre de büyük ihtimalle kalibre edilmemiş. Kesin sonuç alabilmek için bir pet şişe kapağının içine ağzına kadar tuz koyup bir damla su damlatıp hava almaz bir kaba veya buzdolabı poşetinin içine higrometreyle beraber yerleştirip 24 saat bekledikten sonra nemin yüzde 75 olması lazım. Eğer 75 i göstermiyorsa higrometrenin arkasındaki vidayı sıkarak 75 e getirebilirsin. Benim tavsiyem arkadaşınızın %72 lik boveda'lardan 2 tane alması olacaktır. Bu durumda higrometre kullanmasına bile gerek kalmayacaktır. Diğer bir çözüm ise humidoru hiç kullanmayıp hava almaz kaliteli bir plastik saklama kutusunda purolarını saklamasıdır. Higrometreyi söküp kutuya atsın, bir shot bardağınında yüzde 75 i kadar saf su koysun. O humidordan çok daha fazla iş görecektir.
Israrla humidoru kullanacaksa üst seviye puroları dikkatli muhafaza etmesini öneririm. Zira ne olduğu belirli olmayan o ağaç puroların aromasında kötü bir etki yapabilir. Ayrıca humidorun nem kaçırdığını sanmıyorum. Ufak bir aralık olsa bile bu kadar büyük oynamalar yaratmaz. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

whiskey yazdı:Ernest0,![]()
Soyle bir kisa liste yapayim o zaman.
Oliva master blends serisi(ozellikle robusto ve torpedosu inanilmazdir)
Oliva v serisi (viski ile birebir)
Padron 1926 ve 1964 madurolar (her zaman bahsettigim ve bahsetmeye devam edecegim efsane seriler, her zaman humidorumda bir kac dal birakirim)
Opus X perfecxion no.2 - 2013 yilinda ictigim en iyi purolardan bir tanesi.
My father no.1 - kremamsi tatlari seviyorsan kesinlikle denemen gereken bir urun
Liga Privada undercrown(herhangi bir vitola uygundur ama ben 54 ring ustune cikmamaya calisiyorum)- en cok tukettigim purolardan birisi.
ozellikle agir aksam yemeklerinden sonra cok guzel gidiyor.
arturo fuente unnamed reserve - 2013 sonuna dogru cikan cok ozel bir urun bulabilirsen kutu kutu al.
LIga Privada no 9(tercihen robusto) - harika otesi bir puro
kubalara gelirsek benim baslica tercihim Montecristo ve Partagastir. Ozellikle mc no2, petit edmundo ve partagasta no4 ile p2. Farkli urunler denemek istiyorsan Cuaba Diedemas'i oneririm. Keyifli oldugun bir gunun sabahinda kahvalti sonrasi yak butun gunu cikarirsin zaten.![]()
Telefondan yazdim o yizden pek ayrintili olmadi ama dha sonra ayrintili bir mesaj yazacagim.
whiskey yazdı:Ne yazik ki Kuba disilari orada bulamaz.
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir
|
||||||||||||||