TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Edox Rezaleti / Pil Değişimi ve Basınç Testi

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Edox Rezaleti / Pil Değişimi ve Basınç Testi

Mesaj raven » 30 Eyl 2013, 16:06

edox delphin saatimin biten pilini değiştirmek için Ümraniye buyakadaki edox bayii campanolaya telefon açarak saatin marka ve modelini söyleyerek fiyat bilgisi istedim. yetkili şahıs telefonda fiyat söyleyemeyeceklerini ancak saati açıp görünce fiyat verebileceklerini söyledi. ilave olarak da saati 1 aydan önce veremeyeceklerini söyledi. bir pil değişimi için 1 ay :o . bunun üzerine edox Türkiye temsilcisi mey saati aradım ve campanolanın bu tutumunu aynen aktardım. şaşırdılar ve gerekeni yapacaklarını söylediler. "saati bize getirin hemen yapalım verelim pil ise en çok 15 tl tutar dediler. bunun üzerine bir kaç gün sonra Ümraniye'den kalkıp sirkeciye mey saate gittim. saatin pilinin değişmesini ve delphin (200 m) modeli olduğu için de basınç testi yapılmasını istedim. "basınç testi istiyorsanız saati 1 hafta sonra alabilirsiniz" dediler. sanki saati kızıl denizde test edecekler :evil: orada Burçin bey adlı kişi "bunu sizi memnun etmek için daha iyi hizmet için yapıyor" dedi. basınç testi denen test de 3-5 dakikalık bir test, sanki uzay mekiği test edecekler :evil: ben de zamanım yok Ümraniye'den geldim diyerek hemen olmasını istedim 5 dakikalık test için neden 1 hafta bekleyeyim... bunun üzerine saatin sadece pilini değiştirmeyi ve bana test yaptırmadığıma dair kağıt imzalatmaya kalktılar. ben de reddederek saati aldım ve çıktım. çıkarken de edox markasının imajını bu tür gereksiz davranışlarla zedeliyorsunuz bu davranışa maruz kalan kaç kişi edox takar dedim. tam da yeni bir edox alma arefe sindeyken bu tür bir olay edox u listemden çıkarmama sebep oldu.

saati alıp yine sirkecideki edox bayii burak saate götürdüm orada da test aleti yoktu. fakat satıcı arkadaş saat kültürü olan ve müşteriye değer veren biri olduğundan olsa gerek beni saatçi ramazan a gönderdi. orjinal pil (renata), basınç testi ve tsf den de bir kaç isim sayarak buradan da müşterileri olduğunu söylediği 3-5 dakikalık sohbetin ardından 20 tl ödeyerek mutlu bir şekilde oradan ayrıldım.

edox alacak arkadaşlar tekrar düşünsünler lütfen. bir pil ve basınç testi için 1 ay- 1 hafta gibi günler veriliyor. parça ihtiyacı olsa yıllanırız.
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Re: Edox Rezaleti / Pil Değişimi ve Basınç Testi

Mesaj mrbars » 30 Eyl 2013, 16:21

Danny Witwer, Minority Report:
... But if there's a flaw, it's human. It always is...
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj raven » 30 Eyl 2013, 16:30

mrbars yazdı:Danny Witwer, Minority Report:
... But if there's a flaw, it's human. It always is...

but it's a edox is't a prestige brand. i am a customer. just a watch sell is not enough.
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj mferda » 30 Eyl 2013, 18:15

Sn. raven, bigilendiirme için teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
mferda

Mesaj raven » 30 Eyl 2013, 22:46

mferda yazdı:Sn. raven, bigilendiirme için teşekkürler...

rica ederim. bu tür tecrübeleri paylaşmak saati sadece zamanı görmek için takmayan bizlerin faydasına. aslında bu tür tecrübeleri saatin üreticisiyle de paylaşmak lazım. kimlere temsilcilik verdiklerini öğrensinler.
Kullanıcı avatarı
raven

Re: Ynt: Edox Rezaleti / Pil Değişimi ve Basınç Testi

Mesaj Baran » 30 Eyl 2013, 22:53

Bildigim kadariyla arka kapagi guzel kapanan bir saatte contalarida iyi durumdaysa su alma problemi olmaz , iciniz rahat olsun gule gule kullanmaya devam edin saatinizi.
Kullanıcı avatarı
Baran

Re: Ynt: Edox Rezaleti / Pil Değişimi ve Basınç Testi

Mesaj raven » 01 Eki 2013, 00:01

Baran yazdı:Bildigim kadariyla arka kapagi guzel kapanan bir saatte contalarida iyi durumdaysa su alma problemi olmaz , iciniz rahat olsun gule gule kullanmaya devam edin saatinizi.

Nasrettin hoca misali ben eşeği sağlam kazığa bağlayayım da hırsız çalarsa çalsın :)
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj Triton » 10 Kas 2013, 23:43

Arka kapağı doğru biçimde açılıp kapatılmış, kapak ve contalarına hasar verilmemiş veya doğru conta kullanılarak silikonlanmış bir saat için, pil değişimi sonrası basınç testi bence gereksiz.

Eğer su alma basıncının sınırlarına uzanan özellikli aktivitelere katılmayacaksanız.

Kaldı ki bu testin nasıl bir aletle ve ne şekilde yapıldığı da önemli.

Duş, el yıkama ve yüzme gibi aktiviteler yukarıda tarif ettiğim şekilde işlem görmüş eski saatlerimde dahi bir sorun yaratmıyor.

Yeter ki hasarsız olsun ve doğru işlem yapılsın.... Hatta bazı seiko 5 ler elime geçiyor. En az 35 yıllık. Bakım vb hak getire. Conta contalıktan çıkmış. Bu durumda dahi yalnızca merkezleme ringi civarında cüzi pas gördüm. Mekanizmaya girmemiş.

Bu nedenle iyi markalarda kolay sorun çıkacağını sanmam....
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Sonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 5 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners