ok eski bir fotoraf Nikon kompakt makineleyle 癟ekildi.. Kadrajda hatalar olabiliir.

HDR m覺 olmu HeDeR mi olmu siz karar verin..

Benim u an elimde bulunan ekipmanla

Teekk羹rler.

Miriel yazd覺:襤lk HDR denemelerim..
ok eski bir fotoraf Nikon kompakt makineleyle 癟ekildi.. Kadrajda hatalar olabiliir.![]()
HDR m覺 olmu HeDeR mi olmu siz karar verin..![]()
Benim u an elimde bulunan ekipmanla(Canon D500+18-55 Lens + Tripod) g羹nd羹z nas覺l uzun pozlama yapabilirim?
Teekk羹rler.
Miriel yazd覺:@Marvin
Uzun pozlama hakk覺nda sormak istediim bir soru daha var. Enstantaneyi ayarlerken doru deeri bulabilmek i癟in nas覺l bir yol izlemeliyiz? Ben u ana kadar hep deneme-yan覺lma ya da diyafram 繹ncelikli mod kullanarak makineye b覺rakt覺m.
Marvin yazd覺:Miriel yazd覺:@Marvin
Uzun pozlama hakk覺nda sormak istediim bir soru daha var. Enstantaneyi ayarlerken doru deeri bulabilmek i癟in nas覺l bir yol izlemeliyiz? Ben u ana kadar hep deneme-yan覺lma ya da diyafram 繹ncelikli mod kullanarak makineye b覺rakt覺m.
Tam tersini yap, enstantane oncelikli kullanip degeri sen belirle baslangic icin, surenin bir recetesi yok. Nasil etki istiyorsun, hareketin hizi, senin hareket eden objeden uzakligin gibi faktorler var. Biraz deneme yanilma... Bir link vardi, bilgisayar basina gecince yollarim. Guzel ornekler var fikir vermesi acisindan. Selale su akintisi vb icin 3-5 sn yeterken bulut hareketi, otlar icin 40-60sn veya daha uzun sure estetik olabilir. Birde gunduz uzun poz icin ND sart.
Miriel yazd覺:Marvin yazd覺:Miriel yazd覺:@Marvin
Tam tersini yap, enstantane oncelikli kullanip degeri sen belirle baslangic icin, surenin bir recetesi yok. Nasil etki istiyorsun, hareketin hizi, senin hareket eden objeden uzakligin gibi faktorler var. Biraz deneme yanilma... Bir link vardi, bilgisayar basina gecince yollarim. Guzel ornekler var fikir vermesi acisindan. Selale su akintisi vb icin 3-5 sn yeterken bulut hareketi, otlar icin 40-60sn veya daha uzun sure estetik olabilir. Birde gunduz uzun poz icin ND sart.
Bug羹n fotoraf癟覺l覺k hakk覺nda bir eyler arat覺r覺rken 覺覺k 繹l癟er e g繹re ayarlama yap覺lmas覺 tavsiye ediliyordu. O y羹zden sordum.![]()
ND filtreyi de en k覺sa zamanda alaca覺m.
Teekk羹rler.
D繹n TSF Yaam Stili - Lifestyle & Entertainment
Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 80 misafir
|