TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Fotoraflar覺m覺z

Genel Yaam Stili Konular覺n覺 Bulabileceiniz B繹l羹m

Re: Fotoraflar覺m覺z

Mesaj Miriel » 25 Au 2013, 16:08

襤lk HDR denemelerim..

ok eski bir fotoraf Nikon kompakt makineleyle 癟ekildi.. Kadrajda hatalar olabiliir. :)
Resim

Resim

HDR m覺 olmu HeDeR mi olmu siz karar verin.. :D :champ:

Benim u an elimde bulunan ekipmanla :D (Canon D500+18-55 Lens + Tripod) g羹nd羹z nas覺l uzun pozlama yapabilirim?

Teekk羹rler. :champ:
NOBLESSE OBLIGE!
Kullan覺c覺 avatar覺
Miriel

Kay覺t: 03 Au 2011, 20:08

Mesaj Marvin » 25 Au 2013, 16:39

Miriel yazd覺:襤lk HDR denemelerim..

ok eski bir fotoraf Nikon kompakt makineleyle 癟ekildi.. Kadrajda hatalar olabiliir. :)
Resim

Resim

HDR m覺 olmu HeDeR mi olmu siz karar verin.. :D :champ:

Benim u an elimde bulunan ekipmanla :D (Canon D500+18-55 Lens + Tripod) g羹nd羹z nas覺l uzun pozlama yapabilirim?

Teekk羹rler. :champ:

Eline saglik, ilk denemeler icin guzel.

HIDIR :) uzun poz icin ND filtre alabilirsin. 4x 8x vb diye gider isik gecirme yogunluguna gore. Birde vario olanlar var. Ama pahalidir. 18-55 lensten bir iki tane daha alabilirsin.

Bence ilk fotograf icin hdr ye gerek yokmus. Yani homojen bir isik var gibi gozukuyor. Aydinlatma kontrasti asagi yukari kontrol altinda tutuluyormus zaten.

襤kinci fotografta ise koyu bolgeler icin iki uc stop daha fazla pozlama yapilsa oradaki detaylar da rahat okunacak kivama gelirmis. HDR icin daha dogru uygulama olurdu bence.
Kullan覺c覺 avatar覺
Marvin

Ya: 49
Kay覺t: 15 May 2011, 21:17

Mesaj Miriel » 25 Au 2013, 17:16

@Marvin

Teekk羹rler.

Bu fotoraflar覺 繹nceden 癟ekmitim. HDR yava yava 繹renmeye balay覺nca arivden en uygun fotoraflar覺n bunlar olduuna karar verdim. Birazc覺k kurcalamadan sonra program覺 da y羹zeysel olarak s繹kt羹m. :)

Uzun pozlama hakk覺nda sormak istediim bir soru daha var. Enstantaneyi ayarlerken doru deeri bulabilmek i癟in nas覺l bir yol izlemeliyiz? Ben u ana kadar hep deneme-yan覺lma ya da diyafram 繹ncelikli mod kullanarak makineye b覺rakt覺m. :)
NOBLESSE OBLIGE!
Kullan覺c覺 avatar覺
Miriel

Mesaj Marvin » 25 Au 2013, 17:50

Miriel yazd覺:@Marvin

Uzun pozlama hakk覺nda sormak istediim bir soru daha var. Enstantaneyi ayarlerken doru deeri bulabilmek i癟in nas覺l bir yol izlemeliyiz? Ben u ana kadar hep deneme-yan覺lma ya da diyafram 繹ncelikli mod kullanarak makineye b覺rakt覺m. :)

Tam tersini yap, enstantane oncelikli kullanip degeri sen belirle baslangic icin, surenin bir recetesi yok. Nasil etki istiyorsun, hareketin hizi, senin hareket eden objeden uzakligin gibi faktorler var. Biraz deneme yanilma... Bir link vardi, bilgisayar basina gecince yollarim. Guzel ornekler var fikir vermesi acisindan. Selale su akintisi vb icin 3-5 sn yeterken bulut hareketi, otlar icin 40-60sn veya daha uzun sure estetik olabilir. Birde gunduz uzun poz icin ND sart.
Kullan覺c覺 avatar覺
Marvin

Mesaj Miriel » 25 Au 2013, 17:53

Marvin yazd覺:

Tam tersini yap, enstantane oncelikli kullanip degeri sen belirle baslangic icin, surenin bir recetesi yok. Nasil etki istiyorsun, hareketin hizi, senin hareket eden objeden uzakligin gibi faktorler var. Biraz deneme yanilma... Bir link vardi, bilgisayar basina gecince yollarim. Guzel ornekler var fikir vermesi acisindan. Selale su akintisi vb icin 3-5 sn yeterken bulut hareketi, otlar icin 40-60sn veya daha uzun sure estetik olabilir. Birde gunduz uzun poz icin ND sart.

Bug羹n fotoraf癟覺l覺k hakk覺nda bir eyler arat覺r覺rken 覺覺k 繹l癟er e g繹re ayarlama yap覺lmas覺 tavsiye ediliyordu. O y羹zden sordum. :)

ND filtreyi de en k覺sa zamanda alaca覺m.

Teekk羹rler.
NOBLESSE OBLIGE!
Kullan覺c覺 avatar覺
Miriel

Mesaj Marvin » 25 Au 2013, 20:39

Miriel yazd覺:
Marvin yazd覺:

Bug羹n fotoraf癟覺l覺k hakk覺nda bir eyler arat覺r覺rken 覺覺k 繹l癟er e g繹re ayarlama yap覺lmas覺 tavsiye ediliyordu. O y羹zden sordum. :)

ND filtreyi de en k覺sa zamanda alaca覺m.

Teekk羹rler.

Combo... Long exposure & HiDiR
http://markhilliardatelier.wordpress.co ... exposures/
Kullan覺c覺 avatar覺
Marvin

Mesaj Miriel » 25 Au 2013, 21:13

@Marvin
Teekk羹rler. Harika fotograflar.. :champ: :thumbup:
NOBLESSE OBLIGE!
Kullan覺c覺 avatar覺
Miriel

Mesaj Marvin » 26 Au 2013, 00:18

@Miriel, ben su HiDiR isine bir turlu isinamadim :D yani dynamic range RAW dosyalarda genelde bayagi kullanisli zaten. Cok ekstrem durumlarda evet kullanisli olabilir ama beraberinde getirdigi bazi sorunlari da kabullenmek gerekiyor. Altta iki ornek var, once ve sonrasi. RAW dokumanin edit edilmis hali ve ham kamera ciktisi. Yani jpg cekersen oncesi RAW cekersen sonrasi, duzeltebiliyorsun bir yere kadar. Boyle cekmek hata da olabilir, bilincli tercihte.

Resim

Resim

Bu arada saat forumunu fotograf forumuna donusturduk gibi :oops: ben az yazayim bu bolume.
Kullan覺c覺 avatar覺
Marvin

ncekiSonraki

D繹n TSF Yaam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 80 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners