nerdiiniz programlar Lightroom ve CaptureOne m覺? D羹n internette arat覺rd覺m. Photomatix Pro ve Photoscape tavsiye ediliyordu. Siz ne dersiniz?
@Drk, @SeRxx Biz buraya m覺 ge癟sek ne yapsak..

viewtopic.php?f=182&t=6608&p=268944#p268944

Marvin yazd覺:Acikcasi Photomatix Pro ve Photoscape i duymadim yani isimi halledebildigim programlardan sonra macera aramadigim icin arastirmadim da diyebilirim. LR ve C1 endustri standarti. Temel olarak bircok RAW programi ayni isi yapiyor ancak ufak tefek farkliliklar kullaniciyi rahatlatiyor, islem yapmasini kolaylastiriyor. Her kameranin daha dogrusu raw dosyasinin ayri programi da var. Soylediklerim/kullandiklarim piyasadaki dosyalarin %98 ini aciyor. Soylediginiz programlari da bir kurcalayayim.
Marvin yazd覺:Yeni nesil kameralarda HDR modu da var. cekim sonrasinda ugrasmadan birlesmis sonuc veriyorlar, kullanmadim bilmiyorum ama sonuclarini![]()
RAW belki koyu ve acik yerlerdeki detaylarin kontrolu icin daha kullanisli olabilir. Aliskanliktan hatira fotolarinida RAW cekiyorum ama yer kaplama ve edit sorun oluyor tabii. Acikcasi biraz size kalmis. Yani kitap derki RAW cek herseyi
D繹n TSF Yaam Stili - Lifestyle & Entertainment
Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 86 misafir
|