Ahmetrefik » 18 May 2013, 14:25
6-7 y覺ld覺r Aikido yap覺yorum, 2.Dan seviyesindeyim, daha 繹nce biraz Judo ile urat覺m, herkes gibi futbol, basketbol oynad覺m, y羹zmeyi de 癟ok severim.
Ge癟mite v羹cut gelitirme ve a覺rl覺k 癟al覺malar覺 da yapt覺m zaman zaman da yapar覺m altyap覺y覺 kuvvetlendirmek i癟in, fakat fitness center olay覺 beni hi癟 sarm覺yor, son derece s覺k覺c覺 ve s覺radan iler, v羹cut gelitirme ise h覺mb覺l ii geliyor bana , yapan arkadalar mutlaka vard覺r aff覺n覺za s覺覺narak.
Aikido -Judo gibi sporla (asl覺nda Aikido bir Japon sava sanat覺d覺r) zihnen ve bedenen 癟ok faydal覺d覺r,yaparken zihni boalt覺rs覺n覺z 癟al覺may覺 tamamlad覺覺n覺zda bedeninizin heryeri 癟el覺m覺 ve rahatlam覺t覺r,teknikler 癟ok estetiktir,m羹thi keyif verir , ayr覺ca 繹zg羹veni art覺r覺r, eklemleri kuvvetlendirir, bedeni salam k覺lar, v羹cudun dengesi salam olur.Burada ki en 繹nemli espri partneriniz insan bedenidir, makina veya fitness aleti deil.Aikodo'nun m羹sabakas覺 yoktur , yar覺mas覺 yoktur, heryata yapabilirsiniz , 繹zellikle belli ya覺n 羹zerinde herkese tavsiye ederim. Aikido sadece Dojo'da(Aikido yap覺lan yer) yap覺l覺r sak覺n baz覺 Fitness salonlar覺nda eantiyon olarak verilen Aikido da var Judo da var konular覺na girmeyin.
zaman o kadar tuhaft覺r ki; gen癟ken, 癟ocukken hi癟 繹nemi yoktur, sonra g羹n gelir ka癟 yaz'覺n覺n kald覺覺n覺 saymaya balars覺n.