Ahmetrefik » 18 May 2013, 14:25
6-7 yıldır Aikido yapıyorum, 2.Dan seviyesindeyim, daha önce biraz Judo ile uğraştım, herkes gibi futbol, basketbol oynadım, yüzmeyi de çok severim.
Geçmişte vücut geliştirme ve ağırlık çalışmaları da yaptım zaman zaman da yaparım altyapıyı kuvvetlendirmek için, fakat fitness center olayı beni hiç sarmıyor, son derece sıkıcı ve sıradan işler, vücut geliştirme ise hımbıl işi geliyor bana , yapan arkadaşlar mutlaka vardır affınıza sığınarak.
Aikido -Judo gibi sporla (aslında Aikido bir Japon savaş sanatıdır) zihnen ve bedenen çok faydalıdır,yaparken zihni boşaltırsınız çalışmayı tamamladığınızda bedeninizin heryeri çelışmış ve rahatlamıştır,teknikler çok estetiktir,müthiş keyif verir , ayrıca özgüveni artırır, eklemleri kuvvetlendirir, bedeni sağlam kılar, vücudun dengesi sağlam olur.Burada ki en önemli espri partneriniz insan bedenidir, makina veya fitness aleti değil.Aikodo'nun müsabakası yoktur , yarışması yoktur, heryaşta yapabilirsiniz , özellikle belli yaşın üzerinde herkese tavsiye ederim. Aikido sadece Dojo'da(Aikido yapılan yer) yapılır sakın bazı Fitness salonlarında eşantiyon olarak verilen Aikido da var Judo da var konularına girmeyin.
zaman o kadar tuhaftır ki; gençken, çocukken hiç önemi yoktur, sonra gün gelir kaç yaz'ının kaldığını saymaya başlarsın.