TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Pipe / Pipo Meraklıları

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Pipe / Pipo Meraklıları

Mesaj mlm » 14 Nis 2013, 11:50

Bir de aldım fakat kurumasın diye açmadım, Brigg Coco-Ananas hakkında fikirlerini alabilir miyim?
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj deVille » 14 Nis 2013, 11:54

Yayladağ eskiden harnup (keçiboynuzu) pekmezi ile soslanırmış şimdi de aynı yöntem uygulanıyor diye biliyorum. Kiyasal içeriği çok az. Ancak aromatikleri hakkında yorum yapamayacağım. Pipolarımın yarısı ikinci el yani estate yarısı da sıfır. Dunhillerimin hepsi estate.
Post Tenebras Lux
Kullanıcı avatarı
deVille

Mesaj deVille » 14 Nis 2013, 11:56

Bence briggtütün kalitesi olarak zayıf ancak aromatiklik olarak tatmin edici. Tongue bit olma şansın yüksek.
Post Tenebras Lux
Kullanıcı avatarı
deVille

Mesaj deVille » 14 Nis 2013, 12:00

Lületaş taşı görünüm olarak çok güzel olmasına rağmen içim kalitesi olarak çoktatmin etmeyen bir pipo malzemesidir benim için. Ancak kullandıkça shank diye tabir edilen sap kısmından gövdeye doğru sarı kırmızı kahve siyah tonlarında renklenmesini seyretmek çok keyiflidir. Bunun için piponun lületaşı gövdesine elle temasetmemen ve çok uzun zaman kullanman gerekiyor.

Benim sahip olduğum bir tanesi kırıldı. Bir tanesi kar beyazı renginden şimdilik kırık beyaz bej arasına döndü. Ben her eski şehirde gittiğimde bir tane daha alacağım. Eski bilgisayardaki fotolarımda ulaşırsam renk değişimini gösterebilirim.
Post Tenebras Lux
Kullanıcı avatarı
deVille

Mesaj deVille » 14 Nis 2013, 12:13

ağaç kalitesi dunhillde çok önemlidir ağaştaki en ufak bir kusurda pipoyu parker marka olarak piyasaya sürerler.

Dunhill yukarıda paylaştığım fotolarda var: Resim 1960lardan bruyere 126F/T

Resim dunhill russet Group 2

Resim dunhill shell briar cherrywood shape bir başka görünüm: Resim ortadaki
Post Tenebras Lux
Kullanıcı avatarı
deVille

Mesaj mlm » 14 Nis 2013, 14:45

Evet Yayladağ'da keçiboynuzu, ve yanılmıyorsam TPT'de de incir kullanılmış aroma vermek için. Fakat Yayladağ'ın çikolata, vanilya ve karışık orman meyvesi aromalı olanlarının aromalandırma işlemi nasıl yapılıyor açıkçası ben de bilmiyorum.

Pipolarının hepsi birbirinden güzel, zamanla bizim de seninki kadar olmasa da güzel bir koleksiyonumuz olur umarım. Son dönemde sırf meraktan biraz da makul fiyatı nedeniyle iki adet armut ağacı pipo aldım, tasarımları çok güzel ama içimleri bir briar kadar değil. Bir tane de lületaşı pipom var, fakat lületaşı kısmına elimde bolca dokunduğumdan arzu edilen orantılı sararma gerçekleşmedi. Bildiğim kadarıyla dinlendirilmeye ihtiyaç duyulmaması, pipo sayısı az olanlar için bir avantaj olabilir. Ben serin içimi nedeniyle çok sevsem de yine de Briar Şahin pipomda yakaladığım lezzeti lületaşı olan dahil diğer pipolarımda yakalayamıyorum. Bu lezzet hadisesi içiciye bağlı olmakla birlikte piponun da lezzete etki ettiğini yadsımamak lazım. O sebeple zaman içinde elimden geldiğince estate de olsa briar pipo sayımı artırmayı düşünüyorum..
Geçenlerde açık artırmadan estate bir Roley Savinelli cep piposu almıştım fakat bir arkadaşım el koydu :) Bu işin de sonu yok biliyorum, hepsi zamanla olarak şeyler, o sebeple acele etmiyorum..
Paylaşımların için teşekkürler..
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj deVille » 14 Nis 2013, 15:21

Olur, bu işin sırrı hevesi bir kenara bırakaraközümseyerek almakta. Acele etmeyin. Ebay ve gg'den alacaksanız bana danışmanızı da öneririm yardımcı olmaktan sevinç duyarım.
Post Tenebras Lux
Kullanıcı avatarı
deVille

Mesaj mlm » 14 Nis 2013, 15:32

Teşekkür ederim, mutlaka fikrini alırım ;)
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 112 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners