TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel Tıraş

Geleneksel Tıraş ve Ekipmanları Üzerine Bölüm

Re: Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz

Mesaj fbolukbas » 09 Nis 2013, 09:22

Hsnmrycl yazdı:Bir tane superspeed ve belki bir tane fatboy da ben alabilirim.

Nerdeeenn nereye :)

Hsnmrycl yazdı:Bu sabah ilk kez finest badger firca kullandim. İlk geldiginde kuru kuru yuzume surdugumde sert gelmisti. Ufak da ilda bi hayal kirikligi yasamistim. Anacaaak 3 kez kopurtup ardindan 4-5 saat kopukte biraktiktan sonra firca bambaska bir sey oldu :)

Güle güle kullan H.emre, ben de senden bir kaç gün sonra sipariş vermiştim beklemedeyim. Ben asym'un uyarısı üzerine bir de çelik mug eklemiştim siparişe. Ayrıca "Emre"nin tavsiyesiyle 17 bıçaklı gillette fusion proglide aldım. İnşallah tıraş kalitem yükselcek :)

Bu arada fiyatları gerçekten artmış, tuhaf..
Bir başlık açtın,resmen piyasayı da yükselttin talep patlaması oldu.. Porsuklar kaçacak yer arıyor, :)
Fırçada köpüğü 4-5 saat bekletmek pratik bir bilgi mi? yoksa sen mi uydurdun? :)
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj Hsnmrycl » 09 Nis 2013, 09:42

Abi ben yeni slimi temizleyip tıraş olmak için can atıyorum.
Porsuk fırça ve Slim Adj...
Tıraş faslı benim için kapanmıştır :)

Yeni fırçayı birkaç kez köpürtüp sonra da köpükle uzun süre, hatta sabaha kadar bekletmek tıraş duayenlerinin tavsiyesi.
Böylece fırçada koku falan varsa yok oluyor diyorlar.
Ama benim fırçamda ilk geldiğinde de koku yoktu.
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj asymptote » 09 Nis 2013, 09:58

Koku genelde at kılı ya da domuz kılı fırçalarda oluyor. Senin Slim temizlenmedi mi daha? :) Ben vallahi alet gelince sterilize etmeden tıraş olmaktan korkuyorum.. :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj avsu07 » 09 Nis 2013, 13:19

Yettim gari :D :D :D

Önce fbölükbas kardeşimin sorusuna cevap verelim. At kılı, domuz kılı veya porsuk fark etmez bu hayvanlardan elde edilen tüm kılların temizlenmesi zorunluluk. Yaşadıkları ortam tarafımızca bilinmediğinden, en önemlisi üreticiler fırçaları imal ederken kullandıkları kılları yeterli temizlik işlemine tabi tutmadıkları için bu fırçaların muhakkak temizlenmeleri için bir kaç kez köpürtülmeleri ve son köpüğün üzerinde bırakılarak bir gece bekletilmesi gerekiyor. ayrıca fırçanın bu şekilde işleme tabi tutulması fırçanın hem köpük yapma kabiliyetini artırıyor hem de fırçada bulunan ve fırça sapına iyi tutunamayan tüm kılların dökülmesine olanak sağlıyor. Yüzünüzü köpürtürken yüzünüze kıl yapışmasını istemezsiniz değil mi? Benim porsuk fırçaları köpürtmeden önce elime sertçe masaj yaptım çıkan kir ve artıkları görmeliydiniz. İlk köpürtme sonrası 1 saat bekletip duruladığımda fırçadan sarı sular akmıştı. Üreticiden fırçanın ne kadar temiz geldiği buradan anlaşılıyor.

Bende olan aletler içerisinde en beğendiğim Merkur Futur oldu. Sanırım ustura kullanma alışkanlığım nedeniyle en agresif alet olan Futur en tatmin edici tıraşı yaşattı. Ağırlığı, dengesi, koruma barı ile jilet arasındaki açıklığın fazlalığı beklentilerimi rahatlıkla karşıladı. Daha agresif bir alet bulursam denemek isterim.

Fatboy ve Slim'i 6 ve üstü ayarlarda kullandığımda zevkli tıraşlar yaşadım. İkisinin kafası bire bir aynı, ayarlar da benzer olduğu için kesim kalitesi açısından pek fark yok. Fark sapın uzunluğu ve kısalığı ile ağırlık farkından kaynaklanıyor. İkisi arasında bana hitap eden Fatboy oldu, daha dengeli ve daha fazla hakim olunabilecek, yüksek esneklik sunan bir alet.

Superspeed açıkçası bana göre bir alet değilmiş, bana çok mild geldi, ince sakalı olan biri için harika bir alet olabilir ama benim gibi kalın ve sert sakallı biri için (ki bir günlük sakallı yüzümü zımpara niyetine kullanabilirsiniz) uygun bir alet değil.

Feather Popular malzeme ve yapım kalitesi olarak hayal kırıklığı yaşattı. Tamam ucuz alet ancak Çin malı makineler bile bunun yanında taş gibi kalıyor. Bu aletle tıraşım bana hiç keyif vermedi. Sebebi psikolojik de olabilir, kullandığım jiletin kör çıkma olasılığı da olabilir. Bir kez daha deneyip daha sağlıklı bir yorum yapmak gerekiyor.

Jiletlerden en beğendiğim Feather oldu, ben kullan at tarzı jilet kullandığım için diğer jiletlere göre pahalı bile olsa bu jileti kullanmaya devam edeceğim. Super Iridium, Permasharp Super, balzano ve sarı kutu Gillette'de beğendiğim jiletler. Ancak Rapira, Yeşil Astra ve Merkur jiletleri bir daha zor durumda kalmaz isem kullanmayı düşünmüyorum. Elimde halen kullanmadığım yaklaşık 15 çeşit jilet var. Bunları da kullanıp bir sıralama yapmak daha mantıklı olacak gibi.

Porsuk kılı finest veya bestbadger fazlasıyla yeterli, fanteziye kaçmamak gerekli diye düşünüyorum. Yüzdeki hissiyat muhteşemmiş. Yıllarca domuz kılı fırça mezalimi yaşamışız haberimiz yokmuş.

Henüz sipariş verdiğim sabunlar daha gelmedi. Ancak ilk kullandığım Arko iyi köpük vermesine rağmen forumların gazı ile denemelere giriştim. İki kalıp Arko'yu ince rende ile rendeleyip benmari usulü yumuşattıktan sonra sağlam bir şekilde çırpıp kreme kıvamına getirdikten sonra, gliserin, lanolin, tatlı badem yağı ve hint yağı ile harmanlayıp tasa bastım. Mükemmel oldu. Bir başka denemede tatlı badem yağı yerine acı badem yağı ve esasnsı kullandım şahane. Üçüncü karışım ise lanolin, gliserin, hint yağı, argan yağı ve aloevera yağı karışımından oluştu. Şu anda en güzeli bu diye düşünüyorum. Siparişlerin teslimi sonrası tüm sabunları deneyeceğim, ayrıca yeni karışımlar da yapacağım. En güzelini bulunca onunla devam ederim. Benim karışımlarım hem köpük kalitesi, hemde koruyuculuk ve nemlendiricilik açısından beni fazlasıyla tatmin etti.

Kremleri henüz daha test edemedim. Bu nedenle yorum yapamıyorum.

Bu arada şap ve kantaşını almayı unutmayın. Özellikle şap hem hata yaptığınız yerleri göstermesi hem de cildi toparlaması açısından mükemmel bir ürünmüş. Bilmiyordum öğrendim.

Unutmuşum Aristocrat daha tam anlamıyla temizlenmediğinden kullanamadım. bir ara onu da yazarım.
Kullanıcı avatarı
avsu07

Mesaj asymptote » 09 Nis 2013, 17:33

Tafsilatlı bir yazı olmuş hocam, teşekkürler.. :thumbup: Tabac sabun aldınız mı? Yurtdışından verilen siparişlerde sabun, krem vs. ürünler gümrükte sorun yaratıyor mu?
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj avsu07 » 09 Nis 2013, 19:59

Siparişini verdim, yalnız yurt dışında yaşayan bir arkadaşıma :D kendisi 2 hafta sonra gelecek. Geldiğinde izlenimlerimi yazarım. Sabun, krem, aftershave gibi ürünler alınması riskli ürünler. Gümrüğe takılabiliyor ancak az bir miktar isterseniz ve aynı yıl içinde çok fazla yurt dışı alışveriş yapmamışsanız genelde sorun çıkmıyor yine de şans işi

Dur ben kendimi senin için riske atayım. Yarın senin için bir Tabac siparişi veriyorum. Sorunsuz gelirse sana hediyem olsun.
Kullanıcı avatarı
avsu07

Mesaj asymptote » 09 Nis 2013, 20:06

Abi dur, riski biz alalım, sen niye alıyorsun.. :) Hatta hesenemereyecele alsın, başımıza bu işleri açan o :)
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Hsnmrycl » 09 Nis 2013, 20:22

Avsu07, abi eline saglik harika bir yazi yazmissin. Yol gosterici oldu. Devamini bekleriz :thumbup:
Ayrica abi illa riske girmek istersen ve asymptote nazlanirsa ben seve seve kabul ederim o guzel hediyeyi :D

Asy, sana diyecek bir sey bulamiyorum. Bi fatboy dedin bak nelere yol actin :evil:
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Tıraş - Shaving

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners