Yettim gari
nce fb繹l羹kbas kardeimin sorusuna cevap verelim. At k覺l覺, domuz k覺l覺 veya porsuk fark etmez bu hayvanlardan elde edilen t羹m k覺llar覺n temizlenmesi zorunluluk. Yaad覺klar覺 ortam taraf覺m覺zca bilinmediinden, en 繹nemlisi 羹reticiler f覺r癟alar覺 imal ederken kulland覺klar覺 k覺llar覺 yeterli temizlik ilemine tabi tutmad覺klar覺 i癟in bu f覺r癟alar覺n muhakkak temizlenmeleri i癟in bir ka癟 kez k繹p羹rt羹lmeleri ve son k繹p羹羹n 羹zerinde b覺rak覺larak bir gece bekletilmesi gerekiyor. ayr覺ca f覺r癟an覺n bu ekilde ileme tabi tutulmas覺 f覺r癟an覺n hem k繹p羹k yapma kabiliyetini art覺r覺yor hem de f覺r癟ada bulunan ve f覺r癟a sap覺na iyi tutunamayan t羹m k覺llar覺n d繹k羹lmesine olanak sal覺yor. Y羹z羹n羹z羹 k繹p羹rt羹rken y羹z羹n羹ze k覺l yap覺mas覺n覺 istemezsiniz deil mi? Benim porsuk f覺r癟alar覺 k繹p羹rtmeden 繹nce elime sert癟e masaj yapt覺m 癟覺kan kir ve art覺klar覺 g繹rmeliydiniz. 襤lk k繹p羹rtme sonras覺 1 saat bekletip durulad覺覺mda f覺r癟adan sar覺 sular akm覺t覺. reticiden f覺r癟an覺n ne kadar temiz geldii buradan anla覺l覺yor.
Bende olan aletler i癟erisinde en beendiim Merkur Futur oldu. San覺r覺m ustura kullanma al覺kanl覺覺m nedeniyle en agresif alet olan Futur en tatmin edici t覺ra覺 yaatt覺. A覺rl覺覺, dengesi, koruma bar覺 ile jilet aras覺ndaki a癟覺kl覺覺n fazlal覺覺 beklentilerimi rahatl覺kla kar覺lad覺. Daha agresif bir alet bulursam denemek isterim.
Fatboy ve Slim'i 6 ve 羹st羹 ayarlarda kulland覺覺mda zevkli t覺ralar yaad覺m. 襤kisinin kafas覺 bire bir ayn覺, ayarlar da benzer olduu i癟in kesim kalitesi a癟覺s覺ndan pek fark yok. Fark sap覺n uzunluu ve k覺sal覺覺 ile a覺rl覺k fark覺ndan kaynaklan覺yor. 襤kisi aras覺nda bana hitap eden Fatboy oldu, daha dengeli ve daha fazla hakim olunabilecek, y羹ksek esneklik sunan bir alet.
Superspeed a癟覺k癟as覺 bana g繹re bir alet deilmi, bana 癟ok mild geldi, ince sakal覺 olan biri i癟in harika bir alet olabilir ama benim gibi kal覺n ve sert sakall覺 biri i癟in (ki bir g羹nl羹k sakall覺 y羹z羹m羹 z覺mpara niyetine kullanabilirsiniz) uygun bir alet deil.
Feather Popular malzeme ve yap覺m kalitesi olarak hayal k覺r覺kl覺覺 yaatt覺. Tamam ucuz alet ancak in mal覺 makineler bile bunun yan覺nda ta gibi kal覺yor. Bu aletle t覺ra覺m bana hi癟 keyif vermedi. Sebebi psikolojik de olabilir, kulland覺覺m jiletin k繹r 癟覺kma olas覺l覺覺 da olabilir. Bir kez daha deneyip daha sal覺kl覺 bir yorum yapmak gerekiyor.
Jiletlerden en beendiim Feather oldu, ben kullan at tarz覺 jilet kulland覺覺m i癟in dier jiletlere g繹re pahal覺 bile olsa bu jileti kullanmaya devam edeceim. Super Iridium, Permasharp Super, balzano ve sar覺 kutu Gillette'de beendiim jiletler. Ancak Rapira, Yeil Astra ve Merkur jiletleri bir daha zor durumda kalmaz isem kullanmay覺 d羹羹nm羹yorum. Elimde halen kullanmad覺覺m yakla覺k 15 癟eit jilet var. Bunlar覺 da kullan覺p bir s覺ralama yapmak daha mant覺kl覺 olacak gibi.
Porsuk k覺l覺 finest veya bestbadger fazlas覺yla yeterli, fanteziye ka癟mamak gerekli diye d羹羹n羹yorum. Y羹zdeki hissiyat muhteemmi. Y覺llarca domuz k覺l覺 f覺r癟a mezalimi yaam覺覺z haberimiz yokmu.
Hen羹z sipari verdiim sabunlar daha gelmedi. Ancak ilk kulland覺覺m Arko iyi k繹p羹k vermesine ramen forumlar覺n gaz覺 ile denemelere giritim. 襤ki kal覺p Arko'yu ince rende ile rendeleyip benmari usul羹 yumuatt覺ktan sonra salam bir ekilde 癟覺rp覺p kreme k覺vam覺na getirdikten sonra, gliserin, lanolin, tatl覺 badem ya覺 ve hint ya覺 ile harmanlay覺p tasa bast覺m. M羹kemmel oldu. Bir baka denemede tatl覺 badem ya覺 yerine ac覺 badem ya覺 ve esasns覺 kulland覺m ahane. 癟羹nc羹 kar覺覺m ise lanolin, gliserin, hint ya覺, argan ya覺 ve aloevera ya覺 kar覺覺m覺ndan olutu. u anda en g羹zeli bu diye d羹羹n羹yorum. Siparilerin teslimi sonras覺 t羹m sabunlar覺 deneyeceim, ayr覺ca yeni kar覺覺mlar da yapaca覺m. En g羹zelini bulunca onunla devam ederim. Benim kar覺覺mlar覺m hem k繹p羹k kalitesi, hemde koruyuculuk ve nemlendiricilik a癟覺s覺ndan beni fazlas覺yla tatmin etti.
Kremleri hen羹z daha test edemedim. Bu nedenle yorum yapam覺yorum.
Bu arada ap ve kanta覺n覺 almay覺 unutmay覺n. zellikle ap hem hata yapt覺覺n覺z yerleri g繹stermesi hem de cildi toparlamas覺 a癟覺s覺ndan m羹kemmel bir 羹r羹nm羹. Bilmiyordum 繹rendim.
Unutmuum Aristocrat daha tam anlam覺yla temizlenmediinden kullanamad覺m. bir ara onu da yazar覺m.