Kadro Krom Molibden Reynolds 531 borudan el üretimi. İnce çekilmiş ve Yüksek gerilime dayanıklı. Nispeten hafif ve kaya gibidir. Demir hakaret olur. Bu yarış modelidir. Bu bisikletin orijinal ve iyi durumda olanı şu anda vintage model olarak batı avrupada 1170 € civarında satılıyor. Şu andaki kadrolar yanlış ellerde kolay hasar alıyor.
http://en.wikipedia.org/wiki/Reynolds_Cycle_Technology1990 larda dağ bisikletleri Türkiye piyasasına yeni girmekteydi. Bu markayı Koç satıyordu. Standart ağırlığı 12,5 kg dır. Şimdiki adamın altından kaçan alüminyum kadrolar gibi değil. Son derece dengeli ve güzel sürüşü var. Maşa dik olduğu için bozuk yolda bilekleri kollamak gerekir. Yeşil Bisikletin sahibi arkadaşımdır. Gittim geldim, birçoğunu denedim ama içime sinen çıkmadı. Bizim gözümüze girenler çok pahalı, makul fiyatlılar zayıf donanımlı. Bir tek donanım olarak Salcano iyi fiyat kalite oranında o da içime sinmedi. Bunu o kadar seviyorum ki, açıkçası Trek vb., bir bisiklete ihtiyaç duymuyorum. Zaten arazide kullanmıyoruz. Bostancı sahil yolu için ideal.
Km Sigma dır. Gayet güzel çalışıyor. Furş yatağı hariç pedallar dahil full Deore DX. Gerçi orijinal pedalları ve kalpiyeleri bakım için söktüm, bunlar geçici donanım. O zamanlar XTR yeni piyasaya giriyordu. En üst donanım XT idi. Bu sert zeminlerde yarışmak üzere dizayn edilmiş İngiliz üretimidir. Shimano eskiden furş boğazı yatağı yapıyordu. Bunun üzerine Taiwan üretimi alaşım bir yatak koymuşlar. Amerikada orijinal Shimano DX furş yatağını buldum. Kullanılmamış ve ambalajlı. Değiştireceğim.
Ben Doğu bank dan o zaman 1400 DM civarında fiyata almıştım ki iyi rakamdı. Cannondale, GT, Trek, Mongoose gibi markalar uçuk fiyatlarda satılıyordu. Gidon üzerindeki çizikler, bisikletten anlamayan Sirkeci esnafının eseri. Çalınmasın diye zincirlemişler. Bu nedenle bir indirim almıştık.
Şu anda dağ bisikleti alacak olsam, adını sevmemekle birlikte Salcano alırım. Çünkü verdikleri fiyatla üzerindeki kompenentleri kıyaslarsan inanılmaz derecede hesaplı. O takımı ben toplasam büyük maliyeti olur. Halbuki Trek vb., modellere karışık ve OEM komponentler koyup fiyatlarını dengeliyorlar. Ayrıca yeni modellerde günlük yol kullanımı için gereksiz detaylı donanım var. Bunların bakımı için takım parkını abartmak gerekiyor. Disk fren harici bence yenilikçi bir durum yok.
spacer kullanılan gidon boğazları vb., iş detaylanıyor. Eğer yarış ya da ciddi antreman amaçlı alınacaksa sözüm yok. Ama günlük kullanım için bu bisiklet daha hoşuma gidiyor.
Bu ülkede hala adam gibi Colnago bulmak zor. Anormal pahalı. Halbuki bir tarihte Almanya da Shimano 105 takılı olanını indirimde inanılmaz fiyata bulmuştum. Almadığıma hala pişmanım.
Eğer olursa, Corratec ya da makul donanımı ve kadrosu olan Trek vb cinsinden bir yol bisikleti alırım.
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein