TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel Tıraş

Geleneksel Tıraş ve Ekipmanları Üzerine Bölüm

Re: Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz

Mesaj drk » 17 Mar 2013, 23:46

Konu süper oldu, epey de bilgiyle doldu ancak bu sefer hazıra konmak istiyorum :D Saatte rolex submariner ise tıraş bıçağında karşılığı nedir? Ayrıca bunun yanına hangi fırça, sabun, vs. iyi gider? Biri yazarsa gerçekten çok memnun olacağım :champ:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Erdem35 » 17 Mar 2013, 23:49

şimdi bak domuz kılı fırçalar filan :?: :?: şikayet gelmesin...
Ders Alınmazsa,Tarih Tekerrür Eder....!!
Kullanıcı avatarı
Erdem35

Mesaj fbolukbas » 18 Mar 2013, 00:17

Hımm. Okuyorum.. git gide enteresan bir hal alıyor bu olay.. fırça - sabun - jilet üçlüsü..
Şuan ilgim ilkinde biraz da ikincisinde.. Jilet olayını bilemiyorum henuz.
Bir yandan da eksisozlukten de bakınıyorum... Sağol yardımların için Aysm :thumbup: danışacağım şeyler olacak gibi :)
Bu arada sabun ne tercih ediyorsun?
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj asymptote » 18 Mar 2013, 00:20

erdemguner.. :D
Drk yazdı:Konu süper oldu, epey de bilgiyle doldu ancak bu sefer hazıra konmak istiyorum :D Saatte rolex submariner ise tıraş bıçağında karşılığı nedir? Ayrıca bunun yanına hangi fırça, sabun, vs. iyi gider? Biri yazarsa gerçekten çok memnun olacağım :champ:

Traş bıçağı derken traş aletini kast ettin sanırım. Rolex Submariner benzetmesi yapacak olursak; kalitesiyle, dayanıklılığı ile, konforu ile ve kült bir tasarım olması nedeniyle elbette Gillette'nin Fatboy ve diğer adjustable'ları. Honemeister'dan bir alıntı ile cevap verecek olursak:
Resim
Sol baştan Gillette Toggle- Gillette Red Dot -Gillette Executive- Gillette Fatboy (sağ baştaki iki tanesini- slimleri saymıyoruz..)

Fatboy, executive ve red dot birbirine çok yakın modeller. Bunlar toggle ile birlikte Traş aletleri dünyasında Submarineri temsil ederler bana sorarsanız. Elbette farklı görüşler de olabilir.

Fırça konusunda Rooney, Shavemac ve Simpson markaları çok kaliteli fırçalar üretir. Bunların bazılarında fırça sapları kehribardan yapılıyor ve çok pahalılar bildiğim kadarıyla.

Sabun ve jilet olayı safirin dediği gibi çok geniş bir alan. Fırça ve alet konusunda değil ama sabun ve jilet konusunda en iyisi diye bir şey yok aslında. Her cilde göre farklı sabun ve jilet kombinasyonları kullanılabilir. En iyi jilete deneyip yanılarak kendiniz karar vermenizdir doğru olan..

fbolukbas sabun olarak sarifin paylaştığı fotoğraftaki arko traş sabununu tercih ediyorum, bence mucize bir sabun. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj fbolukbas » 18 Mar 2013, 00:41

Ok Sabun konusunda çok fazla bir komplex durum yokmuş :)
Okuduklarıma göre fırçada da önemli olan konu su ve ısı'yı tutmasıymış ki, benim memnuniyetsizliğim de tam bu konulardaydı.

Çok sıcak su ile traş olmayı (yanmayacak şekilde) tercih ediyorum. Sıcak su ve köpürmüş Krem ile de 2-3 dk bekleyince daha iyi yumusuyor sakallar ve daha rahat tıraş oluyorum. Ama sıcak fırça-kopuk ihtiyacım tıraş boyunca sürüyor, ama fırça tırt işte.

Bir de bu kadar tıraş aletlerinden bahsettik. Tıraş olmanın diğer doğruları nedir?.
Su sıcaklığı, köpüğün yüzde bekleme süresi, tıraş sonrası yapılacaklar gibi..
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj safir » 18 Mar 2013, 00:43

yanlış anlamayın fakat 40 pounda edwin bestten daha iyi bir fırça alınabilir veya aynı ayarda fırça daha ucuza alınabilir.bu fiyat için hazır fırçalarda seçenek malesef kısıtlı olsada fırçanın kıl düğümünü ayrı sapını ayrı alıp yapıştırılırsa aynı fiyata çok daha yüksek kalitede fırça alınabilir. biz hazır fırçalardan devam edelim.

porsuk kıl sınıfında ters orantı var. kıl sınıfı yükseldikçe yüzdeki lüks hissiyatta yükselir fakat fırçanın hızlı kolay köpük yapma veriminde düşme görülür, sert sabunları köpürtmek çok zorlaşır, o yüzden ilk alımda silvertip pek tavsiye edilmez. ancak ister ilk porsuk fırça alın ister yıllardır farklı kıl sınıflarında fırça kullanın bu iki orantının dengesinde finest sınıfı var. finest fırça kimseyi üzmez ,lüks hissiyatıda yüksektir köpük yapma verimide her türlü sabun ve kremle güzel köpük yapmaya elverişliliğiyle en versatil fırça denilebilir. finest varken super porsuk ve silvertip porsuk fırça elzem değil.best porsuk bu sınıfların gerisinde kalır
fazla uzatmadan uygun fiyata ortalama üstü fırça adresi ;frank shaving
bu fırça 21 mm genişliğinde finest düğümden yapılmış.orta ve küçük boy kullananlar için iyidir
http://www.ebay.com/itm/100-Finest-Badg ... 416e5e9372

bur fırça 23 mm ortalama büyüklükte finest
http://www.ebay.com/itm/Finest-Badger-H ... 3f1118db01

eğer hem porsuğun lüks hissini göreyim hemde köpüğü kolay yapsın beni memnun etsin derseniz yukardaki fırçaları önerebilirim,21-23mm küçük gibi görünsede porsuk çok su ve köpüğü içinde tuttupu için dolgun hislidir,aynı ebatlı domuz kılı fırçalardan çok daha dolgun hisli ve yeterlidir. büyük ölçüde isterseniz aynı satıcının 26 mm finest fırçalarıda var ama lüks harici tıraşa çok fazla bir katkısını göremezsiniz.frank shavingin tek kusuru fırçalarının high end fırçalar kadar dolgun olmayışı ve kıllarının ideal ölçüden birazcık uzun oluşu,aslında bu marka fırça gayet yeterlidir (çinden gelişi korkutmasın,neredeyse tüm posuk kılları çinden geliyor)

biraz daha kaliteli ve dolgun finest fırça istenirse; http://www.thegoldennib.com/ (performans bakımından burada durmak yeterli gelir)

buda kesmedi en iyileri göster derseniz: rooney stubby serisi,simson chubby serisi ,morris forndran,shavemac ,thater,plisson

ben frank shavingden finest ve pure fırça ve thegoldennibden pure fırça kullanıyorum ,finestten çok memnunum,birde farklı super fırçam var hissiyatı ve köpük yapma kalitesi daha farklı çok üstün ama elzem değil. ilerde goldeninbden finest alacağım
En son safir tarafından 18 Mar 2013, 01:00 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
safir

Mesaj asymptote » 18 Mar 2013, 00:54

safir verdiğiniz linkler çalışmıyor ([url].[/url] içine almak gerekiyor sanırım) ancak frank shaving finest brush diye aratınca karşıma inanılmaz uygun fiyatlı fırçalar çıktı. Bunlar el yapımı mıdır? Ve uçlarında zaman içinde solma olur mu? Ağartılmış mıdır? Fiyatlar gerçekten çok uygun, ben alacağım yeni adjustable ile birlikte bir tane de finest brush alayım en iyisi.. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj safir » 18 Mar 2013, 00:59

evet sabunda çok önemli hatta bana göre en başta fırça sabun ikilisi gelir
fırça kadar çok uzatmadan f/p olarak iyi sabunları yazayım: mitchells wools fat,tabac,valobra,cella.
arko bunlardan biraz geri olsada fiyatına göre rakipsiz, kendi fiyat ligindede rakipsiz. yüzünüzde fazlaca rahatsızlık veren kuruma yapmıyorsa arkoylada yetinebilirsiniz. fakat ilgiliyseniz bir kere tabac almanızı tavsiye ederim

ekleme: frank shaving bir simson rooney kadar el yapımı değildir, kılları sonradan ağırtılmışmı çok bilmiyorum fakat hafif ağartılmış olabilir,zamanla porsuk fırçalarda kullanıma sabun krem rengine su sertliğine göre sararma görülebilir. slim ve fatboy konusunda israrcıysan senin kararın elbette, senin cildine daha iyi uyarsa sevinirim
Kullanıcı avatarı
safir

ÖncekiSonraki

Dön TSF Tıraş - Shaving

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners