TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

T覺ra Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel T覺ra

Geleneksel T覺ra ve Ekipmanlar覺 zerine B繹l羹m

Re: T覺ra Makinesi Tavsiyeleriniz

Mesaj drk » 17 Mar 2013, 23:46

Konu s羹per oldu, epey de bilgiyle doldu ancak bu sefer haz覺ra konmak istiyorum :D Saatte rolex submariner ise t覺ra b覺癟a覺nda kar覺l覺覺 nedir? Ayr覺ca bunun yan覺na hangi f覺r癟a, sabun, vs. iyi gider? Biri yazarsa ger癟ekten 癟ok memnun olaca覺m :champ:
Kullan覺c覺 avatar覺
drk

Kay覺t: 20 Nis 2010, 23:24

Mesaj Erdem35 » 17 Mar 2013, 23:49

imdi bak domuz k覺l覺 f覺r癟alar filan :?: :?: ikayet gelmesin...
Ders Al覺nmazsa,Tarih Tekerr羹r Eder....!!
Kullan覺c覺 avatar覺
Erdem35

Ya: 42
Kay覺t: 13 Ara 2012, 20:35

Mesaj fbolukbas » 18 Mar 2013, 00:17

H覺mm. Okuyorum.. git gide enteresan bir hal al覺yor bu olay.. f覺r癟a - sabun - jilet 羹癟l羹s羹..
uan ilgim ilkinde biraz da ikincisinde.. Jilet olay覺n覺 bilemiyorum henuz.
Bir yandan da eksisozlukten de bak覺n覺yorum... Saol yard覺mlar覺n i癟in Aysm :thumbup: dan覺aca覺m eyler olacak gibi :)
Bu arada sabun ne tercih ediyorsun?
Kullan覺c覺 avatar覺
fbolukbas

Kay覺t: 11 Mar 2010, 11:23

Mesaj asymptote » 18 Mar 2013, 00:20

erdemguner.. :D
Drk yazd覺:Konu s羹per oldu, epey de bilgiyle doldu ancak bu sefer haz覺ra konmak istiyorum :D Saatte rolex submariner ise t覺ra b覺癟a覺nda kar覺l覺覺 nedir? Ayr覺ca bunun yan覺na hangi f覺r癟a, sabun, vs. iyi gider? Biri yazarsa ger癟ekten 癟ok memnun olaca覺m :champ:

Tra b覺癟a覺 derken tra aletini kast ettin san覺r覺m. Rolex Submariner benzetmesi yapacak olursak; kalitesiyle, dayan覺kl覺l覺覺 ile, konforu ile ve k羹lt bir tasar覺m olmas覺 nedeniyle elbette Gillette'nin Fatboy ve dier adjustable'lar覺. Honemeister'dan bir al覺nt覺 ile cevap verecek olursak:
Resim
Sol batan Gillette Toggle- Gillette Red Dot -Gillette Executive- Gillette Fatboy (sa bataki iki tanesini- slimleri saym覺yoruz..)

Fatboy, executive ve red dot birbirine 癟ok yak覺n modeller. Bunlar toggle ile birlikte Tra aletleri d羹nyas覺nda Submarineri temsil ederler bana sorarsan覺z. Elbette farkl覺 g繹r羹ler de olabilir.

F覺r癟a konusunda Rooney, Shavemac ve Simpson markalar覺 癟ok kaliteli f覺r癟alar 羹retir. Bunlar覺n baz覺lar覺nda f覺r癟a saplar覺 kehribardan yap覺l覺yor ve 癟ok pahal覺lar bildiim kadar覺yla.

Sabun ve jilet olay覺 safirin dedii gibi 癟ok geni bir alan. F覺r癟a ve alet konusunda deil ama sabun ve jilet konusunda en iyisi diye bir ey yok asl覺nda. Her cilde g繹re farkl覺 sabun ve jilet kombinasyonlar覺 kullan覺labilir. En iyi jilete deneyip yan覺larak kendiniz karar vermenizdir doru olan..

fbolukbas sabun olarak sarifin paylat覺覺 fotoraftaki arko tra sabununu tercih ediyorum, bence mucize bir sabun. ;)
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj fbolukbas » 18 Mar 2013, 00:41

Ok Sabun konusunda 癟ok fazla bir komplex durum yokmu :)
Okuduklar覺ma g繹re f覺r癟ada da 繹nemli olan konu su ve 覺s覺'y覺 tutmas覺ym覺 ki, benim memnuniyetsizliim de tam bu konulardayd覺.

ok s覺cak su ile tra olmay覺 (yanmayacak ekilde) tercih ediyorum. S覺cak su ve k繹p羹rm羹 Krem ile de 2-3 dk bekleyince daha iyi yumusuyor sakallar ve daha rahat t覺ra oluyorum. Ama s覺cak f覺r癟a-kopuk ihtiyac覺m t覺ra boyunca s羹r羹yor, ama f覺r癟a t覺rt ite.

Bir de bu kadar t覺ra aletlerinden bahsettik. T覺ra olman覺n dier dorular覺 nedir?.
Su s覺cakl覺覺, k繹p羹羹n y羹zde bekleme s羹resi, t覺ra sonras覺 yap覺lacaklar gibi..
Kullan覺c覺 avatar覺
fbolukbas

Kay覺t: 11 Mar 2010, 11:23

Mesaj safir » 18 Mar 2013, 00:43

yanl覺 anlamay覺n fakat 40 pounda edwin bestten daha iyi bir f覺r癟a al覺nabilir veya ayn覺 ayarda f覺r癟a daha ucuza al覺nabilir.bu fiyat i癟in haz覺r f覺r癟alarda se癟enek malesef k覺s覺tl覺 olsada f覺r癟an覺n k覺l d羹羹m羹n羹 ayr覺 sap覺n覺 ayr覺 al覺p yap覺t覺r覺l覺rsa ayn覺 fiyata 癟ok daha y羹ksek kalitede f覺r癟a al覺nabilir. biz haz覺r f覺r癟alardan devam edelim.

porsuk k覺l s覺n覺f覺nda ters orant覺 var. k覺l s覺n覺f覺 y羹kseldik癟e y羹zdeki l羹ks hissiyatta y羹kselir fakat f覺r癟an覺n h覺zl覺 kolay k繹p羹k yapma veriminde d羹me g繹r羹l羹r, sert sabunlar覺 k繹p羹rtmek 癟ok zorla覺r, o y羹zden ilk al覺mda silvertip pek tavsiye edilmez. ancak ister ilk porsuk f覺r癟a al覺n ister y覺llard覺r farkl覺 k覺l s覺n覺flar覺nda f覺r癟a kullan覺n bu iki orant覺n覺n dengesinde finest s覺n覺f覺 var. finest f覺r癟a kimseyi 羹zmez ,l羹ks hissiyat覺da y羹ksektir k繹p羹k yapma verimide her t羹rl羹 sabun ve kremle g羹zel k繹p羹k yapmaya elverililiiyle en versatil f覺r癟a denilebilir. finest varken super porsuk ve silvertip porsuk f覺r癟a elzem deil.best porsuk bu s覺n覺flar覺n gerisinde kal覺r
fazla uzatmadan uygun fiyata ortalama 羹st羹 f覺r癟a adresi ;frank shaving
bu f覺r癟a 21 mm geniliinde finest d羹羹mden yap覺lm覺.orta ve k羹癟羹k boy kullananlar i癟in iyidir
http://www.ebay.com/itm/100-Finest-Badg ... 416e5e9372

bur f覺r癟a 23 mm ortalama b羹y羹kl羹kte finest
http://www.ebay.com/itm/Finest-Badger-H ... 3f1118db01

eer hem porsuun l羹ks hissini g繹reyim hemde k繹p羹羹 kolay yaps覺n beni memnun etsin derseniz yukardaki f覺r癟alar覺 繹nerebilirim,21-23mm k羹癟羹k gibi g繹r羹nsede porsuk 癟ok su ve k繹p羹羹 i癟inde tuttupu i癟in dolgun hislidir,ayn覺 ebatl覺 domuz k覺l覺 f覺r癟alardan 癟ok daha dolgun hisli ve yeterlidir. b羹y羹k 繹l癟羹de isterseniz ayn覺 sat覺c覺n覺n 26 mm finest f覺r癟alar覺da var ama l羹ks harici t覺raa 癟ok fazla bir katk覺s覺n覺 g繹remezsiniz.frank shavingin tek kusuru f覺r癟alar覺n覺n high end f覺r癟alar kadar dolgun olmay覺覺 ve k覺llar覺n覺n ideal 繹l癟羹den birazc覺k uzun oluu,asl覺nda bu marka f覺r癟a gayet yeterlidir (癟inden gelii korkutmas覺n,neredeyse t羹m posuk k覺llar覺 癟inden geliyor)

biraz daha kaliteli ve dolgun finest f覺r癟a istenirse; http://www.thegoldennib.com/ (performans bak覺m覺ndan burada durmak yeterli gelir)

buda kesmedi en iyileri g繹ster derseniz: rooney stubby serisi,simson chubby serisi ,morris forndran,shavemac ,thater,plisson

ben frank shavingden finest ve pure f覺r癟a ve thegoldennibden pure f覺r癟a kullan覺yorum ,finestten 癟ok memnunum,birde farkl覺 super f覺r癟am var hissiyat覺 ve k繹p羹k yapma kalitesi daha farkl覺 癟ok 羹st羹n ama elzem deil. ilerde goldeninbden finest alaca覺m
En son safir taraf覺ndan 18 Mar 2013, 01:00 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 1 kere d羹zenlendi.
Kullan覺c覺 avatar覺
safir

Kay覺t: 30 Nis 2010, 01:10

Mesaj asymptote » 18 Mar 2013, 00:54

safir verdiiniz linkler 癟al覺m覺yor ([url].[/url] i癟ine almak gerekiyor san覺r覺m) ancak frank shaving finest brush diye arat覺nca kar覺ma inan覺lmaz uygun fiyatl覺 f覺r癟alar 癟覺kt覺. Bunlar el yap覺m覺 m覺d覺r? Ve u癟lar覺nda zaman i癟inde solma olur mu? Aart覺lm覺 m覺d覺r? Fiyatlar ger癟ekten 癟ok uygun, ben alaca覺m yeni adjustable ile birlikte bir tane de finest brush alay覺m en iyisi.. :thumbup:
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj safir » 18 Mar 2013, 00:59

evet sabunda 癟ok 繹nemli hatta bana g繹re en bata f覺r癟a sabun ikilisi gelir
f覺r癟a kadar 癟ok uzatmadan f/p olarak iyi sabunlar覺 yazay覺m: mitchells wools fat,tabac,valobra,cella.
arko bunlardan biraz geri olsada fiyat覺na g繹re rakipsiz, kendi fiyat ligindede rakipsiz. y羹z羹n羹zde fazlaca rahats覺zl覺k veren kuruma yapm覺yorsa arkoylada yetinebilirsiniz. fakat ilgiliyseniz bir kere tabac alman覺z覺 tavsiye ederim

ekleme: frank shaving bir simson rooney kadar el yap覺m覺 deildir, k覺llar覺 sonradan a覺rt覺lm覺m覺 癟ok bilmiyorum fakat hafif aart覺lm覺 olabilir,zamanla porsuk f覺r癟alarda kullan覺ma sabun krem rengine su sertliine g繹re sararma g繹r羹lebilir. slim ve fatboy konusunda israrc覺ysan senin karar覺n elbette, senin cildine daha iyi uyarsa sevinirim
Kullan覺c覺 avatar覺
safir

Kay覺t: 30 Nis 2010, 01:10

ncekiSonraki

D繹n TSF T覺ra - Shaving

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 9 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners