TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Acemi Saat Meraklısından Acemilere Tavsiyeler

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Acemi Saat Meraklısından Acemilere Tavsiyeler

Mesaj serdarfb » 02 Şub 2013, 11:23

Güzel konu olmuş. Zevkle okudum. Teşekkürler. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Re: Ynt: Acemi Saat Meraklısından Acemilere Tavsiyeler

Mesaj Rsl » 02 Şub 2013, 19:37

Guzel bir yazi olmus,tesekkurler
Kullanıcı avatarı
Rsl

Mesaj hozburun » 02 Şub 2013, 20:26

Klavyene sağlık dostum ;) keyifle okudum hatta bazi bolumlerinde tebessum ettim de hanim " benden cok saatlerine bakiyor zaten simdide kendi kendine siritmaya basladi bu herif iyice kafayi yedi" diye gecirdi icinden eminim :)
Kullanıcı avatarı
hozburun

Mesaj mlm » 02 Şub 2013, 21:46

Hasan abi yalnız değilsin tasalanma :D
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj hozburun » 02 Şub 2013, 21:47

mlm yazdı:Hasan abi yalnız değilsin tasalanma :D

:lol::lol::lol:
Kullanıcı avatarı
hozburun

Mesaj basto » 02 Şub 2013, 23:26

serdarfb, Rsl, mlm çok teşekkür ederim sizlere :thumbup:

hozburun :thumbup: çok teşekkürler. Aslında yazacak o kadar şey vardı ki özellikle olayın psikolojisi hakkında ama çok sıkılırsınız ve uzun olur diye ancak onda birini yazdım. Güzel yorumlarınızla sayenizde bi Gılgamış destanını kıskandıracak kadar uzun yazılar yazacağım :)

Az önce arkadaşla oturuyorduk da soruyor bana: "ya abi bu saatlerin neyiyle bu kadar ilgileniyorsun valla merakımdan soruyorum takmayı mı seviyorsun başka bi olay mı var anlamadım" ben de cevaben dedim ki "valla takmayı geç bakmayı bile çok seviyorum" anlamadı tabii, baktım ki gözleri boş boş bakıyor bana, "aman abi karıştırma seviyorum işte" deyip geçiştirdim. :)
Murat
Kullanıcı avatarı
basto

Mesaj Analyzer » 03 Şub 2013, 00:25

0- Tamamen katılıyorum

1- Tamamen katılıyorum

2- Max ve min sınırlar belirlemeye katılmıyorum, saatlere ilk ilgi duyduğum sıralar ben de bu yola başvurmuştum ama şimdi yanlış bir yol olduğunu düşünüyorum çünkü baktım ki bazı saatler sizin sınırlarınız dahilinde olmayabilir ve bu saatleri es geçebilirsiniz halbuki kolunuza takınca size inanılmaz keyif verecektir ve bence bu hobide en önemli değer keyiftir.

3- Tamamen katılıyorum

4- İndirim sitelerinde eğer güvenli bir siteyse genelde koşulsuz şartsız iade kabul ediyorlar. Markayı biliyorsunuz ama modeli bilmiyorsunuz, model de hoşunuza gitti. Bence, gerçekten güzel bir indirimse ve saat tükenebilecekse alınabilir ki zaten az çok saatin çapı, mekanizması, malzemesi gibi pek çok bilgiye çok hızlı bir şekilde internet üzerinden ulaşabilirsiniz.

5- Bunun da kişisel tercih meselesi olduğunu ve kesin bir doğrusunun olmadığını düşünüyorum.

%100 derken bunları kastetmiştim :)
Kullanıcı avatarı
Analyzer

Mesaj basto » 03 Şub 2013, 01:01

Analyzer, şüphesiz 5. maddede kişisel tercihler önemli bu konuda haklısın.

2 numaralı madde de elbet kanun kural değil doğru diyorsun fakat o konu hakkında küçük ve büyük olmak üzere 2 ayrı durum söz konusu bence.

Küçüklük konusunda, ben mesela bir seiko 5 aldım, 36 mm idi. Küçük müçük alacağım dedim. İlk başta hakikaten keyifli geliyordu ama sonra zamanla huzursuzluk vermeye başladı. Çünkü ben 110 kilo kocaman bir adamım, 36 mm saat takıyorum düşünün görüntüyü :) Saat konusunda önemli olan işlevi diyemiyorum, büyüklüğünün vücuda orantılı olması lazım. :)

Büyüklükte ortaya çıkan sorun ise ergonomi durumu. Yine bu konuda da 50 mm bir saat almıştım. Bir de kocaman tepesi var. O saati de günlük hayat içinde rahat kullanamıyordum. Çünkü bu sefer ya bileğimin hareketlerini kısıtlıyordu ve vidası elimi yara yapıyordu ya da bileğimden uzağa doğru takıp kordonu sıkı tutmam gerekiyordu.

O yüzden max ve min bir range olmalı. Ama aradaki kalan her saat mübahtır. Şimdi benimkiler 39,5 ile 48 arası değişiyor mesela.Ve biliyorum ki kolumda da en güzel görünen saatler 43-44 mm olanlar. Zaten saatin tarzı da önemi büyüklükte. Klasik saat daha küçük, spor saatler daha büyük olacaktır haliyle.

Bu arada diğer alışveriş sitesinden bir cevap yazmıştım size ama bağlantı hatasından gönderemedim ve silindi. Neyse zaten mesajın sonunda "forumda sık sık görüşmek dileği ile" yazıyordu.
Murat
Kullanıcı avatarı
basto

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 416 misafir

RGY Globak Golden Visa Yunanistan

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners